مسجد دانشگاه آزاد بندرعباس دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسد

خبرگزاری شبستان:رئیس دانشگاه آزاد واحد بندرعباس گفت: مسجد این دانشگاه با بودجه‌ای حدود 35 میلیارد ریال و با معماری سنتی، اسلامی و ایرانی دهه فجر امسال آماده بهره‌برداری است.

 به گزارش خبرگزاری شبستان،  مهدی باقری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس ظهر امروز، در نشستی با اعضای هیئت علمی این دانشگاه گفت: مسجد این دانشگاه با زیربنای 6300 متر مربع در چهار طبقه با بودجه‌ای حدود 35 میلیارد ریال با معماری سنتی، اسلامی و ایرانی و با توجه به اقلیم گرم و مرطوب ساخته شده و بهمن‌ماه امسال آماده بهره‌برداری است.

وی در ادامه در خصوص روند کار بیان کرد: نازک‌کاری داخلی این مسجد به پایان رسیده و تجهیزات خنک‌کننده و سایر لوازم مورد نیاز آن نیز به نحو شایسته‌ای به پایان رسیده و از فردا، نهم مهرماه آماده اقامه نماز جماعت و سایر امور فرهنگی است.

رئیس دانشگاه آزاد بندرعباس اضافه کرد: نمای بیرونی این مسجد کامل نشده و در حال انجام است که پیش‌بینی می‌شود تا بهمن‌ماه سال جاری این نما نیز به پایان برسد و به‌طور رسمی همزمان با دهه فجر با حضور میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد افتتاح شود.

معماری مسجد دانشگاه آزاد بندرعباس برگرفته از طرح‌های عصر صفویه است

به گفته باقری، سازه این مسجد که یک مجموعه فرهنگی بزرگ و زیبا در این استان به‌شمار می‌رود، تمام بتن بوده و از نظر طراحی و زیبایی نیز منحصر به‌فرد است و تاکنون این طرح در هیچ یک از ممالک اسلامی اجرا نشده است.

وی ادامه داد: این طرح اولین بار با بهره‌گیری از طرح‌های اسلامی و ایرانی عصر هخامنشیان، ساسانیان، صفویه و همچنین توجه به اقلیم گرم و مرطوب استان هرمزگان توسط شهریار مشیری، رئیس وقت این واحد دانشگاهی و از اساتید بنام حوزه شهرسازی و معماری استان اجرا شده است.

توجه معماران ایرانی به فرهنگ ایرانی ـ اسلامی در ساخت مساجد

وی بیان کرد: سقف این مسجد شبیه سقف خیمه‌های صحرایی است که به گفته طراح و معمار آن الهام گرفته از فرهنگ عصر عاشورا است و دو مناره بزرگ و شبستانی آن نیز با طراحی فرهنگ جنوب ایران دارای بادگیرهای مشبک است که نام‌های مقدس الله، محمد(ص) و علی(ع) با طرحی نوین بر فراز آن طراحی شده است.

رئیس دانشگاه آزاد بندرعباس هدف از ساخت این مسجد و مجموعه بزرگ فرهنگی را توجه به معماری اسلامی، ایرانی و بومی جنوب ایران عنوان کرد و گفت: عدم توجه به فرهنگ اسلامی، ایرانی و بومی در طراحی‌های امروزی نوعی کم‌لطفی به فرهنگ ایران زمین است که باید مد نظر طراحان و معماران قرار گیرد.

پایان پیام/ 

 

کد خبر 297991

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha