بازی های رایانه ای؛ ظرفیتی برای طرح مباحث دینی

خبرگزاری شبستان:مسئول گروه بازی های رایانه ای نجات با اشاره به وجود گرایش های ضد اسلامی در برخی از بازی های رایانه ای وارداتی گفت: ما در این گروه به دنبال طرح مباحث دینی مان در قالب این نوع بازی ها هستیم.

خبرگزاری شبستان- قم: بازی های رایانه ای از دو بعد هنر و رسانه تشکیل می شود که البته امروزه در کنار استفاده از تکنیک های پیشرفته هنری از این ابزار به جهت میزان کاربران فراوان آن می توان به عنوان یک رسانه جدی نام برد. این رسانه برای گروه های مختلف سنی درجات متفاوتی از تاثیرات را دربر دارد. در بین کاربران این بازی ها نوجوانان و جوانان این بازی ها نقش آفرینی دیگر گونه ای دارند. این بازی ها برای این گروه سنی در کنار جذابیت بخاطر بازی رایانه ای بودنش به جهت استفاده معنادار از تصاویر و یا روابطی به نمایش گذاشته شده تاثیرات مخربی هم دربردارد. در نگاهی آماری به تعداد کاربران برخی از بازی های رایانه ای متوجه دامنه این تاثیرات می شویم. مثلا بازی "بیلیزارد" 12 میلیون کاربر و یا "سکند لایف" بیش از هفت میلیون کاربر در سراسر جهان دارد. در ایران البته سخن از بیش از 40 میلیون کاربر به میان می آید که با یک حساب سر انگشتی به میلیون ها ساعت صرف شده برای این بازی ها در کشور می رسیم.

 

علیرضا صمدی، مسئول گروه بازی های رایانه ای نجات (نیروهای جهادی انقلابی تخصصی) که امسال تحصیلات خود را در مقطع سال دوم دبیرستان آغاز می کند به عنوان یکی از نوجوانانی که به صورت تخصصی در حوزه ساخت بازی های رایانه ای فعالیت می کند در ادامه گفتگوهای ویژه بازی های رایانه ای با تاکید بر دغدغه خود برای طرح مباحث دینی در بازی های رایانه ای چنی به سوالات پاسخ گفت:

 

آقای صمدی در ابتدای بحث بفرمایید که چگونه با این دغدغه وارد دنیای ساخت بازی رایانه ای شدید؟ چهار سال قبل بود که با بازی رایانه ای "وار کرافت" (هنر جنگ) متوجه علائم و نشانه های شیطان پرستی و فراماسونری در آن شدم و باید اعتراف کنم که این مسئله به غیرت دینی ام برخورد و در همان عوالم خودم تصمیم گرفتم تا در مقابل این مسئله حرکتی انجام دهم و در ادامه گروهی با حضور چند تن از دوستان علاقمندم به موضوع بازی رایانه ای به راه انداختیم و در نظر داریم تا مباحث دینی خودمان را به صورت غیر مستقیم به مخاطبان بازی هایمان ارائه کنیم.

 

چه مشکلاتی در بازی های رایانه ای داریم؟ بازی نامه یکی از اساسی ترین موارد برای ساخت یک بازی رایانه ای خوب است که بحث آن از موضوع انیمیشن جداست و تفاوت های زیادی داشته و در چهار مرحله تولید می شود. در بازی های رایانه ای نیازمند برنامه نویسی هستیم و از مهم ترین مشکلات در این خصوص نداشتن برنامه نویس مجرب و با تجربه است و ما نیازمند چنین دانشگاهی در کشور هستیم. کمبود بودجه و همچنین عدم اعتماد بنیاد ملی بازی های رایانه ای به گروه های بازی ساز است و باید کمک کرد تا گروه های قوی در این خصوص شکل بگیرند.


به نظر شما گروه های بازی ساز چه نقشی در ارتقای این بازی ها در کشور دارند؟ گروه های کمتری برای بازی های تشکیل یابد باعث رقابت می شود. هیچ حالت رقابتی در وضعیت فعلی وجود ندارد. که اگر بها داده شود به گروه های بزرگ با تعداد اعضای بالا تبدیل می شوند که قدرت تولید بازی های با کیفیت بالا را دارند. تا خود را بین مردم جا بیندازد و باید بین هم رقابت کنند و بازی بهتر بسازند و کمک می کند به بازی سازی رایانه ای در ایران. به نظرم حمایت های بنیاد ملی بازی های رایانه ای باید بیشتر باشد و دولت نیز با بودجه به حمایت از این گروه ها بپردازد.


در مورد گروه بازی های رایانه ای نجات بفرمایید؟

نجات، مخفف نیروهای جهادی انقلابی تخصصی است که آن را به عنوان نام گروهمان برگزیده ایم. فعلا بنده مدیر این گروه هستم و مقاله ام در علوم پایه مباحث فیزیک پایه سال قبل مقام دوم و به عنوان کم سن و سال ترین نخبه ایرانی معرفی شدم.


آیا حمایت هایی هم از سوی نهادهای مسئول دریافت کرده اید؟

البته تلاش هایی کردیم در این خصوص ولی هنوز به نتیجه مورد انتظارمان نرسیده ایم. مراجعاتی به وزارت ارشاد و بنیاد ملی بازی های رایانه ای داشتیم تا حمایت مالی از این نهادها بگیریم ولی موفق نشدیم چون آنها به حمایت مالی از چنین گروه هایی اعتقاد نداشتند.
 

گروه بازی رایانه ای نجات از چه طریقی هزینه های خود را تامین می کند؟

این هزینه با یک سری کارها و شرکت در نمایشگاه های مختلف تامین می شود البته در مواردی هم گروه های فعال در عرصه بازی سازی توسط شرکت ها و یا افرادی که این عرصه را در استان در اختیار دارند جذب می شوند و از این محل بسیاری از هزینه هایشان تامین می شود ولی در مورد گروه ما این اتفاق نخواستیم که بیفتد. چرا که معتقدیم این مسئله به نفعمان نیست و گروه از هم می پاشد.


به نظر شما برای رونق بخشیدن به فعالیت های گروه های توانمند فعال در زمینه بازی های رایانه ای باید چه اقداماتی صورت گیرد؟
خوب برای رسیدن به موفقیت نیازمند نگاه دلسوزانه مسئولان هستیم که البته این نگاه باید بدون چشم داشت باشد و فقط بازی خوب تولید شده توسط این گروه ها را بخواهند و نه چیز دیگر. البته ما در این گروه به فعالیت مستقل بدون جذب توسط افراد و یا شرکت های سرشاخه استان معتقدیم و امروز که گروه نجات 25 عضو دارد که شش نفر آنها به عنوان مشاور تحقیقاتی فعالیت می کنند.


هر بازی آن هم برای گروه شما چقدر هزینه دارد؟

البته ما فعلا در حال ساخت بازی هستیم که در مجموع نزدیک به 100 میلیون تومان هزینه خواهد برد که البته با کمک بچه های عضو در گروه فعلا 10 میلیون تومان از آن تامین شده و تلاش می کنیم تا با بهره گیری از توانمندی خود اضای گروه در زمینه های مختلف و مورد یاز در ساخت بازی های رایانه ای این نیاز مالی را کاهش دهیم و در این مسیر تلاش داریم تا به شعارمان که استفاده از نیروهای جهادی تخصصی انقلابی جامه عمل بپوشانیم.


در خصوص بازی که در حال تولید آن هستید، توضیحاتی بفرمایید؟ این بازی اولین بازی رایانه ای ورزشی در ایران و اولین بازی شبکه ای در کشورمان است که در دنیا با عنوان "پینت بال" شناخته می شود و تلاش های ما برای ساختن دومین بازی پینت بال دنیا در ایران است. البته در خصوص نام این بازی به فارسی باید بگویم که هنوز فرهنگستان زبان کشورمان در این خصوص مشکل دارد و نام هایی متفاوتی همچون تفنگ رنگی ، رنگینک، جنگ رنگی ویا تیرهای رنگی بر آن نهاده اند. این بازی که بازی زیبا و جذابی است و در عین وجود تفنگ در این بازی از کشتن و خون ریزی در آن خبری نیست. این بازی، بی خطرترین بازی در جهان است که کاربران به صورت شبکه ای آن را بازی می کنند. که البته بازی که ما در حال ساخت آن هستیم در صورت فراهم بودن زمینه ها در طول ماه های آینده به بازار تولید برسد.


پایان پیام/

کد خبر 298053

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha