به گزارش خبرگزاری شبستان، یکی از مسائل و دغدغههای اصلی در سفر زائران حج به سرزمین وحی موضوع تأمین محل اسکان حجاج است. دست اندرکاران عملیات حج تمتع هر ساله بخش قابل توجهی از توان اجرایی خود را صرف برنامه ریزی برای اسکان حجاج میکنند.
مسکن حجاج از آنجایی که حدود 70 درصد هزینه سفر زائران به سرزمین وحی را به خود اختصاص میدهد و از عوامل اصلی در تأمین آسایش و آرامش حجاج در طول این سفر معنوی است، از جایگاه ویژهای در تصمیمگیریهای اجرایی عملیات حج برخوردار است.
حبیب سیفی مسئول مسکن ستاد مدینه منوره در این ارتباط گفت: اجاره هتلهای محل اسکان حجاج در مدینه بر اساس سیاستگذاریهای مسئولان و کارشناسان حوزه مسکن حجاج در سازمان حج و زیارت صورت میگیرد.
وی افزود: برای اجاره هتلها در مدینه به اطلاعات اولیه ای در خصوص تنظیم قرارداد با مالکین نیازمندیم که یکی از اطلاعات لازم در این خصوص زمان ورود اولین زائر مدینه قبل به مدینه و زمان خروج آخرین زائر مدینه بعد از مدینه منوره است.
آخرین گروه از زوار 6 محرم از مدینه خارج میشود
سیفی خاطر نشان کرد: سال گذشته بر اساس دستورالعملی که سازمان حج و زیارت در اختیار ما قرار داد مقرر شد که در سالجاری اولین زوار 8 ذیقعده وارد مدینه شده و آخرین گروه از زوار 6 محرم از مدینه خارج شوند که این فاصله زمانی موضوع اصلی ما در اجاره هتلها در مدینه منوره است.
وی ادامه داد: در تکمیل اطلاعات مذکور نیازمندی بعدی ما جدول پروازی اعزام حجاج به سرزمین وحی است که توسط همکارانمان در بخش حمل و نقل و پرواز اداره کل برنامهریزی پذیرش و اعزام سازمان حج و زیارت برنامه ریزی شده و به واحد مسکن مدینه ارائه میگردد.
مسوول مسکن ستاد مدینه منوره تصریح کرد: موضوع دیگری که در انتخاب هتلها و در پی آن انعقاد قرارداد با هتلها حائز اهمیت است، ظرفیت و قالب و مدینه قبل و بعد بودن کاروانهایی است که به حج اعزام میشوند. در حج سالجاری 4 قالب کاروان شامل: کاروانهای 95 نفره، 120نفره، 135 نفره و 180نفره وجود دارد.
وی افزود: اطلاعات اولیه فوق الذکر ابزاری مفید برای واحد مسکن مدینه در انعقاد قرارداد و تأمین قدرت چانهزنی در مذاکره با مالکین هتلها است.
مدت اقامت کاروانها در مدینه منوره که 7 روز
این مقام مسوول خاطر نشان کرد: بر اساس مدت اقامت کاروانها در مدینه منوره که 7 روز میباشد، هر هتل در چند مرحله متوالی ورود زائران (رد) مورد بهره برداری قرار میگیرد که با ضرب تعداد این مراحل در ظرفیت هتلها، میزان ظرفیت واقعی و قابل استفاده هتلها محاسبه میگردد.
وی یادآور شد: مثلاً هتلی که دارای ظرفیت 1000 تخت برای اسکان حجاج است، ممکن است در 5 رد مورد استفاده قرار گیرد که در واقع ظرفیت قابل استفاده آن 5000 زائر خواهد بود.
وی تاکید کرد: در آخر همه اطلاعات جمعآوری شده در خصوص مسکن، تقدیم اداره کل تدارکات و رفاه سازمان حج و زیارت جهت تصمیم گیری و برنامهریزی نهایی و ارسال به دفاتر حج و زیارت استانها میگردد.
سیفی افزود: هتلهای اسکان زوار در مدینه منوره به 5 گروه قیمتی شامل: 2 ب، 2 ج، 3 الف، 3 ب، 3 ج تقسیم میگردد.
مسوول مسکن ستاد مدینه منوره اظهار داشت: گروهبندی هتلها بر اساس قدمت ساختمان، شیک بودن هتل، ظرفیت و کیفیت آسانسورها، درصد جمعیت سرانه استفاده از سرویسهای بهداشتی، سرانه اسکان زائر در هتل، میزان ظرفیت غذاخوری به نسبت ساکنین هتل، تعداد نفرات ساکن در اتاق (سرانه اتاق) و فاصله تا حرم شریف نبوی انجام میگیرد.
وی افزود: در تخصیص هتلها به کاروانها سعی میشود درجه هتلزائران در مدینه و مکه با یکدیگر همگون یا حتی الامکان نزدیک بهم باشد تا در این خصوص آسیبی به زائران وارد نشود.
تعداد 25 هتل در مدینه منوره برای اسکان زائران
بنابرگزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، این مقام مسوول گفت: برای تأمین رفاه حال زائران بگونهای برنامهریزی میکنیم که اگر مثلاً درجه هتلی پایینتر بود، خدمات و سرویسهایی که به زوار ارائه میگردد، تا حد ممکن به هتلهای درجه بالاتر نزدیک شود.
وی اظهار داشت: تعداد 25 هتل در مدینه منوره برای اسکان زائران ایرانی حج سالجاری در نظر گرفته شده است که تمامی آنها در نوار مرکزی حرم شریف نبوی واقع شده اند. نزدیکترین هتل به حرم شریف نبوی با فاصله حدود 100 متر و دورترین هتل در فاصله حدود 600 متری حرم قرار دارد.
سیفی تاکید کرد: باتوجه به طرح توسعه حرمین شریفین، متأسفانه بدلیل نامعلوم بودن وضعیت ساخت و سازهای جدید، هر روزه شاهد تنزل کیفیت هتلهای مدینه هستیم که موضوع همطرازی آن با هتلهای مکه را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی در پایان گفت: در طول عملیات حج واحد مسکن مدینه یکی از پرمراجعهترین بخشها در ستاد است که با سایر بخشهای ستاد مدینه منوره، مسئولین مناطق دوگانه مدینه و مدیران مجموعههای مدینه منوره در ارتباط تنگاتنگ میباشد.
پایان پیام/
نظر شما