گزارش سه ماهه معاونت نظارت مجلس درباره عملکرد دستگاه‌های اجرایی

خبرگزاری شبستان: مظفر در تشریح گزارش سه ماهه نخست این معاونت از عملکرد دستگاه‌های اجرایی گفت: این معاونت هر سه ماه یک بار گزارشی را ارایه می‌کند که گزارش بعدی با توجه به آغاز به کار دولت یازدهم ارائه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حسین مظفر، معاون نظارت مجلس امروز سه‌شنبه (9 مهرماه) در نشست خبری در تشریح گزارش سه ماهه نخست سال 92 معاونت نظارت مجلس با بیان اینکه این گزارش هر سه ماه یکبار در اختیار نمایندگان و مسئولان اجرایی قرار می‌گیرد، گفت: گزارش کنونی گزارش عملکرد سه ماهه پایان کار دولت دهم است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس گزارش معاونت نظارت از 10 قانونی که از سوی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده دولت دهم تنها دو قانون را ابلاغ، 4 قانون را با تاخیر ابلاغ کرده و 4 قانون به علت ابلاغ نشدن از سوی دولت از سوی رئیس مجلس ابلاغ شده است. از طرفی دیگر در طول سه ماه اخیر مجلس حدود 50 قانون را مصوب کرده که در این رابطه دولت باید آیین‌نامه‌های اجرایی آن را تدوین و تنظیم می‌کرد از این رو دولت در این مدت از 318 آیین‌نامه اجرایی تنها حدود 167 آیین‌نامه تدوین و ابلاغ نشده است.

وی افزود: به طور مثال در 3 ماه اخیر دولت می‌بایست آیین‌نامه قانون خدمات به ایثارگران و جانبازان را تدوین می‌کرد. از طرف دیگر دولت در مورد آیین‌نامه‌های برنامه پنجم توسعه تنها حدود 42 آیین‌نامه اجرایی را ابلاغ و تدوین کرده است.

مظفر با اعلام اینکه در سه ماه نخست سال 92 نمایندگان حدود 1054 تذکر به هیات دولت داده‌اند، افزود: در این رابطه وزیر نیرو با 57 تذکر بیشترین و وزیر اطلاعات با 2 تذکر کمترین تذکر را دریافت کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در سه ماه نخست سال جاری حدود 50 سوال از وزیران هیات دولت دهم کلید خورده است، گفت: تنها 3 سوال از مجموع 50 سوال نمایندگان از وزرا به صحن علنی کشیده شد که این سه سوال که نمایندگان به این سه نماینده از صحبت‌های وزیر قانع شدند. از طرفی دیگر در این رابطه وزیر کشور با 10 سوال بیشترین سوال را داشته و وزیر اطلاعات، بهداشت و دادگستری مورد سوال نمایندگان قرار نگرفته است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه در 3 ماه نخست سال جاری تنها 5 طرح تحقیق و تفحص از مجموع 61 طرح کلید خورده است، گفت: این طرح‌ها هم‌اکنون در دستور کار کمیسیون‌ها قرار دارد.

مظفر با اعلام اینکه در سه ماه نخست سال 92 حدود 907 فقره شکایت به کمیسیون اصل 90 قانون اساسی واصل شده است، یادآور شد: این شکایت‌ها در جلسات کمیسیون و کمیته‌های مربوطه مورد بررسی قرار گرفته است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر با تاکید بر اینکه حدود 12 مورد ارجاعیات از طریق رئیس مجلس و هیات‌رئیسه به معاونت نظارت آمده است، تصریح کرد: طرح استخدام مهرآفرین و فاز دوم قانون هدفمند کردن یارانه‌ها از مهم‌ترین بخش‌های این ارجاعیات است که معاونت نظارت بعد از بررسی این موضوعات را به کمیسیون‌های مربوطه ارجاع داد.

مظفر با اشاره به نظارت مجلس بر انتخابات شوراهای داخل شهر و روستا افزود: در هیات نظارت مرکزی در این انتخابات گزارشی را بر صحن علنی مجلس درباره روند اجرای این موضوع قرائت کرد.

وی با بیان اینکه بر اساس اطلاعات هیات تطبیق قوانین با مصوبات دولت در سه ماه نخست سال جاری چندین مغایرت در مصوبات دولت با قوانین وجود داشته است، گفت: اما آمار دقیق از سوی عده‌ای از معاونت نظارت ارجاع نشده است. اما بر اساس بررسی‌های انجام شده حداقل 20 مورد از مصوبات دولت با قوانین مغایرت داشته است.

مظفر با بیان اینکه در گزارش جدید معاونت نظارت گزارش بازرسان و ناظران مجلس در مجامع، شوراها و برخی هیات‌ها گنجانده شده است، افزود: بر اساس این گزارش هم‌اکنون حدود 200 ناظر در 50 مجامع و شوراهای ملی و حدود 200 ناظر در مجامع و شوراهای استانی فعال هستند که هم‌اکنون حدود 100 گزارش از این ناظرین در اختیار داریم که در نهایت این گزارش‌ها به کمیسیون‌های تخصصی و دستگاه‌های اجرایی ابلاغ می‌شود. از طرفی دیگر در سه ماه نخست سال جاری مجلس حدود 9 ناظر در مجامع ملی و حدود 42 ناظر برای مجامع و شوراهای استانی انتخاب کرده است.

وی با تاکید بر اینکه معاونت نظارت مجلس هر سه ماه یک بار گزارشی را به نمایندگان و مسئولان اجرایی ارائه می‌کند، گفت: تاکنون این معاونت حدود 4 گزارش را منتشر کرده و به طور حتم گزارش بعدی با توجه به آغاز به کار دولت یازدهم ارائه می‌شود. از طرفی دیگر این معاونت گزارش نظارت سالانه‌ای را برای آشنایی دولت جدید تقدیم رئیس‌جمهور کرده که در این گزارش میزان تخلفات دستگاه‌ها برای آشنایی دولت اعلام شده است.

معاونت نظارت مجلس با تاکید بر اینکه بخشی از تخلفات دولت از طریق کمیسیون اصل 90 به دستگاه قضا ارجاع داده می‌شود، تصریح کرد: بخشی دیگر از تخلفات از طریق کمیسیون‌های تخصصی بررسی و به صورت سوال و استیضاح دنبال می‌شود.

پایان پیام/

کد خبر 298323

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha