وی ادامه داد: نوع نگاهی که به سازمانهای مردم نهاد یا NGOها وجود دارد، در داخل کشور متفاوت با دیگر کشورها و یا کسانی است که زمینهساز این حرکت بودند البته ما این ادعا را داریم که تشکلهای مردمی، ریشهدارترین تشکلها در جمهوری اسلامی هستند.
عجم، خاطرنشان کرد: از گذشته های دور تشکلهای مردمی در کشور ما وجود داشته که برجستهترین آن هیئتهای مذهبی است که حاصل نبوغ فکری ایرانیان و مکتب حیاتبخش اسلام است که برخی دستمایه ما را گرفتند و با اهداف و سیاست خود تغییر داده و تحویل ما دادند.
وی یادآور شد: نوع نگاه ما به مسائل اجتماعی وسیع است و نگاه اسلام نگاهی گسترده است و تکریم انسانها، دور شدن از بدگمانی و فاصله گرفتن از زشتیها و سوق دادن افکار انسانی به سلامت جامعه، ریشه در فرهنگ ناب اسلام دارد که امروز رنگ و لعاب آن را تغییر داده و تحت عنوان حقوق بشر و حقوق شهروندی تحویل ما میدهند.
استاندار قزوین، با بیان اینکه ما نگاه سازندگی را در این تشکلها دنبال میکنیم ولی کارکرد ابزارگرایی مورد توجه غرب است، تأکید کرد: یکی از تعاریف در خصوص سازمانهای مردم نهاد، تشکلی مردمی فاقد اغراض و اهداف سیاسی است ولی در غرب، پای بندی به این تعاریف وجود ندارد.
وی یادآور شد: در دنیای غرب از تشکلها استفاده ابزاری و سیاسی میشود ولی در جمهوری اسلامی این نگاه متفاوت است و تشکلهای مردمی برخاسته از جامعه هستند و باید در چارچوب نظام جمهوری اسلامی فعالیت کنند و بهره آن نیز باید نصیب این جامعه و مردم شود.
استاندار قزوین، با تأکید بر لزوم توجه به قانون از سوی سازمانهای مردم نهاد، عنوان کرد: پای بندی به قانون، اخلاق و مبانی دینی امری مهم است و ما قبول کردیم در چارچوب جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر قانون اساسی و مبانی دینی حرکت کرده و فعالیت کنیم.
وی تصریح کرد: اگر قرار است به جامعه در امر توسعه همهجانبه کمک کنیم، امسال محور جهاد اقتصادی است و کمک تشکلها باید در این عرصه پررنگتر باشد.
عجم، ادامه داد: باور ما نیز این است که باید انجمنها را تقویت کنیم البته همه کمکها، کمک مالی نیست البته اگر دولت اعلام کند که کمک کنیم ما مجری هستم و یکی از نکاتی که شما تشکلها پیگیری میکنید حرکت بر محور قانون است.
استاندار قزوین، یادآور شد: همه باید در امر توسعه مشارکت کنیم و در این زمینه مدیران نیز باید اطلاعات لازم را در اختیار سازمانهای مردم نهاد قرار دهند.
عجم، با اشاره به ارتقای شاخص های فرهنگی، بیان کرد: در بحث توسعه فرهنگی نیز همه باید کمک کرده و مشارکت کنیم و تأکید دولت در بحث ارتقای شاخصهای فرهنگی، مشارکت سازمانهای مردم نهاد است که در استان قزوین 150 میلیارد تومان برای تقویت شاخصهای فرهنگی استان در مدت پنج سال آینده هزینه میشود.
به گزارش روابط عمومی استانداری قزوین، وی خاطرنشان کرد: برای این منظور باید برنامه ارائه شود و سالانه 30 میلیارد تومان برای ارتقای شاخصهای فرهنگی اخذ کنیم و این امر نشان دهنده توجه دولت است و ما به موضوع مشارکتهای مردمی اعتقاد داریم و کار دولت جذب این مشارکتهاست.
استاندار قزوین، با اشاره به نقش تشکلهای مردمی در آموزشهای عمومی، اظهار داشت: یکی از انتظارات از تشکلهای مردمی آموزش عمومی به ویژه در بحث انضباط اجتماعی است.
پایان پیام/
نظر شما