موافقت مجلس با دوفوریت لایحه تمدید مدت اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری

خبرگزاری شبستان: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دوفوریت لایحه تمدید مدت اجرای آزمایشی قانون مدیریت خدمات کشوری با 145 رأی موافق، 21 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 198 رأی موافقت کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز سه‌شنبه 9 شهریور با دوفوریت لایحه تمدید مدت اجرای آزمایشی قانون مدیریت خدمات کشوری با 145 رأی موافق، 21 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 198 رأی موافقت کردند.

نماینده دولت در رابطه با این لایحه گفت: قانون مدیریت خدمات کشوری در تاریخ 8/7/86 مشتمل بر 128 ماده و 106 تبصره به تصویب مجلس رسید و چون نیازمند بررسی دقیق‌تر بود و مقدم بر تمامی قوانین اداری کشور می‌شد لذا مجلس موافقت کرد که این قانون به مدت آزمایشی و از تاریخ 1/1/1388 اجرایی شود.

وی با بیان اینکه این قانون به جز دو فصل‌اش مابقی فصول‌اش اجرایی نشده است، اظهار کرد: سال گذشته مجلس بر اساس آیین‌نامه داخلی قانونی را مصوب کرد که دولت موظف است 6 ماه قبل از اتمام مهلت اجرای آزمایشی قوانین لوایحی را به مجلس تقدیم کند و مجلس با توجه به اینکه دولت در مورد قانون مدیریت خدمات کشوری این کار را انجام نداد لذا یک طرح دوفوریتی ارایه داد و برای یک سال دیگر این قانون را تمدید کرد اما از روز گذشته یعنی از تاریخ 8/7/1392 مهلت اجرای آزمایشی این قانون نیز به اتمام رسیده است و با توجه به اینکه این قانون دارای فصول مختلفی از جمله حقوق مردم، وظایف و تکالیف کارکنان و نظام ارتقای شغلی و انتصابات است لذا همه این فصول مختل می‌شوند.

وی با بیان اینکه دولت آمادگی ارایه لایحه دایمی‌شدن قانون خدمات کشوری را به مجلس دارد، گفت: من با آقای باهنر و آقای لاریجانی صحبت کردم و آنها گفتند بهتر است هم مجلس و هم دولت نقطه‌نظرات‌شان را درباره این موضوع داشته باشند و فعلا بهتر است دولت برای اجرای آزمایشی لایحه ارایه دهد تا این موضوع هم در کمیسیون‌های مجلس و هم در دولت پخته‌تر به مجلس ارایه شود.

وی تأکید کرد: لایحه دایمی‌شدن قانون مدیریت کشوری ظرف 6 ماه آینده به مجلس ارایه می‌شود.

محمدمهدی مفتح، نماینده تویسرکان در تذکری شفاهی گفت: قانون مدیریت خدمات کشوری از مهم‌ترین قوانین مادر در نظام اداری ماست، این قانون آزمایشی بوده و باید قبل از 6 ماه دولت برای آن تعیین تکلیف می‌کرده است اما دولت این کار را انجام نداده است این در حالی است که مجلس می‌توانسته است طبق قانون در این زمینه طرح ارایه دهد اما مجلس نیز این کار را نکرده است و از روز گذشته ما دیگر قانونی به نام مدیریت خدمات کشوری نداریم بلکه استخدام کشوری در کشور حاکم است.

وی بیان کرد: لایحه‌ای که در حال حاضر مطرح است از نظر شکلی مشکل دارد یعنی ما می‌خواهیم قانونی را تمدید کنیم که دیگر قانون نیست.

جبار کوچکی‌نژاد، نماینده رشت در مخالفت با دوفوریت این لایحه گفت: قانون مدیریت خدمات کشوری از جمله قوانین ما در کشور است و تمامی قوانین مجلس را تحت تأثیر قرار می‌دهد و اینکه بخواهیم برای شش ماه آن را تمدید کنیم درست نیست بلکه باید برای مدت طولانی آن را تمدید کنیم.

بهرام بیرانوند، نماینده بروجرد در موافقت با دوفوریت این طرح گفت: ما نمی‌توانیم تنظیم امور سازمان‌ها را بدون قانون رها کنیم همه امور سازمان‌ها اگر در خلأ قانونی متوقف شود به مردم فشار می‌آید پس بهتر است به مدت تمدید اجرای آزمایشی این قانون رأی مثبت دهیم.

قاضی‌پور در مخالفت با دوفوریت این لایحه گفت: این موضوع در کمیسوین اجتماعی بررسی و به اتمام رسیده است و آماده ارایه به صحن است و ضرورتی ندارد امروز این لایحه مطرح شود بلکه ما باید طرح مجلس را بررسی کنیم.

وی تصریح کرد: دولت می‌دانست که این مدت تمام شده است و چرا از شهریور تاکنون لایحه ارایه نداده است، کار دولت فقط تغییرات در مدیریت‌ها شده است.

وی تاکید کرد: این قانون 128 ماده و 106 تبصره دارد و با توجه به اینکه تبعیض زیادی در حال حاضر بین سطوح مختلف حقوق‌بگیران است بهتر است هرچه سریع‌تر قانون دایمی آن اجرایی شود.

موسوی لارگانی، نماینده فلاورجان نیز در موافقت با دوفوریت این طرح گفت: قانون مدیریت خدمات کشوری قانونی است که جایگزین قوانین اجرایی در این زمینه شده است، اگر ما در حال حاضر این قانون را تمدید نکنیم دچار خلأ قانونی می‌شویم، پس بهتر است هرچه سریع‌تر به این لایحه رای دهیم تا کشور دچار بی‌قانونی نشود.

پایان پیام/
 

کد خبر 298253

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha