ارائه پیوست فرهنگی و اجتماعی در انجام پروژه‌های شهری ضروری است

خبرگزاری شبستان:یوسفی با بیان اینکه نادیده گرفتن پیوست فرهنگی و اجتماعی طرح های شهری، باعث شکست طرح می شود، گفت: ارائه پیوست فرهنگی و اجتماعی در انجام پروژه‌های شهری ضروری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، علی یوسفی، دبیر علمی کنفرانس ارزیابی تاثیرات اجتماعی در پروژه‌های شهری، عصر روز گذشته(2 مهر)، در نشست خبری نخستین کنفرانس ارزیابی تاثیرات اجتماعی در پروژه‌های شهری، اظهار کرد: سالانه اقدامات و فعالیت‌های توسعه‌ای متعددی نظیر طرح‌های توسعه شهری، پروژه‌های عمرانی و زیرساختی به انجام می‌رسد که برای کارشناسان و مدیران شهری جنبه های فنی این گونه فعالیت ها بیشتر مدنظر قرار می گیرد و نسبت به تاثیرات گسترده ای که بر زندگی شهروندان بر جای می گذارد، توجه کمتری می شود.


وی با اشاره به اینکه ارزیابی تاثیرات اجتماعی پروژه‌های شهری به دنبال مشخص کردن تاثیرات و پیامدهای حاصل از اجرای اقدام توسعه‌ای است، افزود: هر اقدام توسعه ای با توجه به تغییرات محیطی، اجتماعی، فرهنگی زیستی و غیره تاثیرات متعددی در زندگی ذینفعان آن به همراه دارد.


یوسفی تصریح کرد: ارزیابی تاثیرات اجتماعی تلاش می‌کند شرایط اجتماعی موفقیت اقدامات توسعه ای را مطالعه کرده و تاثیرات منفی این اقدامات را پیش‌بینی و راهکارهایی برای کاستن از تاثیرات منفی و تقویت تاثیرات مثبت ارائه دهد.

وی با بیان اینکه بسیاری از طرح‌های شهری به دلیل نادیده گرفتن پیوست روشن فرهنگی و اجتماعی با شکست مواجه می‌شود، گفت: این کنفرانس به دنبال فراهم کردن فرصتی برای اشتراک گذاشتن دانش و تجارب بین متخصصان و پژوهشگران و مدیران شهری در حوزه ارزیابی تاثیرات اجتماعی است.


دبیر علمی کنفرانس ارزیابی تاثیرات اجتماعی در پروژه‌های شهری مدیران، کارشناسان شهری و پژوهشگران اجتماعی در موسسات و دستگاه های مختلف شهری را مخاطبان اصلی این کنفرانس دانست و تاکید کرد: نتایج برخی از پروژه های موفق شهری در کنفرانس ارزیابی تاثیرات اجتماعی در پروژه‌های شهری ارائه می شود.

وی به الزام قانونی پیوست های فرهنگی و گزارش تاثیرات اجتماعی طرح های و پروژه های شهری  اشاره کرد و افزود: هدف از برگزاری این کنفرانس گفتمان سازی ضرورت انجام و ارائه پیوست های فرهنگی و اجتماعی در مدیران، مهندسان و پژوهشگران شهری است.


یوسفی با اشاره به این مطلب که متاسفانه به مسئله پیوست های فرهنگی پروژه های شهری توجه جدی نمی شود، تاکید کرد: یکی از دلایل تاخیر در پیشرفت طرح های نوسازی بافت های فرسوده شهری، مخالفت مالکان است که اگر طرح ها به گونه ای به اجرا در آید که جنبه های مثبت آن برای مالکان و ذینفعان مشخص شود، به طور قطع با رضایت آن ها مواجه شده و طرح ها به موقع به اتمام خواهند رسید.

پایان پیام/

کد خبر 296133

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha