به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، علی کمک پناه، یکی از طراحان پل خیبر در عملیات ظفرمندانه خیبر یکی از طراحان پل خیبر عصر امروز (9 مهر) در همایش" ما می توانیم" که توسط بسیج مهندسین استان گلستان در تالار ابن سینای دانشگاه آزاد اسلامی گرگان برگزار شد، گفت: در طراحی پل خیبر جلسات و رایزنی های متعددی انجام شد که اولین جلسه در شهریور 1362 در قرارگاه کربلا با موضوع دستور ساخت پل شناور با ظرفیت 6 تنی با حضور شهید صیاد شیرازی و امیر حسنی سعدی به همراه طراحان این پل برگزار شد.
وی افزود: در جلسه بعدی که در اذرماه 62 برگزار شد سفارش احداث 30 کیلومتر پل در سه ماه داده شد که در این جلسه سردار رحیم صفوی نیز حضور داشت و قرار شد که کلیه امکانات کشور برای این عملیات بسیج شود و از حداکثر ظرفیت موجود استفاده شود.
کمک پناه با اشاره به این نکته مواد لازم برای ساخت قطعات در کشور وجود نداشت و از انگلستان وارد می شد، اظهار داشت: سعی کردیم برای ساخت قطعات پل از یونولیت و فوم استفاده کنیم اما این اقلام ایراداتی داشتند مثلا وقتی ترکش به آنها می خورد آتش می گرفتند.
این طراح مهندسی دوران جنگ اذعان داشت: ما فهمیدیم که این فوم هایی که داخل یخچال ها وجود دارد و از انگلستان وارد می شود برای این کار خوب است چون در اثر ترکش دچار آتش سوزی نمی شدند و از طرفی در برابر نفوذ آب مقاومت داشتند. به همین خاطر تصمیم گرفتیم از انگلستان فوم وارد کنیم که این مورد باعث تعجب انگلیسی ها شد بطوریکه عنوان کردند که مگر صنعت یخچال سازی در ایران فعال شده است.
مهندس کمک پناه در بخشی دیگر از سخنان خود عنوان کرد: یادم نمی رود در اولین جلسه ای که برای توضیح ساخت پل خدمت فرماندهان بودیم برخی از آنها از غیر ممکن بودن این کار سخن گفتند. فردای آن روز من گفتم که باید هر 6 متر را بصورت یک قطعه درست کنیم و در پایان همه آنها را به هم متصل نماییم و با این طرح 14 کیلومتر پل ساخته شد.
وی گفت: بعد از این موارد بود که وزارت صنایع وظیفه تولید قطعات شناور، وزارت صنایع سنگین وظیفه ساخت سطحه های فلزی و مونتاژ پل، سپاه پاسداران وظیفه تدارکات، ترابری و تامین بودجه و جهاد سازندگی وظیفه تکمیل و طراحی، نمونه سازی و مدیریت فنی اجرایی این عملیات را بر عهده داشت.
از پیشکسوتان عرصه جهاد و شهادت خاطرنشان کرد: مدیریت ما در جنگ عاشقانه بود یعنی بین همه نیروها و نهادها هماهنگی بوجود آمد تا این پل ساخته شد و ما باید چیزی می ساختیم که قبلا در کشور وجود نداشت و توانستیم با همان تجربیاتی که کسب کرده بودیم این پل را بسازیم.
مهندس کمک پناه با اعلام ای نکته که ساخت پل خیبر شاهکار مهندسی جنگ بود، افزود: نصب این پل با سپاه و مدیرین فنی آن با جهاد سازندگی بود و از دیدگاه اصول جنگ یک شیوه کاملا مبتکرانه به شمار می رود.
پایان پیام/
نظر شما