به گزارش خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، کتاب "سفیران امام" به معرفی نائبان چهارگانه حضرت حجه بن الحسن(عج) و بررسی مقام ایشان پرداخته است.
نویسنده با استناد به روایات و به شیوه تاریخی - گزارشی نخست هر یک از سفیران امام را به اجمال معرفی میکند و وظایف آنان را شرح میدهد؛ سپس به طور تفصیلی به شرح حال نایبان چهارگانه میپردازد و توقیعات صادر شده از جانب امام زمان را در دوره نیابت هر یک از نواب نقل میکند.
در بخشی از کتاب، مباحثی درباره ویژگیهای خاص امام و عرضه شدن اعمال مردم بر ایشان مطرح شده است.
نویسنده در مقدمه انگیزه خود از نوشتن این کتاب را اینگونه بیان می کند:
"انگیزه ای که نگارنده را بر آن داشت تا سعی و کوشش خود را نسبت به معرفی نواب اربعه و مقام شامخ آنان مبذول دارد، این بود که این بزرگواران (نواب اربعه) مورد توجه خاص امام وقت خود قرار گرفته بودند تا آنجا که حضرت امام حسن عسکری(ع) درباره نایب اول جناب عثمان بن سعید (نورالله مضجعه) فرمودند: تو هم در حیات و هم بعد از وفات من ثقه و امین بوده و مورد اطمینان خواهی بود. و فرزند عزیزم (قطب عالم امکان روحی و ارواح العالمین له الفداء) تو را به عنوان نایب خاص برگزیند.
و یا در مورد ناب سوم جناب حسین بن روح وقتی شخصی از ابوسهل نوبختی سئوال می کند علت اینکه محمد بن عثمان با اینکه شما از اشخاص بنام و مورد اطمینان همگان بوده اید شما را به نیابت خاصه برنگزید چه بوده است! پاسخ که میدهد در سه جمله خلاصه می کند: اول من حقی ندارم نسبت به انتخاب و باید امام(ع) تعیین بفرمایند.
دوم آنکه آن اطمینانی که در حسین بن روح بود و هست شاید آن اطمینان در من بدست نیامده باشد و سوم خود او جواب می گوید که ممکن بود اگر از من سئوال کنند امام زمانی وجود ندارد تا آن اندازه در من ناراحتی ایجاد بشود که شخص سئوال کننده را با خود همراه ببرم تا جایگاه خصوصی و امام (ع) را به او نشان بدهم بر خلاف حسین بن روح که اگر امام(ع) (نغوذبالله) در ردای او جای گرفته باشد و از او سئوال کنند اگر با اسلحه بدن را ریز نمایند ممکن نیست که ردای خود را عقب زده و امام را نشان دهد."
شایان ذکر است، کتاب "سفیران امام" نوشته عباس راسخی نجفی توسط انتشارات محب روانه بازار نشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما