به گزارش خبرنگار شبستان، علیاکبر پورفتحالله، مدیرعامل جدید سازمان انتقال خون در مراسم معارفه خود با اشاره به اینکه کشور ما در زمینه انتقال خون در میان پنج کشور اول دنیا قرار دارد، گفت: ما میتوانیم با توجه ویژه به طب انتقال خون جزء کشورهایی باشیم که خطر صفر در این زمینه دارند.
وی با بیان اینکه ما علیرغم پیشرفتهای خوب در انتقال خون در صنعت پلاسما داستان غمباری داریم، اظهار کرد: این موضوع دو بعد دارد. یکی از این ابعاد بعد علمی بوده و دیگری بعد اقتصادی در بحث پلاسمای خون است.
به گفته پورفتحالله، تمام مقررات کشورهای دنیا میگویند اجازه ورود پلاسما و یا مشتقات دارویی پلاسما از کشوری به کشور دیگر وجود ندارد چرا که با چالش بیماریهای نوظهور مواجه میشوند.
پورفتحالله خاطرنشان کرد: چالش بیماری HIV و هپاتیت C از جمله بیماریهایی بود که از خارج از کشور به همراه ورود مشتقات پلاسما وارد شد.
وی افزود: متأسفانه سال گذشته 220 میلیون دلار صرف واردات داروهایی با مشتقات پلاسما شد، این در حالی است که رقم اهدای خون در کشور که معادل 27 واحد در ازای هر هزار نفر است، قابل تقدیر بوده و ما میتوانیم با این پتانسیل صنعت پلاسما را گسترش دهیم.
پورفتحالله تأکید کرد: ما باید به جای یک پالایشگاه فرآوردههای خونی دو پالایشگاه داشته باشیم و با همکاریهای بین بخشی و ایجاد مراکز اهدای پلاسما به عنوان مرکز تولید پلاسما و ملزومات آن در خاورمیانه مطرح شویم.
پایان پیام/
نظر شما