تاسیس هفت موزه شخصی در روستای گردشگری کلّه(کمال الملک) کاشان

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل انجمن دوستداران میراث فرهنگی کلّه(کمال الملک) کاشان از تاسیس هفت موزه شخصی در این روستا خبر داد.

مجید حیدری، مدیرعامل انجمن دوستداران میراث فرهنگی روستای کلّه(کمال الملک) کاشان در حاشیه برگزاری تور یک روزه میراث کاشان برای راهنمایان محلی و بازدید از روستای گردشگری «کله» زادگاه کمال الملک در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: موزه‌های مردم‌شناسی، مکتب‌خانه سنتی، وقف و شهدا، آثار نسخ خطی، عکس و موزه وقف از جمله این گنجینه هاست.


وی، عملیات مرمت و بازسازی خانه‌های تاریخی خاندان غفاری، خاندان پارسا، صالح، خانه تاریخی و خانه فضل‌الله خان غفاری در این روستا را نیز یادآورشد و گفت: انتظار می‌رود با تخصیص اعتبارات در دولت جدید عملیات مرمت این خانه ها انجام شود.


به گفته وی، بخشی از حیاط مدرسه تاریخی صالح محل زادگاه کمال‌الملک که در سال 1381 به شماره 12973 توسط میراث فرهنگی و با همت سیف‌الله امینیان، رئیس وقت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان به ثبت ملی رسید و بعد از ثبت مرمت و کتیبه‌بندی شد و بخش زیادی از حیاط بدون حصار رها شده است.


مدیرعامل انجمن دوستداران میراث فرهنگی روستای کلّه(کمال الملک) کاشان خاطرنشان کرد: آثار و نقاشی‌های بسیاری از تابلوهای کمال‌الملک بر جای مانده است که در موزه‌های داخل و خارج از کشور ایران قرار دارد.


محمد غفاری، ملقب به کمال الملک، نقاش شهیر ایرانی در سال 1224 در کاشان به دنیا آمد و تعدادی از اعضای خانواده اش اهل هنر و نقاشی بودند.درچند ماهگی اورابه «کله» دهی بسیار سرسبز وخوش آب و هوا در نزدیکی کاشان بردند.طبع حساس و دل نازک محمد در روستای سرسبز که شکوه کوهستانش چشم را خیره میکرد پرورش یافت و قلب او مالامال از عشقی سرشار به طبیعت شد . از تنور تکه ذغالی بر می داشت و روی دیوارها ،ورق های حساب و کتاب پدر ،زین اسب ها و گاهی دور از چشم پدر و مادرش بر روی دیوار سفید شده با گچ اتاق نقاشی می کرد.


کمال الملک در نوجوانی به تهران رفت و در سال های اقامتش در تهران به سفارش ناصر الدین شاه چندین تابلو کشید. او چند سالی را در اروپا گذراند و نزد تعدادی از نقاشان اروپایی تحصیل کرد و در موزه های مختلف اروپا به مطالعه آثار نقاشان بزرگ اروپا پرداخت.

کمال الملک در بازگشت به ایران مدرسه "صنایع مستظرفه" را تاسیس کرد و مدیریت آن را عهده دار شد. ظهور او در عرصه نگارگری با ابداعات و نوآوری‌های او در سبک و روش، فصل تازه ای را در بخش هنرهای تجسمی ایران گشود. وی با کشیدن تابلو تالار آیینه از سوی ناصر الدین شاه به کمال الملک ملقب شد.


کمال‌الملک در سال 1307 شمسی مورد خشم و غضب دستگاه حکومتی مورد نفوذ روس‌ها قرار گرفت و به نیشابور تبعید شد و در آنجا در مزرعه شخصی خود به کار و فعالیت ادامه داد تا اینکه در سال 1319 شمسی در سن 95 سالگی بدرود حیات گفت و آرامگاه وی در جوار آرامگاه شیخ عطار در نیشابور در سمت غرب آرامگاه خیام و به فاصله دو کیلومتری از آن واقع است.


گفتنی است، تابلوی تالار آینه کاخ گلستان مشهورترین اثر این هنرمند بنام عصر قاجار است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 297623

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha