نمی توان فرزند را با مسائل مادی تربیت کرد

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام جلائیان با بیان اینکه اگر در تربیت فرزند بدون برنامه عمل کنیم فرزندی سالم و تربیت شده نخواهیم داشت، گفت: نمی توان فرزند را با مسائل مادی تربیت کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام علی جلائیان،استاد حوزه و دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، شب گذشته(2 مهر) در سلسله همایش های "دین، نشاط، زندگی" فرزندان را میوه های زندگی انسان و حاصل تمام زحمات آدمی دانست و اظهار کرد: انسان خود را خلاصه شده در فرزندانش می بیند و سعی می کند تا تمام کاستی های خود در زندگی فرزندش نباشد.


وی با اشاره به اینکه نمی توان فرزند را با مسائل مادی تربیت کرد، افزود: اگر در تربیت فرزند بدون برنامه عمل کنیم فرزندی سالم و تربیت شده نخواهیم داشت.


حجت الاسلام با تاکید بر اینکه در بحث تربیت فرزند، تعادل و اعتدال به معنای میانه روی لازم است، گفت: تربیت فرزندان نباید با افراط و تفریط همراه باشد.

وی با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) مبنی بر اینکه هر که خواهان سلامت است، پس باید میانه روی پیشه کند، بیان داشت: در قرآن کریم وقتی صحبت از نشان دادن مسیر کمال می شود با میانه روی این امر را ممکن می داند.


استاد حوزه و دانشگاه با بیان این مطلب که فرزندی که اهل انجام اعمال عبادی خود است، یادآوری برای انجام اعمالش توسط والدین اشتباه است، تصریح کرد:وقتی دین برای فرزندی به طور کامل نهادینه شده است حساسیت بیجا والدین حالت جبر در عبادت را برای فرزندان ایجاد می کند.


وی ابراز کرد: گاهی والدین تمام کارهای فرزندان خود را انجام می دهند و همه مسایل آن ها را مهیا می کنند تا حدی که فرزند آن ها عاجز از انجام مسایل شخصی خود می شود و در انجام کارهای خود اغلب به پدر و مادر امر و نهی می کند از طرف دیگر والدینی نیز همه مسائل فرزند خود را به او واگذار نموده و در انجام کارهایش به او کمک نمی کنند که در این صورت فرزند آن ها احساس می کند که مورد محبت والدین خود قرار ندارد.


حجت الاسلام جلائیان اشاره ای به تربیت صحیح داشت و اذعان کرد:تربیت صحیح به گونه ای است که والدین علاوه بر اینکه بر مسایل فرزندان خود سختگیری می کنند اما باید اعتدال را نیز رعایت کنند. اگر افراد در رسیدن به خواسته های خود سختی و مشقت را تحمل کنند، قدر آن را خواهند دانست.

وی با بیان اینکه زن و شوهر پیش از آنکه تصمیم به داشتن بچه کنند باید برای تربیت فرزند خود برنامه ریزی کنند، گفت: آن اندازه که والدین به مسایل مادی فرزندان خود توجه می کنند نسبت به مسایل روحی و روانی آن ها حساس نیستند و زمانی به دنبال مسایل روحی فرزندان خود می روند که به مشکلی برخورد کنند که در این صورت حل مشکل با سختی صورت می گیرد.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی با بیان این سوال که در اصرار کودکان برای رسیدن به خواسته هایشان تا چه حد باید پاسخ گفت، ادامه داد: باید از هر 5 خواسته کودکان به 2 خواسته آن ها با تاخیر اجابت کرد اگر والدین تمام خواسته های کودک خود را فراهم کنند در بزرگسالی آن ها قادر به پاسخ دادن به خواسته های بزرگ تر فرزندان خود نخواهد بود.


وی با اشاره به اینکه صبر کردن روحیه ای است که انسان را در مقابل لغزش ها نگاه می دارد، اظهار کرد: باید در کودکان کنترل نفس را تقویت کرد و با بیان توجیهی از آن ها خواست تا برای رسیدن به خواسته های خود صبر کنند.

پایان پیام/

کد خبر 296132

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha