به گزارش خبرگزاری شبستان، حسام الدین آشنا، مشاور فرهنگی رییس جمهور در برنامه گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب شبکه دوم سیما با اشاره به اینکه برای جمهوری اسلامی ایران تغییر در رفتار آمریکاییها مهم تر از تغییر لحن آنان است و ما تاکنون به اعتماد متقابل نرسیده ایم، گفت: اگر توانستیم منافع مشترکی بیابیم می توان پایه اعتماد مشترک را ایجاد کرد و اگر منافع مشترکی وجود نداشته باشد اعتماد متقابلی نیز بوجود نمی آید.
وی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب درباره نرمش قهرمانانه گفت: نرمش برای این است که در بازی پیروز شوی نه اینکه بازنده شوی. ما طرفهای خود را یکصد سال است که می شناسیم و می دانیم که آنها با قصد قربت نیامده اند.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور با اشاره به سفر اخیر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به آمریکا گفت: اوباما تحت فشار کنگره است و مشکلهای فراوانی در داخل آمریکا از جمله بودجه دارد و سفر نتانیاهو نیز برای فشار به آمریکاست.
اشنا درباره اینکه رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شده اند که تحریم ها ایران را پای مذاکره آورده است خاطرنشان کرد: اساس تحریم ها این بود که به ملت ایران فشار آید تا ملت نیز به دولت فشار آورد و دولت نیز تسلیم شود اما حماسه سیاسی مردم در انتخابات ریاست جمهوری اخیر کمر دشمن و تحریم ها را شکست و اینکه رهبر معظم انقلاب فرمودند حماسه سیاسی یعنی شکست دشمن.
آشنا گفت: اگر ملت در انتخابات شرکت نمی کرد شاید پیروزی برای آمریکاییها بود. اگر تحریم ها اتفاق نیافتاده بود ما کاری با آمریکا نداشتیم و جمهوری اسلامی ایران برای رفع تحریم ها مذاکره کرده است. جمهوری اسلامی ایران برای اینکه نشان دهد تحریم ها غیر قانونی، غیر انسانی و غیر متمدنانه است مذاکره کرد و تحریم ها تاثیری در برنامه موشکی و غنی سازی ایران نداشته است.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور افزود: هیچ کس نمی گوید رئیس جمهور حق ندارد با آمریکا مذاکره کند و رئیس جمهور به جز رژیم صهیونیستی، مرزی برای رفع تحریم ها، حفظ موقعیت هسته ای کشورمان و مصلحت مردم ندارد.
وی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی از اصل، محتوا و نتایج مذاکرات ایران و آمریکا نگران است زیرا این رژیم نمی خواهد جمهوری اسلامی ایران با مردم جهان صحبت کند. رژیم صهیونیستی دوست دارد به جای ایران حرف بزند و مردم جهان را از ایران بترساند.
وی افزود: آمریکا علاقه دارد 10 موضوع را روی میز بگذارد اما جمهوری اسلامی ایران فقط برای انرژی هسته ای مذاکره می کند نه برای برقراری رابطه با آمریکا.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران برای اتمام حجت پای میز مذاکره آمده است و حسن نیت دارد اما اگر این حسن نیت از طرف آمریکاییها نادیده گرفته شود دیگر توقع همکاری با ما را نداشته باشند.
آشنا با اشاره به اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر وجود گزینه نظامی روی میز گفت: آمریکاییها به این علت بحث گزینه نظامی را مطرح می کنند که به زور عادت کرده اند و فکر می کنند می توانند مسائل را با این گزینه حل کنند.
وی افزود: سخن گفتن از گزینه نظامی تضاد بین حرف و عمل است و مذاکرات را پیش نمی برد.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور با بیان اینکه برای تیم مذاکره کننده ایرانی حصول اطمینان از نیت صلح جویانه آمریکاییها مسئله ساده ای نیست گفت: حصول حسن نیت را به زودی انتظار نداریم اما ما آمادگی برای مذاکرات جدی را حس کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه همه از دیپلماسی خارجی ایران حمایت کنند، گفت: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران اگر پشتیبانی ملی و دستان پرتوان ملت را به همراه نداشته باشد چیزی برای عرضه در مذاکرات نخواهد داشت.
اشنا تاکید کرد: باید نشان دهیم که از ایران فقط یک صدا می آید.
وی با اشاره به سخنان رئیس جمهور آمریکا مبنی بر سخت بودن مذاکرات با ایران اضافه کرد : ما نیز می گوییم این مذاکرات سخت است.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور درباره گفتگوی تلفنی رئیس جمهور آمریکا با رئیس جمهور کشورمان گفت: کسی که درخواست می کند تماس می گیرد زمانی که من از شما درخواستی نداشته باشم تقاضای تماس تلفنی نیز ندارم. در گذشته تقاضای مذاکره از طرف آمریکاییها بوده و در عمل نیز وجود داشته است.
وی گفت: اکنون توپ در زمین آمریکاییهاست و اینکه دو طرف وزرای امور خارجه خود را مامور تسریع مذاکرات کرده اند دستاورد بزرگی برای ماست.
