ولایت پذیری و تحمل عدالت مهدوی از شاخصه های جامعه منتظر

حجت الاسلام عالی ولایت پذیری و تحمل عدالت دوران ظهور را شاخصه جامعه منتظر دانست و گفت: بسیاری از افراد تنها عدالت را توصیف می کنند و تحمل عدالت واقعی را ندارند، این افراد با حکومت حضرت مهدی(ع) سازگاری ندارند.

حجت الاسلام مسعود عالی در گفتگو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با بیان اینکه متاسفانه در شرایط امروز بیشترین مساله ای که ادبیات انتظار را شکل می دهد، انتظار فردی است. گفت: با وجود اینکه خودسازی، تهذیب نفس و شناخت راه و اهداف حضرت ولی عصر(ع) خوب و مفید است ولی ساختن جامعه منتظر نیز در نهایت به امر ظهور کمک می کند.
وی بااشاره به شرایط جامعه منتظر، خاطرنشان کرد: باید توجه داشته باشیم که امام زمان(ع) برای فرد نمی آید بلکه برای اصلاح جامعه جهانی ظهور می کند. بنابراین پذیرفتن شرایط این جامعه نیز ضروری به نظر می رسد.
حجت الاسلام عالی پذیرفتن ولایت و تحمل عدالت دوران ظهور را نخستین خصوصیت جامعه منتظر دانست و بیان داشت: بسیاری از ارگان ها، سازمان ها و افراد مسئول فقط عدالت را توصیف می کنند و تحمل اجرای عدالت واقعی را ندارند، این افراد یقینا با حکومت حضرت مهدی(ع) نمی توانند کنار بیایند.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ما بر این باوریم که باید خود را در عصر غیبت تغییر دهیم؛ زیرا امام زمان(ع) با معجزه کار نمی کند، اظهارداشت: در قرآن آمده است که وقتی مردم خود را تغییر دادند، خداوند سرنوشت آنها را تغییر می دهد، بنابراین خداوند متعال انبیاء و کتب الهی را فرستاد تا اینکه مردم عدالت خواه شوند نه اینکه به زور و اجبار عادل گردند.
وی ادامه داد: این مساله نشان می دهد که ریشه های تغییر در فرد و جامعه باید به وجود بیاید، شاخصه هایی نمایان شود و مردم به تمرین عدالت خواهی و تحمل آن همت گمارند تا جامعه آماده ظهور امر بزرگ شود.
حجت الاسلام عالی با بیان اینکه توجه به زندگی روزمره نوعی تمرین عدالت است، تصریح کرد: قانون پذیری یکی از شرایط جامعه منتظر است. چراکه در جامعه عصر ظهور قوانین حق حاکم است و باید فرد منتظر در عصر غیبت به تمرین قانون پذیری بپردازد.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: انسان منتظر وقتی ولی خدا را شناخت، در مقابلش اعتراضی ندارد و قوانینش را می پذیرد. بنابراین تمرین می کند که ولایت پذیر باشد.
وی با بیان اینکه اگر شرایط جامعه منتظر مهیا باشد، در مدیریت ها، ارگان ها و سازمان ها آمادگی برای ظهور ایجاد می شود، گفت: بخشی از انتظار آمادگی فردی و بخشی دیگر جامعه پردازی انتظار و آمادگی جمعی را می طلبد.
حجت الاسلام عالی با ذکر مثالی افزود: ما در طول تاریخ، افراد آماده ای مانند سید بحرالعلوم، سیدطاووس و امام خمینی(ره) را داشتیم که به لحاظ فردی برای سربازی امام عصر(ع) آماده بودند ولی امام زمان(ع) ظهور نکرد که نشان می دهد فقط آمادگی فردی کافی نیست و جامعه نیز باید آمادگی حداقلی داشته باشد.
این پژوهشگر مهدوی بااشاره به برداشت های انحرافی از مفهوم انتظار خاطرنشان کرد: نشستن، منتظر بودن و ساختن واقعیت تا ظلم فراگیر شود و نبود اقدامی عملی در این راستا از برداشت های انحرافی و منفی از واژه انتظار است.
وی بااشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) مبنی بر اینکه انتظار از بالاترین اعمال است، اظهارداشت: این روایت نشان می دهد که انتظار یک عمل است و بی تحرکی نیست، انسان منتظر باید به سمت جامعه مهدوی و امام عصر(ع) حرکت کند زیرا این جامعه یک قالب از پیش تعیین شده نیست و آمادگی نیاز دارد.
حجت الاسلام عالی بااشاره به توقیعی از امام عصر(ع) تصریح کرد: امام در توقیعی می فرمایند چیزی مرا محبوس نکرده جز اعمالی که انجام می دهید. اینها حجاب ماست که باید برطرف شود و نشان می دهد از جانب حضرت همه چیز آماده است و قرار نیست که حضرت رشد و پیشرفتی داشته باشد تا ظهور کند. درحالی که حضرت تمام صلاحیت ها را دارند.
وی بااشاره به سخن امام خمینی(ره) در سال 42، گفت: امام به آقای عسگراولادی گفته بودند که ما حرکتی را در ایران شروع کردیم که پرچمی از اهل بیت(ع) در اینجا بلند شود تا جوامع اسلامی را بیدار و آگاه کنیم و به اسلام برگردانیم و در ادامه جهانی که به سمت کفر است را به سمت عدالت خواهی سوق دهیم تا زمینه سازی برای ظهور شود.
وی ادامه داد: امام خمینی(ره) نماد کامل انسان منتظر است که به ساختن وضعیت مطلوب کمک می کند و فقط به اعتراض نمی پردازد. شروع به حرکت می کند و در آماده سازی جامعه جهانی تلاش می کند.


پایان پیام/

کد خبر 298825

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha