بیابان زدایی سالانه 500 هزار هکتار زمین در کشور

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر نقش جنگل ها در پاک سازی هوا از بیابان زدایی سالانه پانصد هزار هکتار زمین در کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدجواد محمدی زاده، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور امروز در نخستین نشست خبری سال 90 با اصحاب رسانه با اشاره به نقش جنگل ها و مراتع در پاک سازی هوای کشور گفت: طرح جامع مدیریت گردوغبار و کنترل ریز گرده ها در بیست استان کشور به اجرا درمی آید و براساس این طرح برای مقابله با بیابان زدایی آموزش کارکنان پیش بینی شده است.
 
وی از بیابان زدایی سالانه پانصد هزار هکتار زمین خبر داد و افزود: در سال جاری چهل میلیارد تومان برای این طرح اختصاص یافته است و  بودجه این طرح از منابع و سازمان های مختلف تامین می شود.
 
وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر هزینه هر هکتار بیابان زدایی تصریح کرد: هر هکتار بیابان زدایی هزینه ای بالغ بر سه تا پنج میلیارد تومان هزینه در بردارد که در برخی از مناطق براساس شرایط مختلف جغرافیایی به ده میلیارد تومان هم می رسد.
 
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به بیابان زدایی ده میلیون هکتار زمین در کشور عراق خاطرنشان کرد: پیش بینی شده است ظرف مدت 5 سال آینده ده میلیون هکتار از زمین های کشور عراق بیابان زدایی شود. توافق نامه این موضوع از قبل آماده شده است، اما براساس شرایط امنیتی خاص این کشور هنوز ایران نتوانسته  نیروهای متخصص این طرح را به آنجا اعزام کند.
 
محمدی زاده ادامه داد: هزینه بیابان زدایی این طرح را کشور عراق پرداخت می کند و فقط اجرا و مدیریت آن با کشور ایران است.
 
وی انتقال سازمان هواشناسی سازمان جنگل ها و مراتع و اراضی و بخشی از پیشنهادات سازمان محیط زیست به مجلس شورای اسلامی دانست و افزود: سازمان محیط زیست به مجلس پیشنهاد کرد تا وزارت کشاورزی نیز به وزارت تولید تبدیل شود و مابقی مسئولیت ها به سازمان محیط زیست منتقل شود.
 
محمدی زاده اظهار کرد: ما در برخی از امور استاندار نیز پیشنهاد کرده ایم تا این موضوع نیز به سازمان محیط زیست منتقل شود.
 
وی در مورد انتقال مسائل و مشکلات تصفیه آب به این سازمان گفت: مشکلات و مسائل مربوط به تصفیه آب آنقدر زیاد است که اگر این موضوع به سازمان محیط زیست منتقل شود این سازمان به حاشیه می رود.
 
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست پیرامون سقوط یک بالگرد این سازمان در ایام پایان سال اظهار کرد: این خلبان، استاد خلبان بود و ادعای نصب قطع غیرمجاز بر روی بالگرد نادرست است. ادعای همکاران متوفی این بود که 10 تا 15 دقیقه این بالگرد مانور انجام داده که در دقایق آخر زیادی به زمین نزدیک شده و نتوانسته بالگرد را کنترل کند و مهار آن از دست خارج شده است.
 
وی گفت: من اظهار نظر نمی کنم چون تخصصی ندارم. ستاد فرماندهای کل قوا باید این موضوع را بررسی و نتیجه را اعلام کند.
 
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور پیرامون قطع درختان در برخی از بزرگراه ها توسط شهرداری گفت: در حوزه شهری پیرامون قطع درختان ما اشکال قانونی روبرو هستیم. شهرداری مجری پروژه بزرگراه ها است و از سوی دیگر خودش نیز مجوز قطع درختان را صادر می کند و این امر نشان دهنده اشکالی قانونی است.
 
محمدی زاده ادامه داد: در سایر کشورهای جهان قطع درختان انجام نمی شود و درختان همراه با ریشه و خاک به منطقه موردنظر منتقل می شوند. تجهیزات و دستگاه های موردنیاز برای این موضوع در زمان حضور اینجانب در شهرداری در زمان مدیریت شهری آقای احمدی نژاد تهیه و خریداری شده، اما تاکنون از این تجهیزات هیچ استفاده ای نشده است.
 
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست پیرامون فعالیت های این سازمان در سال جهاد اقتصادی افزود: ارزش گذاری مناطق یکی از اولویت های این سازمان در سال جدید است که تاکنون 18 مطالعه در این رابطه انجام شده است.
 
محمدی زاده اظهار کرد: امسال تاکید داریم هر فعالیت و کار توسعه ای در کشور باید در کنار مطالعات فنی، اقتصادی، حقوقی و مطالعه محیط زیست انجام شود. در هر موقعیت و در هر پروژه باید ارزش گذاری اقتصادی لحاظ شود و مولفه های اصلی و پایه حیات یعنی آب، خاک و گونه های زیستی در ارزش گذاری اقتصادی لحاظ شود.
 
وی گفت: هرگونه دخل و تصرف در منابع پایه حیات باید با در نظر گرفتن اثر وضعی و ارزشگذاری اقتصادی انجام شود و هر فعالیتی که تاکنون محاسبه نمی شده پس از این محاسبه شود.
 
گفتنی است نشست خبری رئیس سازمان محیط زیست کشور  شنبه (20 فروردین) در سازمان محیط زیست برگزار شد.
 
پایان پیام/
کد خبر 29782

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha