ورزش را درآموزش و پرورش نهادینه کنیم/ تلویزیون عامل چاقی دانش‌‌آموزان

وزیر بهداشت معتقد است تلویزیون و کامپیوتر از عوامل چاقی میان دانش آموزان است از این رو وزیر آموزش و پرورش خواستار نهادینه شدن ورزش در این سازمان شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، زنگ سلامت دقایقی پیش با حضور حمید‌رضا حاجی‌بابایی وزیر آموزش و پرورش و مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مدرسه راهنمایی دخترانه هاجر واقع در منطقه 7 تهران نواخته شد.

حاجی‌بابایی در این مراسم با بیان اینکه ریشه تمام مشکلات و بیماری‌های جامعه امروزی، نهادینه نشدن ورزش به ویژه در آموزش و پرورش است، اظهار کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که دانش‌آموزان ما ورزش را به عنوان یکی از امور اجتناب‌ناپذیر زندگی روزانه خود در نظر بگیرند.

وی افزود: جایگاه آموزش و پرورش، تبیین امور در جامعه است بنابراین هر موضوعی را که می‌خواهیم در جامعه خوب جا افتاده شود باید از طریق دانش‌آموزان دنبال کنیم؛ موضوعاتی مانند بهداشت، سلامت، ورزش و محیط زیست از این قبیل مسائل است.

 وزیر آموزش و پرورش در پایان برجایگاه بی بدیل آموزش و پرورش در نهادینه کردن فرهنگ عمومی جامعه تاکید کرد.

تقلیل کار مدارس دونوبته به یک نوبت

وی همچنین در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر مراکزی با عنوان مراکز درمان در سطح کشور وجود دارد که با توجه به ایجاد بیمه طلایی به سمتی حرکت کنیم که این مراکز درمانی به عنوان مراکز بهداشتی برای دانش‌آموزان تعریف شود و هر کدام چندین مدرسه را تحت پوشش قرار دهند تا بدین وسیله دانش‌آموزان کشور تحت پوشش مراکز بهداشتی قرار گیرند.

وزیر آموزش و پرورش از اجباری شدن تعطیلی روز پنج‌شنبه مدارس ابتدایی از اول مهرماه امسال خبر داد و گفت: بر این اساس، تمام مدارس ابتدایی که در شیفت دوم فعالیت آموزشی دارند، به نوبت صبح منتقل می‌شوند.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر تعطیلی روز پنج‌شنبه مدارس ابتدایی به صورت داوطلبانه است، اما از ابتدای مهرماه سال جاری به صورت اجباری اجرا می‌شود و مدارس ابتدایی سراسر کشور موظف به اجرای آن هستند.

 

حاجی بابایی درباره مدارس دونوبته و مدارسی که مقطع ابتدایی آنها در نوبت دوم تشکیل می‌شود نیز عنوان کرد: با تدابیری که اتخاذ شده است، همه مدارس ابتدایی به نوبت صبح منتقل می‌شوند و در مناطقی که استثنایی وجود داشته باشد، باید اعلام کنند تا نسبت به رفع مشکل آنها چاره‌اندیشی شود.

 

وزیر آموزش و پرورش همچنین از ساماندهی برنامه‌های سازمان نهضت سوادآموزی و تدوین و تبیین ساختار و محتوای این سازمان خبر داد و گفت: بر این اساس، طی پنج سال آینده بی سوادی را در سطح کشور به صفر می‌رسانیم.

 

وی با اشاره به استخدام پنج هزار مربی بهداشتی در آموزش و پرورش افزود: این نیروها از بین دارندگان مدرک لیسانس و مرتبط با بهداشت انتخاب شده‌اند و چنانچه پنج هزار مربی پرورشی دیگر نیز جذب آموزش و پرورش شود، وضعیت ما مطلوب خواهد شد.

 

وزیر آموزش و پرورش همچنین با بیان این که باید به سمتی برویم که دانش‌آموزان ورزش را به عنوان یک امر اجتناب‌ناپذیر در برنامه خود داشته باشند، گفت: جایگاه آموزش و پرورش تغییر امور در جامعه است و هر امری که بخواهد در جامعه جا بیفتد و نهادینه شود، باید از آموزش و پرورش آغاز شود، چرا که جایگاه بی‌بدیل در نهادینه کردن فرهنگ عمومی جامعه است.

 

حاجی بابایی درباره مهمترین برنامه‌های آموزش و پرورش در سال جاری نیز گفت: ساماندهی نیروهای انسانی، آموزش قرآن به ویژه در دوره ابتدایی،‌ راه‌اندازی دانشگاه فرهنگیان، معرفی 32 فضای آموزش و پرورشی نمونه منطبق با نمای ایرانی ـ اسلامی، تصویب سند ملی آموزش و پرورش، تغییرات اساسی کتب درسی، چاپ کتاب‌های جدید، گسترش طرح راهیان نور به بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر در سال آینده از مهمترین برنامه‌های این وزارتخانه است.  

