به گزارش خبرگزاری شبستان، علیرضا اکبرشاهی، مدیرکل مقابله با عرضه ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: با توجه به اینکه پیشسازهای دخیل در ساخت شیشه کاربردی دو یا چندگانه در بخشهای صنعتی، داروئی و بهداشتی دارند لذا کنترل شدید آن هزینههایی را برای این بخشها به همراه آورده است به طوریکه حتی افراد و مبادی مربوطه با کاربرد قانونی، به سختی و با محدودیتهای فراوان و اخذ مجوزهای قانونی و سیر تشریفات اداری قابلیت دسترسی به این مواد را دارند.
وی تصریح کرد: این بدان معنا نیست که قاچاقچیان دسترسی به پیشساز شیشه نداشته باشند چرا که هم اکنون بسیاری از داروهای حاوی پیشساز تولید شیشه در مقیاس انبوه توسط دشمنان نظام از مرزهای غربی کشور (عراق و ترکیه) وارد و در اختیار قاچاقچیان قرار میگیرند.
مدیرکل مقابله با عرضه ستاد ادامه داد: این موضوع بحمدالله با تمهیداتی که در مرزهای غرب کشور صورت پذیرفته کنترل شده و با قاچاق آن به شدت برخورد میشود به طوری که این امر باعث شده مواد اولیه شیشه در بازار تا حدودی کمیاب و قیمت آن افزایش یابد.
اکبرشاهی اظهار کرد: تولید و ورود مواد مخدر صنعتی جدید معضلی جهانی است و محدود به کشور ما نیست، به طوریکه سازمان ملل در سال 2009 گزارش کرده است بیش از 60 کشور عضو از اقصی نقاط جهان تاکنون فعالیتهایی از این قبیل را گزارش کردهاند که این امر نشان دهنده جهانی بودن این معضل میباشد.
این مقام مسئول در ستاد گفت: در ابتدای امر، مواد روانگردان از کشورهای اروپایی و آسیای جنوب شرقی و از طریق فرودگاه و مبادی گمرکی وارد کشور میشد که با تشدید اقدامات مقابلهای و کنترل فرودگاهها و آموزش نیروها، این مسیر به مبادی شمال غرب کشور تغییر یافته است.
بنابرگزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ اکبرشاهی ادامه داد: از طریق مسیرهای کوهستانی و صعبالعبور، مواد پیشساز شیشه وارد مناطق دورافتاده در غرب میشود که بشدت در حال مقابله با این معضل هستیم.
وی تصریح کرد: یکی از اقدامات موثر ما این است که با تصویب قانون جدید مبارزه با مواد مخدر و آموزش نیروهای مقابلهای در رابطه با پیشسازها، اعدام تعدادی از قاچاقچیان شیشه و تشدید سایر مجازاتها، کارگاههای صنعتی جمعآوری شده به طوری که تشدید این برخوردها باعث شد سرانه کشفیات شیشه از کارگاهها کاهش یابد.
پایان پیام/
نظر شما