امامزاده محسن (ع) قابلیت تبدیل به قطب گردشگری مذهبی را دارد

خبرگزاری شبستان: مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان گفت: امامزاده محسن (ع) به دلیل فضای متناسب با اقیلم گردشگری قابلیت تبدیل به قطب گردشگری مذهبی کشور را دارد.

خبرگزاری شبستان // همدان
بقعه امامزاده محسن، بر فراز تپه ای در دامنه شمالی کوهستان الوند و در انتهای دره سرسبز و مصفای برفجین قرار گرفته و به همین دلیل به امامزاده کوه نیز شهرت یافته است.
 

فاصله امامزاده کوه تا شهر همدان، حدود 15 کیلومتر است، که مسیر ان از شهر مریانج و روستای سولان، توئین، موئین وفرجین می گذرد، منطقه جغرافیایی امامزاده، به لحاظ دارا بودن آب و هوای مطبوع و دره های مصفا، علاوه بر جذابیت زیارتی از جنبه سیاحتی و تفریجگاهی نیز، برخوردار است.
 

در روی مقبره امامزاده محسن، اثری از سنگ قبر مشاهده نمی شود، اما در حاشیه صندوقی چوبی، هویت امامزاده به نام "محسن بن علی النقی بن الحسین بن زید بن الحسن المجتبی (ع)" و تاریخ ساخت صندوق به سال 935 هجری نوشته شده و با تکرار صلوات تزئین شده است.
 

تاریخ ساخت بنای بقعه، بر اساس شناسنامه آن، قرن هفتم هجری است، که به دوره ایلخانیان می رسد. این بنا تاکنون چند بار مرمت شده و شباهت زیادی به بنای "هفتاد و دو تن" در ساروق اراک دارد و به شماره 824 در سال 47 در فهرست آثار تاریخی به ثبت رسیده است.
 

ساختمان‌ مرکزی‌ امام زاده‌ مشتمل‌ بردو حرم‌ پیوسته‌ با دو گنبد دو پوشه‌ است‌، پلان‌ داخلی‌ مقبره‌ از دو شبستان‌ تشکیل‌ شده‌، شبستان‌ اول‌ محل‌دفن‌ سه‌ تن‌ از صحابه‌ حضرت‌ امیر(ع‌) ‌ و شبستان‌ دوم‌ نیز مدفن‌ امامزاده‌ محسن‌ (س‌) است‌.
 

اجرای طرح جامع در امامزاده محسن(ع)
حجت الاسلام محمد صالحی، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان همدان به خبرنگار شبستان گفت: برخی امامزاده ها مانند امامزاده محسن (ع) به دلیل فضای متناسب با اقیلم گردشگری قابلیت تبدیل به قطب گردشگری مذهبی کشوری دارد.
 

وی در خصوص بازسازی و مرمت ساختمان عمرانی امامزاده محسن(ع) همدان، افزود: امامزاده محسن (ع) جزو میراث فرهنگی است اوقاف نمی تواند در آنجا عملیات عمرانی انجام دهد.
 

وی از تصویب 10 طرح جامع در استان خبر داد و اظهار داشت: قرار است که این طرح تا پایان سال 92 به 40 طرح جامع افزایش یابد.
 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان هدف از اجرای این طرح را اجرای و طراحی طرح های مهندسی و اصولی برای بازسازی و نوسازی امامزادگان عنوان کرد.
 

حجت الاسلام صالحی خاطرنشان کرد: 255 امامزاده فاقد ساختمان و سیستم های بهداشتی مجهز وجود دارد که از این تعداد 62 مورد در سال جاری مشغول فعالیت عمرانی بوده و تاکنون 30 مورد از آنها شروع به بهسازی شده است.
 

وی با بیان اینکه وجود امامزادگان در هر نقطه ای از کشور مایه برکت، همدلی و آرامش است، گفت: برخی افراد برای ایجاد آرامش در وجود خود به این مکان ها مراجعه می کنند به گونه ای که در برخی امامزاده ها شاهد مطالعه جوانان در کنار ضریح ها هستیم بنابراین این موضوع نشان دهنده ایجاد آرامش با وجود امامزادگان است.
 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان ابراز کرد: دشمنان با دانستن نقاط قوت مسلمانان دست به نقطه قوت می گذارند و دست به توهین می زنند که باید مسلمانان بیشتر از همیشه نسبت به این موضوع آگاه باشند و به بقاع متبرکه توجه داشته باشند.
 

احداث زائرسرا در منطقه امامزاده محسن ضروری است
حجت الاسلام حسن رضوی، سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان نیز گفت: احداث زائرسرا برای منطقه امامزاده محسن ضروری بوده زیرا این منطقه به علت داشتن آب و هوایی مناسب نظر بسیاری از گردشگران را به خود جلب کرده است.
 

وی افزود: عدم وجود استراحت گاه برای زائران مطلوب نیست و به عنوان نقطه ضعف محسوب می شود که باید با مجموعه میراث فرهنگی در این زمینه به تعامل برسیم تا عملیات احداث زائرسرا در این منطقه انجام شود.
 

وی ادامه داد: در این منطقه 50 دکه فروش محصولات مختلف وجود دارد که وجود این دکه ها نشان دهنده مراجعه زیاد مسافران و بازدید کنندگان از این منطقه است.
 

همدان ظرفیت بسیار خوبی در حوزه گردشگری مذهبی دارد
علیرضا ایزدی، مدیرکل میراث فرهنگی همدان نیز با بیان اینکه همدان ظرفیت بسیار خوبی در حوزه گردشگری مذهبی دارد، عنوان کرد: بقاع متبرکه‌ در فرهنگ شیعی ما نیز مورد تأکید و احترام بسیاری هستند .
 

وی ابراز کرد: با توجه به ظرفیت بسیار خوب همدان در گردشگری مذهبی در راستای شعار ترویج گردشگری مذهبی همدان گام موثری برداشته شده است.
 

وی با بیان اینکه یکی از اهداف ما بحث گردشگری مذهبی است، اظهار کرد: به ویژه یکی از پایلوت‌های اصلی ما در زمینه گردشگری مذهبی امامزاده محسن(امامزاده کوه) است.
 

پایان پیام/ 

کد خبر 296860

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha