به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، احمد فاضلیان، رئیس کل دادگستری گلستان، ظهر امروز (9 مهر) در نشست تخصصی مصلحین و معتمدین اقوام استان گلستان در تالار فخرالدین اسعد گرگانی گفت: یکی از نگرانی های جدی ما که عمومی نیز شده، بحث اطاله دادرسی در محاکم دادسراهای کل کشور است.
وی افزود: امروز روند بررسی پرونده ها خسته کننده است و هزینه های زیادی را برای اصحاب دعوا دارد و قضات ما نیز بیش از توان و ظرفیت خود تلاش می کنند.
فاضلیان هدف از برگزاری این نشست را استفاده از ظرفیت های مردمی و بخشی از جامعه که امتیازی ویژه در امر قضا زدایی دارند بیان کرد و گفت: صلحی پایدار خواهد بود که مبتنی بر عدالت باشد و امنیت بدون عدالت نیز پایدار نخواهد بود.
وی تصریح کرد: باید مردم را به صلح و دوستی دعوت کنیم. اسلام دین صلح، دوستی و محبت است و باید همدیگر را به صلح و دوستی دعوت کرد.
فاضلیان گفت: ملاک همه دستگاه ها قوه قضائیه است و نظارت بر همه دستگاه ها دارد.
فرهنگ غنی و پاک ایرانی نقطه اشتراک بین اقوام گلستانی
رئیس کل دادگستری گلستان اظهارداشت: تنوع اقوام و فرهنگ در استان و تنوع فرهنگ و آداب و رسوم سبک زندگی متفاوتی را در استان ایجاد کرده است و نقطه اشتراک بین اقوام، دین مبین اسلام، وحی الهی، فرهنگ غنی و پاک ایرانی است.
وی افزود: دین، زبان مادری و منافع جمعی و مشترک و سرزمین مادری مهمترین نقطه اتصال و مشترک اقوام استان است.
فاضلیان با بیان اینکه ساکنان استان گلستان به دو گروه عمده فارس ها و ترکمن ها تقسیم می شوند، گفت: استان گلستان از جاذبه های طبیعی، تاریخی، فرهنگی و اقتصادی برخوردار است که باید از آن برای رشد و توسعه استان مورد استفاده قرار داد.
وی خاطرنشان کرد: در کنار همه جاذبه ها و تعاملات اقوام و نزدیکی های مذاهب و در سایه زیبایی های طبیعی و افتخارات تاریخی استان، متاسفانه طی چند سال اخیر شاهد رشد برخی نابسامانی ها، آسیب ها و ناهماهنگی هایی در روابط مردم هستیم که از آنها تحت عنوان جرم و آسیب های اجتماعی یاد می شود.
رئیس کل دادگستری گلستان افزود: جرایمی همچون سرقت، ضرب و جرح عمدی، حوادث رانندگی، توهین و تهدید و اختلافات خانوادگی نگران کننده است.
برگزاری جشنواره اقوام ایران زمین فرصت مناسبی برای کاهش آسیب های اجتماعی
وی ادامه داد: برگزاری جشنواره اقوام ایران زمین فرصت مناسبی برای شناخت ظرفیت مصلحین و چگونگی استفاده از آنان در توسعه اجتماعی و فرهنگی اقوام و کاهش آسیب های اجتماعی است.
فاضلیان، طرح استفاده از مصلحین را یکی از نیازهای اساسی و مطالبات مردم خواند که باید به آن توجه ویژه شود.
به گفته وی، ترویج فرهنگ نزدیکی اقوام، بالا بردن قدرت تحمل فرزندان، نهادینه کردن صلح، گذشت و سازش بین طرفین اختلاف و ترویج ارزش ها و اخلاقیات در جامعه از جمله نیازهای جامعه امروزی هستند که انجام آنها از سوی معتمدین و مصلحین اقوام ساخته است.
فاضلیان با اشاره به کاربرد فرهنگ ریش سفیدی در جامعه افزود: این فرهنگ در حل و فصل دعاوی شکایات در امور خانوادگی، رفع اختلافات محلی، اموری که ماهیت قضایی ندارند و از پیچیدگی کمتری برخوردارند و حل اختلاف و برقراری صلح و سازش بین اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی به کار می رود.
گلستان رتبه سوم سرقت در کشور را دارد
وی با اشاره به وضعیت آماری استان در زمینه جرایم، گفت: سرقت از بیشترین پرونده های استان در سال 90 و 91 محسوب می شود.
فاضلیان با بیان اینکه سرقت مستوجب تعزیر، ضرب و جرح عمدی، صدمه عمدی، توهین و تهدی از بیشترین جرایم استان هستند، افزود: استان گلستان رتبه سوم را در بحث سرقت با 16 هزار و 194 مورد، رتبه دوم ضرب و جرح عمدی با 16 هزار و 94 مورد و رتبه دوم صدمه غیرعمدی با 10 هزار و 218 مورد در سال 91 دارد.
وی با اظهارتاسف گفت: وجود این همه جرم و ارتکاب به سمتی رفته که از ظرفیت ها به خوبی بهره برداری نشده است.
فاضلیان، مطالبه طلب، تامین خواسته، طلاق توافقی، مطالبه مهریه، مطالبه وجه و چک و اعسار از پرداخت هزینه دادرسی را از دیگر موارد جرایمی استان برشمرد و افزود: در سال گذشته، 221 حکم طلاق به درخواست زوج، 835 حکم طلاق به درخواست زوجه و دو هزار و 27 حکم طلاق به درخواست توافقی صادر شده است.
70 درصد شکایت ها با قرار منع تعقیب و موقوفی تعقیب مختومه می شوند
وی اظهارداشت: از بین پرونده های رسیده به دادسراهای عمومی و انقلاب، 70 درصد شکایت ها با قرار منع تعقیب و موقوفی تعقیب مختومه می شوند و در کمتر از 30 درصد پرونده ها وقوع جرم احراز نمی شود.
رئیس کل دادگستری گلستان با بیان اینکه به دلیل مراجعه مردم به دادسراها نهادهای رفع اختلاف غیرقضایی کارکرد اساسی خود را در جامعه از دست داده اند، گفت: طرح هسته های معتمدین و مصلحین اقوام به همین منظور ایجاد می شوند.
وی افزود: شناسایی آسیب ها و انحرافات فرهنگی و اجتماعی شایع در محدوده محل زندگی و کار خود در شهرها، کشف زمینه ها و علل برخورد زمینه انحرافات و جرائم در میان اقشار از جمله وظایف این هسته ها است.
فاضلیان، وظایف گروه های سه نفره مصالحه و سازش را ارجاع برخی اختلافات خانوادگی یا محلی، سازماندهی هسته 10 نفره در سه گروه سه نفره به همراه یک سرگروه، تعیین سه مسجد سطح شهر به عنوان مرکز فعالیت هر گروه و تعیین برنامه زمان بندی شده و همکاری با بنیاد صیانت از خانواده دانست.
پایان پیام/
نظر شما