ایجاد مشاوره‌های اقتصادی درمساجد گامی موثر در حرکت به سمت جهاد اقتصادی

حجت‌الاسلام قوامی برپایی جلسات مشاوره‌های اقتصادی و زمینه های برپایی مهارت‌های اقتصادی در مساجد را گامی مهم در مسیر حرکت به سوی جهاد اقتصادی دانست.

حجت‌الاسلام سیدصمصا‌م‌الدین قوامی، رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی مسجد را خانه الهی و مرکز عبادی و سیاسی و کانون مدیریت معنویت دانست و به خبرنگار شبستان گفت: همان‌گونه که مسجد در جهادهای فرهنگی، نظامی و اجتماعی نقش خود را به خوبی ایفا کرده است در جهاد اقتصادی نیز می‌تواند نقشی تأثیرگذار داشته باشد. 
وی با بیان اینکه مسجد در جهاد اقتصادی در دو بعد نظری و عملی می‌تواند نقش ایفا کند، افزود: تأثیرات و نقش‌های مختلف مسجد در پیروزی انقلاب اسلامی باید با دقت بررسی شود تا بتوانیم از همان اسلوب‌ها در راستای جهاد اقتصادی نیز استفاده کنیم که در واقع تبیین و تشریح ابعاد جهاد اقتصادی و تبیین مفهوم پیام و هدف رهبری از نامگذاری سال 90 با این عنوان برای مردم بر عهده خطبا و ائمه جماعات مساجد است.
حجت‌الاسلام قوامی طرح مباحث و مسایل مربوط به فروع دین، پیرامون اقتصاد، صرفه‌جویی، خمس، زکات، تولید، رونق اقتصادی مورد تاکید اسلام و اقتصادی که مورد تأکید قرآن کریم و ائمه معصومین بوده است را از جمله شاخص‌هایی دانست که باید از سوی ائمه جماعات و خطبا و اهل منبر در مساجد برای مردم تبیین شود تا ذهن مردم با مفهوم اقتصاد توأم با جود و بدون منفعت و سود زیاد آشنا شوند.
رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی بر لزوم تبیین مفهوم جهاد اقتصادی و بیان تفاوت آن با تلاش اقتصادی از سوی ائمه جماعات در مساجد تأکید و تصریح کرد: در واقع واژه جهاد اقتصادی به رونق اقتصادی و نیز اقتصادی که همراه با رعایت موازین اسلامی است، اطلاق می شود، به این معنا که همواره دشمن و رقیب در صحنه است و نمی‌خواهد که کشور به پیشرفت اقتصادی برسد، در حالی که کشورمان تمایل به پیشرفت دارد. در جهاد اقتصادی مبارزه و مقابله با دشمن برای بر طرف شدن موانع و رسیدن به پیشرفت که یکی از فروع دین است مورد توجه است.
حجت‌‌الاسلام قوامی لزوم فرهنگ‌سازی اقتصاد سالم از سوی خطبا در مساجد را یکی دیگر از ابعاد نظری در جهت جهاد اقتصادی معرفی کرد و ادامه داد: آشنا کردن مردم با سیستم‌ها و نرم‌افزارهای به روز و تبیین ماهیت جهاد اقتصادی، تولید دانش اقتصاد همراه با موازین اسلامی و ترغیب مردم به جهاد در عرصه اقتصاد و تبیین رفتارهای اقتصادی صحیح را زمینه‌ساز ارتقای سطح آگاهی‌های مردم در این زمینه است.
ایجاد مهارت‌های اقتصادی در مساجد گامی در مسیر مشارکت در جهاد اقتصادی
این استاد حوزه و دانشگاه در تشریح و تبیین نقش مسجد در بعد عملی جهاد اقتصادی گفت: ایجاد مهارت‌های اقتصادی، سرمایه‌گذاری، ایجاد اشتغال در رشته‌ها و بخش‌های مختلف، ایجاد و رونق‌بخشی به صندوق‌های قرض‌الحسنه، شناسایی جوانان بیکار و ایجاد کار برای آنها در حرفه‌‌هایی که باعث رشد و بالندگی کشور شود و بهره‌گیری از دانش افراد متخصص در بخش‌های مختلف برای آموزش به مردم در مسجد نیز می‌تواند گامی در این زمینه باشد.
رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی اظهار کرد: ایجاد مشاغلی همچون صنایع و هنرهای دستی در حاشیه مساجد ویژه بانوان ضمن اینکه زمینه‌ساز ارتقای خلاقیت و ابتکار در بانوان می‌شود، اقتصاد مشارکتی را نیز موجب و گامی در جهت خودکفایی کشور در این حرفه‌ها می‌شود چرا که همین بانوانی که در مساجد در دوران جنگ با مشارکت و همکاری یکدیگر در کار و کمک‌رسانی به جبهه‌های جنگ مشارکت داشتند در این زمینه نیز می‌توانند توانمندی‌های خود را نشان دهند و درآمدی نیز عاید آنها می‌شود.
 مساجد با فرهنگ سازی مسابقه در تجملات را به مسارعه در تولید تبدیل کنند
مدیر مسئول فصلنامه مدیریت در اسلام نقش مساجد را در ایجاد کار، تولید و آموزش نحوه مصرف صحیح مهم ارزیابی و اذعان کرد: در واقع مسجد با ایجاد مشاغلی می‌تواند مسابقه در تجملات را تبدیل به مسارعه در تولید کند و با بهره‌گیری از تجارب کهنسالان، توانمندی‌ و استعدادهای جوانان با ایجاد کارهای مفید در جهت جهاد اقتصادی گام بردارد.
حجت‌الاسلام قوامی ایجاد مشاوره‌های اقتصادی در مساجد را گامی مهم در مسیر حرکت به سوی جهاد اقتصادی دانست و یادآور شد: در حال حاضر مشاوره‌های اقتصادی در برخی از مؤسسات و مراکز صورت می‌گیرد که این مشاور‌ه‌ها هزینه‌ها و درآمدهای هنگفتی برای صاحبان این مؤسسات در بر دارد، در حالی که با بهره‌گیری از افراد متخصص و تحصیل‌کرده در مساجد می‌توان در جهت جهاد اقتصادی تلاش کرد زیرا مردم به افراد صاحب‌نظر در مسجد اعتماد و اطمینان بیشتری دارند، همچنین با توجه به اینکه افراد و صنوف در مسجد حضور دارند می توان از معلومات و دانش آنها در جهت آموزش مردم در این زمینه بهره مند شد.
 پایان پیام/
کد خبر 29582

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha