یحیی صمدی نژاد، مسئول اداره امور فرهنگی و توسعه ارزش های اسلامی سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: جهاد در ابتدای جنگ با تجهیزات کوچک و امکانات محدود اما نیروهای باانگیزه و خدامحور کار خود را شروع کرد ولی در ادامه جنگ تبدیل به یک سازمان رزم بسیار قوی بنام ستاد پشتیبانی مهندسی جنگ شد.
وی افزود: در واقع فعالیت های جهاد در جنگ سه ضلع پشتیبانی، مهندسی، رزمی و بازسازی را داشت که هر کدام از این سه ضلع موارد متعددی را به عنوان زیرشاخه شامل می شد.
صمدی نژاد با بیان اینکه پشتیبانی یکی از شاخصه های اصلی کار جهاد بود، تصریح کرد: جمع آوری کمک های مردمی اعم از نقدی و غیر نقدی و بسته بندی و اعزام آن به جبهه از طریق ستاد جذبی که سپاه و ارتش و جهاد عضو آن بودند کار بزرگ و پر حجمی بود که جهاد بخوبی انجام داد.
رئیس کانون سنگر سازان بی سنگر با اشاره به حضور و نقش بانوان در جنگ، افزود: بانوان بسته به ظرفیتی که داشتند در کارهایی چون خیاطی، آشپزی و بسته بندی مواد غذایی و دوختن لباس کمک می کردند.
صمدی نژاد با اعلام اینکه جهاد در مقوله اعزام نیرو و کمپرسی نقس ممتازی داشت، اظهارداشت: مهندسی رزمی که شامل جاده سازی و احداث پل های مواصلاتی و سنگرسازی بود شالوده کار جهاد در جنگ بود.
وی ادامه داد: همچنین بازسازی مناطق جنگی و اشغال شده نیز از کارهای جهاد بود چون مردمی که در روستاها و شهرهای جنگی زندگی می کردند از ما انتظار داشتند.
مسئول اداره امور فرهنگی و توسعه ارزش های اسلامی سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان اعلام کرد: جهاد با این وظایف سنگین که با همکاری سایر قوا بود یکی از بازوان جنگ به شمار می رفت و علیرغم توجه به فعالیت های عمرانی برجای مانده از زمان پهلوی در دوران دفاع مقدس نیز نقش ممتازی در بازسازی مناطق جنگی داشت.
صمدی نژاد تصریح کرد: حضور جهاد در جنگ برکات زیادی برای نظام و مردم و البته خود جهاد داشت چرا که جهادگران خیلی از موضوعات را در جنگ آموختند و خودباوری، آموزش در حین کار، ایثار و خلاقیت محصول حضور جهاد در جنگ است.
پایان پیام/
نظر شما