به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حسین نحوی نژاد، مشاور رئیس سازمان بهزیستی و مسئول دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور اظهارکرد: امید به زندگی از 54 سال در اوایل انقلاب به 74 سال در حال حاضر رسیده است.
وی با بیان اینکه کاهش موالید نیز نتیجهی سیاست های تنظیم خانواده در طول دو دهه ی گذشته است، افزود: افزایش نرخ سالمندی و تعداد سالمندان، به خودی خود نه واجد ارزش منفی و نه مثبت است اگر در مورد سالمندی، به دور از شعار و شتابزدگی و با برنامه پیش برویم با وضعیت بهتری نسبت به امروز مواجه خواهیم بود و اگر بی برنامه حرکت کنیم به همان بحرانی که همه از آن می ترسیم دچار خواهیم شد.
وی گفت: اگر سالمندی را به انزوا، ناتوانی و بحران تعبیر کنیم تعبیر بدی است ولی اگر سالمند را مجموعه های از تجربیات مفید و لازم بدانیم که می خواهد از زندگی لذت ببرد و در روابط جامعه مداخله کند نگاه درستی داشته ایم.
وی با بیان این مطلب که در کشور ما بر اساس باورها و اعتقادات مردممان، زمینه هایی داریم که در سایر کشورها کمتر دیده می شود، گفت: 90 درصد سالمندان ایرانی در کنار خانواده زندگی می کنند و 70 درصد سالمندان در منازل ملکی سکونت دارند.
نحوی نژاد با انتقاد از آنچه وی نگاه منفی رسانه ها نامید، افزود: بر خلاف نظر رسانه ها کل ظرفیت مراکز سالمندان کشور 15 هزار نفر است که در مقابل 6 میلیون جمعیت سالمند کشور بسیار اندک است.
وی تاکید کرد: این در حالی است که از این 15 هزار نفر 80 درصدشان قطعا باید در مراکز نگهداری شوند چون وابسته به تخت و درمان و مراقبت دائمی هستند.
وی همچنین گفت: 85 هزار سالمند در کشور تحت پوشش خدمات بهزیستی هستند که یا معلولیت دارند یا نیازمند هستند و یا به نوعی آسیب دیده و توانخواه محسوب می شوند.
وی در خصوص اینکه چرا شورای ملی سالمندان که مربوط به برنامه سوم توسعه است تاکنون عملیاتی نشده گفت: این مصوبه زمانی ابلاغ شد که بهزیستی زیر نظر وزارت بهداشت بود و پس از تشکیل وزارت رفاه هم، مدتها صرف تغییر ساختارها و تشکیلات وزارتی شد و امروز که زمینهها و شرایط برای تشکیل این شورا فراهم گردیده، در مدت کوتاهی در 28 استان کشور، شاخه های استانی این شورا فعال شده است.
مشاور رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه بهزیستی در این شورا در نظر ندارد از وزارتخانه های مختلف بخواهد جدای از وظایف خود، کاری انجام دهند گفت: شورای سالمندان برای احصای نیازها و مطالبات سالمندان و هماهنگسازی اقدامات دستگاه های مختلف تشکیل شده تا نتایج بهتری از فعالیت ها حاصل شود.
وی از استانداران به عنوان نمایندگان عالی دولت در استانها خواست بر عملکرد دستگاه های عضو شورا در اجرای مصوبات آن، نظارت عالیه داشته باشند.
نحوی نژاد همچنین از تدوین سند راهبردی ملی سالمندان خبر داد و گفت: این سند بزودی در دستور کار دولت قرار میگیرد تا به یک سند اجرایی تبدیل و به دبیرخانه شورای سالمندان کشور و به شوراهای استانی ابلاغ شود.
وی از عدم پوشش بیمه های برای سالمندان انتقاد کرد و گفت: متاسفانه 20 درصد سالمندان از بیمه پایه برخوردار نیستند و بیمه تکمیلی نیز تنها 30 درصد آنها را پوشش می دهد در حالی که سالمندان سه برابر اقشار دیگر، هزینه سلامت پرداخت می کنند.
مسئول دبیرخانه شورای عالی سالمندان کشور در زمینهی بیمه ای مراقبتی سالمندان گفت: این موضوع در حال پیگیری است و در نشست هایی که با شورای عالی بیمه گذاشته شده، آنها به ضروری بودن این بیمه قانع شده اند.
بنابرگزارش روابط عمومی اداره بهزیستی خراسان رضوی، وی همچنین از نزدیک بودن تصویب برنامه های در دولت خبر داد که به موجب آن دستگاه های اجرایی و نهادهای عمومی موظف می شوند تسهیلات ویژه ای به سالمندان اختصاص داده و امکانات خاص برای مشتریان سالمند برقرار کنند.
وی گفت: پرتال سالمندان نیز تاسیس شده و سالمندان می توانند از طریق الکترونیکی، مباحث مربوط به پیگیری مطالبات و خواسته های خود را پیگیری کنند.
پایان پیام/
نظر شما