خبرگزاری شبستان: دولت به تازگی پنج هزار میلیارد تومان فاینانس برای توسعه متروی تهران و کلان شهرها تأمین کرده که سهم پایتخت از آن، سه هزار و هفتصد میلیارد تومان است.
رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و مصرف سوخت کشور در گفتوگو با روزنامه ایران اظهارکرد: برای من جالب و عجیب است که محسن هاشمی، مدیرعامل متروی تهران گفته است "دو هزار میلیارد تومان از این میزان فاینانس را دولتهای ششم و هفتم قبلاً به ما دادهاند! یک هزار میلیارد تومان هم سودی است که دولت میخواهد در این بین از ما بگیرد و فقط هفتصد هزار میلیارد تومان از این رقم متعلق به دولت کنونی است!"
محمد رویانیان افزود: محسن هاشمی دروغ میگوید. حتی یک کلمه از این حرفها درست نیست. البته اگر از اینها بپرسید، آخر حرفشان این است که همه بودجهها را از دولتهای آقای هاشمیرفسنجانی گرفتهایم!
وی تصریح کرد: من شخصاً مسئول پیگیری برای تأمین فاینانس سه هزار و هفتصد میلیارد تومانی بودهام و این موضوع به تازگی محقق شده است. اینها در زمان دولت خاتمی امکان استفاده از فاینانس را پیدا کردند، اما نتوانستند از آن استفاده کنند و حالا مشکلات مدیریتی خودشان را به گردن دولت میاندازند!
رئیس ستاد مدیریت حملونقل و مصرف سوخت کشور ادامه داد: اصلاً امکان ندارد این فاینانس متعلق به دولت هفتم یا هشتم باشد چرا که استفاده از فاینانس، زمان خاصی دارد. 7-6 سال از آن میگذرد.
رویانیان گفت: ما برای همکاری بیشتر با مترو، فاینانس سه هزار و هفتصد میلیارد تومانی اخیر را با مشارکت کشور چین برای مترو تأمین کردهایم. چراکه شرکت مترو از 16-15 سال قبل با شرکتهای چینی همکاری و مشارکت داشته است.
وی اظهار داشت: سال گذشته در اقدامی بیسابقه 16 قطار (معادل 123 واگن) به ناوگان مترو اضافه شد و این جز با تلاش، پیگیری و مساعدت دولت امکانپذیر نبود. سؤال من این است که چرا مدیران مترو و شهرداری در مصاحبههای خود اصلاً اشارهای به مساعدت دولت نداشتند.
وی گفت: در پنج سالی که از فعالیتهای دولتهای نهم و دهم سپری شده بیش از پنج برابر سال های پیش از 1384 به متروی تهران اعتبار تعلق گرفته است، اما باز آقایان از بیمهری دولت به خود سخن میگویند.
رویانیان در بخش دیگری از سخنان خود افزود: متوسط سالانه ساخت خطوط مترو در 15 سال قبل از دولت آقای احمدینژاد 2.6 کیلومتر بود که این رقم در پنج سال گذشته به 7.3 کیلومتر رسیده است. همچنین متوسط ساخت ایستگاه مترو در قبل از دولت نهم و دهم سالانه دو ایستگاه بوده که این رقم در پنج سال گذشته به پنج ایستگاه افزایش یافته است.
رویانیان خاطرنشان کرد: متوسط سالانه تامین واگن مترو در 15 سال 1368 تا 1383، 14 واگن بود که این رقم در دولت آقای احمدینژاد به 60 واگن افزایش یافته است.
رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت کشور با اشاره به مفاد قانون حمایت سامانههای ریلی شهری و حومه و استنادات نادرستی که عدهای به آن میکنند، افزود: بر اساس ماده 5 این قانون که مصوب سال 1385 است؛ دولت میتواند حداکثر تا 50 درصد اعتبارات سالانه مورد نیاز مترو و آن هم با اولویت خرید واگن و تجهیزات را تامین کند.
وی ادامه داد: برخلاف آنچه گفته میشود دولت الزامی به پرداخت 50 درصد اعتبارات سالانه ندارد. این در حالی است که مرتباً تکرار میشود دولت موظف به تامین و پرداخت 50 درصد اعتبارات مترو است و دوستانی که بر این طبل نادرست میکوبند آیا از مفاد سریع قانون بیاطلاعند و آیا نمیدانند که به فرض پرداخت 10 درصد اعتبارات از سوی دولت این شهرداری است که ملزم به پرداخت 90 درصد مابقی است و هیچگونه ادعایی نمیتواند داشته باشد.
رویانیان عنوان کرد: نکته مهمی که همواره مورد بیتوجهی قرار میگیرد این است که اعتبارات تامین شده از سوی دولت باید با اولویت صرف خرید ناوگان و تجهیزات شود نه اینکه برای تامین مخارج حفر تونل و ریلگذاری هزینه شود و با اتمام تمام اعتبارات هم در افتتاحهای نمایشی و زودهنگام، دولت را برای تامین اعتبارات فراقانونی خرید واگن تحت فشار بگذارند.
پایان پیام/
نظر شما