آشنا با بیان اینکه آمریکاییها گرفتاریهای جدی در منطقه دارند که بدون مذاکره با ایران این گرفتاریها سالها حل نخواهد شد افزود: آمریکاییها بایددرموضوع هسته ای حسن نیت خود را نشان دهند تا درباره مسائل دیگر منطقه نیز با ایران مذاکره کنند.
وی با اشاره به اینکه مقامات آمریکا بار دیگر خواسته اند ایران پروتکل الحاقی را بپذیرد تاکیدکرد : ما دیگر اجازه بازرسی غیر متعارف و سرزده را نمی دهیم زیرا در گذشته این کار انجام شد اما آنها دبه کردند. جمهوری اسلامی ایران این بار اجازه نمی دهد مذاکرات ناتمام و ناگهانی قطع شود و در پی اتمام حجت است زیرا اگر فردا ایستادگی بسیار سنگینی انجام دادیم مردم بدانند ما حسن نیت نشان دادیم.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور افزود: اینکه آقای روحانی می گوید آمریکاییها وقت کمی دارند برای این است که ملت ایران خیلی منتظر نمی ماند و تصمیم خود را می گیرد.
وی گفت: اینکه اوباما می گوید واجب است ایران سلاح هسته ای نداشته باشد حرف ناتمامی است که نیمه آن شاید به این معنا باشد که ایران می خواهد سلاح داشته باشد اما ما نمی گذاریم. ایران نه تنها سلاح هسته ای نمی سازد بلکه آن را نیز نمی خواهد و اگر شما به ما بمب اتمی هدیه می دادید ما آن را به شما پس می دادیم.
وی گفت: کشورهایی که به سلاح هسته ای دست یافته اند از این مسیر نرفته اند. نباید اجازه رقابت هسته ای درمنطقه داده شود واگر این اتفاق بیافتد همه کشورها مانند جمهوری اسلامی ایران با ثبات نیستند و ممکن است برخی کشورها عاقلانه تصمیم نگیرند.
وی گفت: ما خواستار حذف تحریم ها هستیم نه کاهش آنها و نمی خواهیم بر سر کاهش پلکانی تحریم ها چانه بزنیم. ما معتقدیم تحریم ها ظالمانه است و هر دو طرف باید همزمان اقدامات اعتماد ساز را انجام دهند نه اینکه ما اقدامی را انجام دهیم و طرف مقابل بگوید بروم بررسی کنم که انجام شدنی هست یا نه. دوره اینکه غنی سازی تعطیل شود گذشته است و اگر آمریکاییها به مواضع قبلی خود بازگردند پاسخ های قبلی را می گیرند.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور افزود: جمهوری اسلامی ایران فناوری غنی سازی 20 درصد و تهیه سوخت مورد نیاز خود را دارد از این رو باید با آن طور دیگری حرف زد و الان آمریکاییها طور دیگری حرف می زنند.
وی گفت: آمریکاییها به ما گفته اند که یا چرخ کارخانه ها باید بگردد یا سانتریفیوژها و برخی در داخل نیز می گویند سانتریفیوژها باید بچرخد و برخی نیز می گویند چرخ کارخانه ها باید بچرخد اما رئیس جمهور می گوید هم چرخ کارخانه و هم سانتریفیوژها باید بچرخد و ذره ای کوتاهی در این زمینه وجود نداشته باشد.
حسام الدین آشنا افزود: نشانه هایی برای شناخته شدن حق غنی سازی جمهوری اسلامی ایران در عمل دیده می شود اما اینکه آژانس بتواند ثابت کند ایران در پی سلاح هسته ای نیست زمان می برد همانطور که درباره ژاپن 20 سال طول کشید. راههای دیگری به جز تحریم برای راستی آزمایی وجود دارد و در منطق گفتگو می توانیم طرفهای مذاکره را قانع کنیم.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور درباره دستاوردهای سفر ریاست جمهوری به نیویورک افزود: پیام جمهوری اسلامی ایران به جهان این بود که ایران طالب صلح، منادی صلح و آسیب دیده از خشونت است و جهان بدون سلاح هسته ای را می خواهد.
وی با بیان اینکه ما را به افراطی گری وحمایت از تروریست متهم می کردند گفت: ما در این سفر اعلام کردیم که بیایید در مقابل افراطی گری و خشونت بایستیم.
آشنا درباره نتیجه سفر به امریکا افزود: اگر به این سخن جمهوری اسلامی ایران هم عمل نشود باز چهره ایران بهبود می یابد. جمهوری اسلامی ایران جلسه ای را که موضوع آن خلع سلاح هسته ای بود در نیویورک اداره می کرد و بیانیه ای را به عنوان رئیس جنبش غیر متعهدها صادر کرد که دکترین امنیت ملی همه کشورهاست.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور افزود: ما با حداقل امکانات بهانه ها را از طرف مقابل گرفتیم البته تصویری که در 35 سال گذشته با حجم بسیار سنگین رسانه ای و دولتی بر ضد جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده است یک شبه از بین نمی رود اما این سیاه نمایی ها را کاهش می دهیم.
نظر شما