به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، حوزههای علمیه همواره به عنوان یکی از اساسیترین و مهمترین پایگاههای نشر ارزشها و مفاهیم دینی و اسلامی در جامعه کنونی به حساب میآیند که مورد تاکید عالمان دینی قرار گرفتهاند.
ساخت و تجهیز این مراکز بسط و گسترش آیین الهی در نظام مقدس جمهوری اسلامی مورد توجه بزرگان علوم دینی است و عاملی برای تربیت راهنمایی مردم در بمباران شبهات از سوی جهان غرب و دشمنان اسلام ناب محمدی(ص) است.
افتتاح بزرگترین حوزه علمیه جهان اسلام با نام "امیرالمؤمنین علی(ع)" به همت و تلاش بی شاعبه حضرت آیت الله العظمی زینالعابدین قربانی، نماینده معزز و محترم ولیفقیه در گیلان و امام جمعه رشت فرصتی را برای رویش بنیادی علوم و مفاهیم مکتب جعفری و علوی فراهم کرده است.
حوزه علمیه امیر المؤمنین(ع) نه تنها نقطه عطفی در فضای فرهنگی، پژوهشی و آموزشی استان است، بلکه میراثی معنوی و ماندگار برای گیلان محسوب میشود.
حوزه علمیه امیرالمؤمنین(ع) در رشت قرار دارد و عصر امروز، چهارم مهر ماه با حضور آیتالله العظمی جعفر سبحانی، مرجع عالیقدر جهان تشیع به بهرهبرداری میرسد.
این حوزه به مساحت 40 هکتار دارای 22 کلاس درس 50 نفری و 4 کلاس ویژه 200 نفری برای دروس خارج فقه و اصول است.
گفتنی است، در فاز نخست، 300 طلبه شامل 150 طلبه غیر ایرانی از 20 کشور دنیا و 150 طلبه از سراسر کشور از 15 مهر ماه در حوزه امیرالمؤمنین(ع) مشغول به تحصیل میشوند.
حوزه علمیه امیرالمؤمنین فضایی برای همدلی و معرفتافزایی طلاب گیلانی
یک طلبه گیلانی با اشاره به احداث حوزه علمیه گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، اظهار کرد: احداث این حوزه علمیه فرصتی برای گسترش مبانی دینی و اعتقادی جوانان این مرز و بوم است و باید با همه ظرفیت فعالیت کند.
حسین یگانه با بیان اینکه حوزه علمیه امیرالمؤمنین(ع) که به عنوان بزرگترین حوزه علمیه بینالمللی جهان اسلام است، فضایی برای همدلی و معرفتافزایی طلاب گیلانی است، تاکید کرد: گیلان در گذشته از نظر وجود فضای علمی و دینی با مشکل روبرو بود که با احداث این حوزه علمیه، ظرفیت عظیمی در استان ایجاد شده است.
وی وجود اساتید برجسته در حوزه علمیه استان، بیان کرد: این حوزه میتواند نیازهای معنوی جوانان و طلاب سراسر کشور را برطرف کند و بر غنای معنوی جامعه بیافزاید.
این طلبه گیلانی خاطرنشان کرد: حوزههای علمی باید همواره مورد توجه مسئولان باشد و با برنامهریزی در رفع مشکلات و تجهیز این مراکز دانشافزایی تلاش شود.
گیلان با حوزه امیرالمؤمنین(ع) به قطب فرهنگی اثرگذار جهان اسلام تبدیل میشود
مدیرحوزه علمیه گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، با اشاره به اینکه درس خارج فقه معادل دکترا برای نخستین بار در حوزه علمیه امیرالمومنین(ع) گیلان تدریس میشود، تصریح کرد: چهار کلاس 200نفره برای این منظور در نظر گرفته شده است.
حجتالاسلام محمد لاکانی با بیان اینکه آیتالله قربانی نماینده ولیفقیه در گیلان و حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی حسینی، اساتید درس خارج حوزه علمیه گیلان هستند، بیان کرد: حجتالاسلام والمسلمین صدراالدین قربانی نیز بخشی از درس خارج حوزه علمیه گیلان را تدریس میکند.
وی با اشاره به افتتاح حوزه امیرالمومنین (ع)، اظهار کرد: این حوزه گیلان را به یکی از قطبهای فرهنگی اثرگذار جهان اسلام تبدیل میکند.
مدیر حوزه علمیه گیلان با بیان اینکه، حوزه علمیه فرهنگ دینی و اسلامی را انتشار میدهد، افزود: برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی در دانشگاهها، گفتمانهای دینی در آموزش و پروش و برنامهریزی فرهنگی و مذهبی طلاب برای مساجد رشت از برنامههای در دستور کار حوزه علمیه گیلان است.
حجتالاسلام لاکانی با بیان ویژگیهای حوزه علمیه امیرالمومنین (ع) گیلان، تصریح کرد: این حوزه که با تلاش بیوقفه آیتالله قربانی احداث شده است به یکی از مهمترین مراکز دینی جهان اسلام تبدیل میشود.
تدریس 300 طلبه از داخل و خارج از کشور در فاز نخست حوزه علمیه امیرالمؤنین(ع)
مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، اظهار کرد: حوزه علمیه امیرالمؤمنین(ع) که به عنوان بزرگترین حوزه علمیه جهان اسلام در رشت قرار دارد.
مهدی مجرد با اشاره به اینکه در فاز نخست، فضایی به وسعت 25 هزار متر مربع با امکانات آموزشی، پژوهشی و خوابگاهی به بهرهبرداری میرسد، تصریح کرد: در این فاز طلاب غیر ایرانی از 20 کشور جهان از طریق جامعةالمصطفی(ص) قم برای حضور در حوزه علمیه امیرالمؤمنین(ع) معرفی میشوند.
وی به امکانات گسترده این حوزه علمیه از جمله نمازخانه، کتابخانه، فضای آموزشی، خوابگاه و سالن کنفرانس اشاره و اظهار کرد: سلف سرویس، دارالشفاء و مرکز پژوهشی و مباحثه از دیگر امکانات ویژه حوزه علمیه امیرالمؤمنین(ع) گیلان است.
مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به ۳۹۶ حجره این حوزه علمیه، اذعان کرد: کتابخانهای با زیربنای یک هزار و 100 مترمربع در این حوزه علمیه با گنجایش ۳۶ هزار جلد کتاب طراحی شده که تا تکمیل شدن آن، یک کتابخانه موقت برای طلاب تدارک دیده شده است.
اختصاص بودجه برای برای عمران حوزههای علمیه از سوی مجلس
رئیس مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، اظهار کرد: حوزههای علمیه باید مورد توجه مردم و مسئولین قرار گرفته و شهرها حول محور مراکز آموزشی و حوزههای علمیه احداث شود.
علی لاریجانی با اشاره به اینکه همه مجموعه شهری باید حول محور دین بنا شود، تاکید کرد: مجلس با همه وجود از ساخت و تجهیز حوزههای علمیه حمایت و پشتیبانی میکند.
وی با بیان اینکه همه ساله بودجهای برای عمران حوزههای علمیه از طریق مجلس اختصاص مییابد، تاکید کرد: در مجلس هشتم و نهم با رویکرد تفکر دینی، بودجههایی به شهرهای مذهبی کشور پرداخت شد.
رئیس مجلس احداث حوزه علمیه امیرالمؤمنین علی(ع) را گامی مثبت در گسترش فرهنگی دینی عنوان کرد و گفت: این حوزه علمیه فرصتی برای فراگیری علوم دینی در شمال کشور را در وسعت جهانی فراهم کرده است.
پایان پیام/
نظر شما