انتخاب دوست در شخصیت افراد تاثیرگذار است

خبرگزاری شبستان:عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی بابیان اینکه انتخاب دوست در شخصیت افراد تاثیرگذار است، گفت: اولین اثر دوستی با افرادی که ملاک دوست خوب را ندارند، خروج از دین است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام علی جلائیان، استاد حوزه و دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، شب گذشته(یکم مهر) در سلسله همایش های دین، نشاط، زندگی، با اشاره به اینکه افراد را می توان از دوستان او شناخت، اظهار کرد: از نظر روانی افرادی را به عنوان دوست انتخاب می کنیم که با ما همفکر و هم عقیده باشند. کشش روانی در افراد منجر به انتخاب دوست می شود.


وی خاطرنشان ساخت:در مورد انتخاب همسر نیز بسیار تاکید شده است که پسر یا دختر را از روی دوستانشان بشناسید چراکه یک لایه از شخصیت انسان در نزد رفقای او است.


حجت الاسلام جلائیان با بیان این مطلب که روح آدمی لطافت دارد و از دیگران تاثیرپذیری دارد، افزود: گاهی همراهان و دوستان ما، فرزندان ما هستند. در قرآن از فرزند به عنوان فتنه گفته شده است و ما از طریق فرزند آزمایش می شویم.


وی با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) مبنی بر اینکه اگر شخصیت شخصی بر شما مشتبه شد ببینید چه کسانی دوستان او هستند. اگر اهل دین خدا بودند او نیز بر دین خداست، گفت: اولین اثر دوستی با افرادی که ملاک دوست خوب را ندارند، تاثیرپذیری و خروج از دین است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی اشاره ای به انواع دوستی ها داشت و بیان کرد: برخی افراد تا زمانی به عنوان دوست تو باقی می مانند که بتوانند از تو سوء استفاده نمایند و این دوستی آن ها بخاطر مراوده نیست یا به اصطلاح رفیق مالی تو هستند.

وی دسته ای دیگر از دوستی ها را دوستی هایی دانست که رفاقت های خالصانه هستند و تصریح کرد: در این گونه موارد وظایفی برای آن ها بوجود می آید که باید نسبت به تعلیم یکدیگر کوشا بوده، حامی یکدیگر در مسایل مادی و مالی بوده و سعی کنند نسبت به یکدیگر ایثار داشته باشند.

حجت الاسلام جلائیان تاکید کرد:باید دقت شود مرزهای خانوادگی در دوستی ها رعایت شود و اگر مرز محرم و نامحرمی در دوستی ها رعایت نشود باید چنین دوستی هایی را قطع کرد.

وی دوران نوجوانی را لغزنده ترین زمان در امور روانی دانست چراکه فرد نیاز به رفیق و الگو دارد و اگر در انتخاب الگو خود اشتباه کند اشتباهی غیرقابل جبران است، ابراز کرد: در ابتدای نوجوانی چون زمان خارج شدن از خانواده و بلوغ و احساس مستقل بودن است انتخاب دوست در شخصیت افراد بسیار تاثیرگذار است.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه برخی رفتارها برای فرزندان از روی عادت ادامه می یابند و والدین باید وقتی فرزند خود به فهم رسید این رفتار را در فرزند خود نهادینه و علمی کنند، گفت: اگر عادت ها برای فرزندان علمی نشود، با قرار گرفتن در محیط های مختلف ممکن است عادت خود را کنار بگذارد.

وی با اشاره به فرمایشی از مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه موظفیم در صراحت در عقیده، قاطعیت در موضع و تسامح در رفتار، اظهار داشت: باید عقاید خود را بیان کنیم و اگر موضع ما حق است باید از آن دفاع کرده و استوار در پای عقاید ایستاد اما اگر شخصی مخالف عقاید ما بود نیز نباید شخصیت او را تخریب کرد.


حجت الاسلام جلائیان سن تکلیف را سنی داسنت که فرد اعلام خودمختاری می کند، می خواهد رفتارهایی که برای او عادت شده را خود تجربه کرده و درستی یا نادرستی آن ها را درک کند و افزود: در خانواده ها اگر مسایل عبادی و معنوی استدلالی برای فرزندان آموزش داده نشود با کاهلی فرزندان در انجام آن ها مواجه خواهیم بود.

پایان پیام/

کد خبر 295764

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha