آشنایی با سبک زندگی اهل بیت(ع) در تربیت دینی فرزند موثر است

خبرگزاری شبستان: مبلغ نهاد مقام معظم رهبری در خارج از کشور با بیان اینکه مشخص بودن حد و الزامات دینی از موارد تربیت دینی فرزندان است، گفت: آشنایی با سبک زندگی اهل بیت(ع) در تربیت دینی فرزند موثر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام مسلم داوودی نژاد، کارشناس رسانه ملی، مبلغ نهاد مقام معظم رهبری در خارج از کشور و مولف چندین کتاب تربیتی، شب گذشته(3 مهر) در سلسله همایش های دین، نشاط، زندگی، با تاکید بر سه راه اصلی برای تربیت دینی فرزندان، اظهار کرد: آشنایی با آیاتی که مومنان را به نوعی الزام به تربیت دینی  از سوی والدین ضروری است.

 

وی آشنایی با سبک زندگی اهل بیت(ع) در تربیت فرزند را دومین راه برای تربیت دینی فرزندان دانست و افزود: مشخص بودن حد و حدودات الزامات دینی نیز از دیگر موارد تربیت دینی فرزندان است.

 

حجت الاسلام داوودی نژاد با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) درباره تربیت کودک مبنی بر اینکه کودکان را تا مقداری که برای آن ها دشوار نباشد امر به نماز کنید، بیان کرد: والدین باید بعد از سن 7 سالگی نسبت به انجام عبادات واجب فرزند خود پیگیر باشند و نسبت به انجام مستحبات آن ها سختگیری نداشته باشند و اعمال عبادی را برای کودک با لطافت و محبت، شادی و نشاط و بازی همراه کنید.

 

وی با بیان اینکه کودکانی که نسبت به رفتارهای ضد دینی و اعمال عبادی برخوردی نامناسب دارند به دلیل خاطرات منفی است که نسبت به دین پیدا کرده اند، گفت: کودکانی که رفتارهای ضد دارند، به خاطر جبهه گیری های سختی است که اغلب بزرگتر ها نسبت به اعمال دینی از خود نشان می دهند. مهم تر از نماز خواندن در مساجد بازی کردن کودکان در آنجاست که متاسفانه امروزه برخورد مناسبی نسبت به حضور بچه ها در مساجد نمی شود.

 

این کارشناس رسانه ملی با بیان حدیثی از امام صادق(ع) که می فرمایند اگر دین را با بازی به بچه ها یاد می دهید، بی دینی را نیز با بازی در آن ها از بین ببرید، تصریح کرد: اگر کتاب های مقدسی مانند قرآن و کتب ادعیه از دست کودک بر زمین افتاد، والدین باید با اقداماتی نمادین به کودک بفهمانند که این، کتابی محترم است.

 

وی اشاره ای به رفتار بدحجابی کودکان داشت که والدین نباید در مقابل بدحجابی کودکان زیر 7 سال برخورد تندی داشته باشند و تاکید کرد: کودکان در این سنین افرادی ناسیونالیست بوده و میل به دیده شدن دارند بنابراین بهترین راهکار برای با حجاب کردن آنها آنست که زمانی که با حجاب شدند از طرف والدین و بزرگترها بسیار دیده شده و مورد تشویق قرار گیرند.

 

حجت الاسلام داوودی نژاد خاطر نشان کرد: اگر کودک رفتاری از روی بی حیایی از او سر زد، والدین و بزرگترها به جای آن که به این رفتار کودک بخندند باید با رفتارهای ظاهری و حالت چهره به او بفهمانند که عمل او خجالت آور بوده است.

 

وی با اشاره به روایتی از امام علی(ع) مبنی بر اینکه میوه درخت عفت، حیاست، گفت: افرادی که در کودکی حیا را یاد می گیرند، در بزرگسالی احتمال خیانت کردن و انجام برخی گناهان کبیره در آن ها وجود نخواهد داشت.

 

حجت الاسلام داوودی نژاد بیان داشت: فرزندان تا قبل از سن 21 سالگی سقوط شخصیتی ندارند بنابراین نیازی نیست والدین برای دینداری و یا عدم دینداری فرزند خود ناامید شوند چرا که در حال تغییر هستند.

 

وی با بیان اینکه یکی از راه حل هایی که می تواند در ترویج نماز جماعت در خانواده موثر باشد آن است که مادر در نماز خواندن به همسر خود اقتدا کند، گفت: فضای نماز جماعت در خانواده برای کودکان نوعی بازی محسوب شده و در دینداری آن ها تاثیرات مثبتی خواهد داشت و برای نوجوان نیز انگیزه ای برای رفع تنبلی او می شود.

 

این مولف کتب تربیتی با اشاره به اینکه برای ایجاد انگیزه نماز جماعت در بین فرزندان خود می توانید از پاتوق رفیق بازی آن ها استفاده کنید، تصریح کرد: اگر پاتوق رفیق بازی فرزندان شما در مساجد، بسیج و هیئت شکل بگیرد، نگران نماز خوان کردن آن ها نباشید، همچنین مسئولان فرهنگی نیز حلقه ها و جلسات فرهنگی را به گونه ای تنظیم کنند که یا قبل و یا بعد از برگزاری نماز جماعت باشد.

 

وی ادامه داد: در مراکز آموزشی مانند مدارس و دانشگاه ها، زمانی نیز برای اقامه نماز در نظر گرفته شود چرا که در روز قیامت سوال و پرسش از نماز و واجبات دینی بیشتر از علم آموزی خواهد بود.

 

پایان پیام/

کد خبر 296558

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha