به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، مدیرکل میرات فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان، امروز ( 9 مهر) در این آیین گفت: با توجه به اینکه تعداد زیادی از نسخ قدیمی قرآن در نزد مردم وجود دارد، با کمک هیات امنای مسجد جامع قرآن، نگل موزه قرآن نگل را راه اندازی کردیم تا ضمن نگهداری از این قرآن ها، آنها را در معرض دید عموم قرار دهد.
فرهاد میمنت آبادی افزود: در این موزه قرآن هایی با چاپ سنگی در کنار آثار هنری قرآنی از قبیل خطاطی های مختلف نگهداری می شود.
وی اظهار کرد: از آنجایی که قرآن نگل برای گردشگران از اقصی نقاط کشور و گردشگرانی از دیگر کشورها دارای جذابیت است، تصمیم گرفتیم که موزه قرآنی را در کنار قرآن نگل ایجاد کنیم تا این گردشگران بتوانند از این موزه نیز بهره مند شوند.
میمنت آبادی در رابطه با سیستم محافظتی از قرآن نگل نیز گفت: با توجه به اینکه قرآن نگل یک اثر نفیس کشور است و به شماره 2 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، نیاز به توجهات و رسیدگی خاص دارد.
وی افزود: با نگهداری این قرآن در سیستم محافظتی، از گزند فرسودگی هایی که به دلیل شرایط محیطی از قبیل دما و رطوبت نامناسب ایجاد می شود، دور خواهد ماند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی کردستان، قرآن نگل، قرآن بزرگی است که با خط کوفی بر پوست آهو نوشته شده است بر اساس شواهد موجود شیوه نگارش و اعراب گذاری این قرآن در سده های چهارم یا پنجم ه . ق نگاشته شده است.
این قرآن هم اکنون در مسجد نگل واقع در مرکز دهستانی به همین نام از توابع بخش کلاترزان سنندج است در 65 کیلومتری غرب سنندج و در مسیر جاده سنندج – مریوان قرار دارد.
پایان پیام/
نظر شما