 

تلویزیون عامل چاقی دانش‌‌آموزان

 

همچنین در ادامه این مراسم وزیر بهداشت اعلام کرد: براساس آمارها، بیش از 45 درصد دانش آموزان کشور روزانه چهار ساعت تلویزیون تماشا و 40 درصد از دانش آموزان نیز به مدت طولانی از کامپیوتر استفاده می‌کنند که این موارد از عواملی است که به کم تحرکی و چاقی دانش‌آموزان کمک می‌کند.

مرضیه وحید دستجردی تغذیه نامناسب از جمله مصرف غذاهای آماده و انواع ساندویچ‌ها را هم یکی دیگر از مشکلات میان نسل جوان دانست و گفت: خوردن خوراکی‌های میان وعده مانند شکلات و چیپس و مصرف بی‌رویه فست فودها، موجب چاقی می‌‌شود که سلامت دانش آموزان را در آینده به خطر می‌‌اندازد.

وی افزود: هم‌اکنون یکی از مشکلات بزرگ دانش‌آموزان و نسل جوان امروز کشور عارضه چاقی است و در بررسی‌های انجام شده 5/19 درصد پسران و 16 درصد دختران در کشور اضافه وزن دارند.

وزیر بهداشت با بیان این مطلب که‌ نباید فراموش کرد چاقی مقدمه بیماری است و این موضوع در آینده انسان را دچار بیماری‌های مختلف و کوتاهی قد می‌کند، تصریح کرد: پوکی استخوان، کم خونی و مشکلات قند خون از جمله بیماریهایی است که به خاطر چاقی و اضافه وزن، افراد به آن مبتلا می‌شوند.

وی یادآور شد: یکی از راهکارهای مهم مقابله با چاقی انجام ورزش، تحرک و پویایی در میان جوانان و نوجوانان است و توسعه فعالیت‌های ورزشی و تشویق دانش‌آموزان به ورزش از جمله راهکارهایی است که می‌تواند مانع از چاقی در میان نسل جوان شود.

 وحید دستجردی با تاکید بر اینکه مصرف بی‌رویه، بدون نسخه و بدون مجوز دارو، ممنوع است؛ از دانش آموزان خواست تا برای نهادینه کردن این فرهنگ در جامعه، کمک کنند.

 وزیر بهداشت تصریح کرد: تحرک، ورزش و پویایی، کار و کاهش تماشای تلویزیون و رایانه از جمله عواملی است که در جلوگیری از ابتلا به چاقی در میان دانش آموزان موثر است.

 مصرف خودسرانه دارو توسط 40درصد ایرانی ها

 وی همچنین با اشاره به اینکه مصرف نادرست آنتی‌بیوتیک‌ها پنجمین عامل مرگ در دنیا است، ادامه داد:‌ باید برای کنترل بی‌رویه مصرف این نوع دارو، برنامه‌ریزی‌ کرد.

وحید دستجردی با اشاره به اینکه‌ در حال حاضر 40 درصد از مردم ایران، دارو را بدون نسخه و تجویز پزشک به صورت خودسرانه مصرف می‌کنند، اظهار کرد: این مصرف خودسرانه نه تنها موجب رفع بیماری نمی‌شود بلکه عوارض دیگری نیز برای مصرف کننده به دنبال دارد.

وی افزود:‌ پیشرفت هر کشوری متکی به داشتن نیروی انسانی سالم و سلامت، سنگ بنای توسعه هر کشور است و انسان سالم، محور این توسعه تلقی می‌شود.

وزیر بهداشت با بیان این که شعار امسال هفته سلامت، مصرف درست دارو به ویژه مصرف منطقی و به جای آنتی بیوتیک‌ها است، اظهارکرد: عدم مصرف درست دارو به ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها، بر سلامت انسان تاثیرگذار است.

وی اضافه کرد:‌ امروزه بسیاری از افراد در مقابل کوچک‌ترین عارضه حتی سرماخوردگی، به صورت خودسرانه، آنتی بیوتیک مصرف می‌کنند که این امر موجب اختلال در سیستم بدن می‌شود.

به گفته وی امروزه از 10 قلم دارو که بیشترین مصرف را در کشور دارد؛ 4 قلم آن، آنتی بیوتیک‌ها است و در 49 درصد از نسخه های تجویزی پزشکان کشور، حتما یک قلم آنتی‌بیوتیک وجود دارد.

یاد آور می شود: از 18 لغایت 24 فروردین با عنوان هفته سلامت نامگذاری شده است و شعار امسال هفته سلامت نیز از سوی سازمان بهداشت جهانی «مقاومت به داروهای ضد میکروبی؛ یک تهدید جهانی » عنوان شده است.

شایان ذکر است: پیش از این در روز پنجشنبه همزمان با روز جهانی بهداشت، زنگ سلامت در مدارس اکثر استان‌های کشور نواخته شد اما با توجه به سفر استانی هیئت دولت در آن روز، مراسم نمادین زنگ سلامت امروز با حضور وزرای آموزش و پرورش و بهداشت و درمان در شهر تهران به صدا در آمد.

پایان پیام/

 

کد خبر 29693

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha