به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب ایده و ایده پردازی برای سینما به قلم منصور فروزش برای چاپ آماده گردیده است این کتاب شامل بخش های مختلفی همچون پیش در آمدی بر خلق ایده ، نویسنده کیست ، زمان و مکان در ایده ، تعریف ایده ، تفکر در ایده ، حدود ایده ، راه های خلق ایده مناسب برای فیلمنامۀ خوب و... است که در 110 صفحه آمادۀ انتشار گردیده است .
در بخشی از این کتاب اینگونه آمده است:
ایده به خودی خود یک مرحلۀ ابتدایی و نه کامل ، اما اساسی از روند نگارش یک فیلمنامه و سپس تولید یک فیلم است؛ زیرا تمام رویدادها و ساختار نهایی فیلمنامه بر مبنای ایدۀ اولیه بنا میشود. به عبارت دیگر ایده سنگ بنای اولیۀ ساختمان گستردۀ فیلم است. ساختمانی که اجزای مختلفی مانند داستان ، فیلمنامه ، دکوپاژ ، کارگردانی ، فیلمبرداری و مونتاژ دارد که ایدۀ اولیه در هرکدام از مراحل، حضوری محسوس دارد.
در بخشی دیگر می خوانیم:
ارسطو در خصوص تراژدی «ایفی ژنی در تاریس» می گوید: «اورستس(از اساطیر یونانی که سوژۀ تعدادی از نمایشنامه های یونان باستان بوده است) چیزی را می گوید که نه داستان، بلکه شاعر طلب می کند». این بدان معناست که روند این نمایشنامه از نظر ارسطو معیوب است، زیرا در این نمایشنامه، این داستان و ایده نیست که روند قصه و حالات قهرمان را مشخص می کند بلکه نویسنده (فارغ از ایده به معنای نخ تسبیح روایتگری) سخن خویش را از زبان قهرمان اصلی در نمایشنامه بیان کرده است. به عبارت دیگر ارسطو به این مهم اشاره می کند که از دست رفتن شالوده اصلی داستان در طول روایت قصه باعث خلق نمایشنامه یا داستانی می گردد که در شیوۀ روایت دچار مشکل است. همچنین ارسطو در این باب، اشکال اساسی این نمایشنامه را از بین رفتن ایده به معنای متصل کنندۀ رویدادهای داستان و عامل انسجام آن از سوی نویسنده می داند.
این کتاب 110 صفحه ای از منابع و ماخد مختلفی بهره برده است و بیش از 80 کتاب در زمینه های مختلف به عنوان منبع این کتاب بوده اند.
نبود منبع فارسی که صرفاً در خصوص ایده پردازی برای سینما باشد کار نگارش این کتاب را کمی سخت تر می کرد به طوری که زمان زیادی صرف جستجوی اطلاعات حائز اهمیت و مرتبط با عنوان کتاب گردیده است.
در این کتاب علاوه بر بررسی موضوع از نگاه ارسطو و دیگر فلاسفه غرب نظر اندیشمندان شرقی همچون صدرای شیرازی نیز در خصوص ایده و ایده پردازی منعکس گردیده است.
در بخش باور پذیری ایده چنین آمده است :
ارائۀ سلسله روابط و رویدادهای علّی و معلولی که منجر به ایجاد یک حس دیداری یا کاتارسیس میشود در بحث حکمت و فلسفۀ اسلامی نیز مطرح گردیده است؛ در اندیشههای صدرای شیرازی آمده است:
«اگر معقول پیشین نباشد، محسوس پسین به وجود نمی آید»
به بیان دیگر برای اینکه بر احساس غیردیداری مخاطب تاثیر بگذاریم و بتوانیم مضمون و مفهومی که در ایدۀ ما نهفته است و در قالب داستان یا فیلمنامه پرداخت شده است را به مخاطب ارائه دهیم، باید روابطی مبتنی بر منطق دنیای داستان، اما با رنگ و بوی دنیای واقعی طراحی کنیم تا ایدۀ ما باور پذیر باشد .
منصور فروزش فیلمساز فیلم کوتاه و مستند تا کنون ساخت 5 فیلم کوتاه داستانی و دهها قسمت مستند تلویزیونی را در کارنامه دارد. داوری جشنواره بین المللی فیلم کوتاه مالت در سال 2013 و داوری دانشجویی جشواره فیلم فجر در سال 86 از دیگر فعالیت فروزش است. آثار منصور فروزش در بیش از 30 کشور جهان همچون فرانسه ، آمریکا ، استرالیا ، نیوز لند، مالت ، ژاپن ، بلژیک و... نمایش داده شده اند و جایزه بهترین کارگردانی را از اولین جشنواره فیلم کوتاه چاندیگاره هند دریافت نموده است.
پایان پیام/
نظر شما