به گزارش خبرگزاری شبستان، حسین گروسی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نهم شورای اسلامی در همایش معدن و صنایع معدنی که در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد، اظهار داشت: باید به دنبال تدوین نقشه راه و استراتژی مدونی در راستای بهره برداری از معادن و صنایع معادنی کشور باشیم. در جلسه ای که کمیسیون صنایع و معادن با وزیر صنعت و معدن و معاون معدن داشتیم، بر تدوین استراتژی صنعت کشور که شامل معدن و کشاورزی است تاکید شد. همچنین ایمنی و بیمه در این حوزه به عنوان یک ضرورت تعریف شده است.
رئیس فراکسیون تولید ملی مجلس با اشاره به اینکه معدن مزیت بیشتری نسبت به صنایع در کشور دارد گفت: کلنگ راه اندازی شرکت های خودروسازی داخلی در سال 1341 در کشور زده شد و در سال 1351 رئیس جمهور کره جنوبی از شرکت های ایرانی بازدید کرد و گفت ای کاش ما هم مثل ایران خودروسازی داشتیم. امروز علیرغم اینکه قطعه سازان خوبی در حوزه خودروسازی داریم و محصولات متنوعی تولید می شود، اما آیا اطمینان کافی به خودروهای داخلی خود داریم؟ و آیا توانسته ایم در این حوزه به عنوان یک برند مطرح شویم.
گروسی در ادامه اذعان داشت: با شرایط موجود ، اگر به 40 سال پیش بر می گشتیم و قدرت انتخاب داشتیم، آیا باز هم تصمیم می گرفتیم که روی حوزه معدن چشم بپوشیم و صنعت را فعال کنیم. آنهم صنعتی که علیرغم تولید قطعات با کیفیت اما به خاطر نبود سرمایه در گردش تولید را به نصف رسانده است. رتبه ایران در سال 2011 یازدهم جهان بود و در سال 2013 به هجدهم تنزل پیدا کرده است. دلیل آن نیز نبود سرمایه در گردش است.
نماینده مردم شهریار ، شهر قدس و ملارد در مجلس تاکید کرد: ایران 4 میلیارد تن ذخایر شناخته شده دارد و تولید آهن و فولاد 13 و نیم میلیون تن است که با اضافه کردن تولید بخش خصوصی نهایتا به 15 میلیون تن در سال می رسد. در مقابل ما کره جنوبی سالانه 55 میلیون تن آهن و فولاد تولید می کند بدون اینکه یک کیلو هم ذخایر معدنی داشته باشد.
وی در خصوص تاکید مجلس بر حمایت از صنعت و معدن در چارچوب قانون هدفمندی یارانه ها اظهار داشت: زمانی که قانون هدفمندی یارانه ها به مجلس آمد، تاکید کردیم که 30 درصد درآمدهای حاصله از اجرای این قانون باید در اختیار این بخش قرار بگیرد، اما متاسفانه نه وام ها تزریق شد و نه بودجه ها اختصاص یافت.
گروسی از رفع اشکالات پیش نویس قانون حمایت از تولید ملی در بخش صنعت، معدن و کشاورزی در مجلس خبر داد و گفت: با اصلاح اشکالات موجود در این پیش نویس، کمیسیون ها به صورت اختصاصی در حال بررسی پیش نویس هستند و به زودی با حمایت دولت و مجلس، قانونی جامع و کامل تدوین خواهد شد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نهم در پایان اذعان داشت: یکی از اشکالات قانون نویسی اینست که پشت درهای بسته نوشته می شود و از نظرات افراد با تجربه استفاده نمی شود. دست آخر نیز قانونی تصویب می شود که دست و پای صنعت را می گیرد و گره روی گره ایجاد می شود.
پایان پیام/
نظر شما