علی اصغرنژاد، روانشناس در گفتوگو با خبرنگار شبستان گفت: یکی از اصلیترین مشکلاتی که انسان با آن مواجه است خلأ به لحاظ معنای فلسفه و چرایی زندگی است، پس باید به انسانها کمک شود تا بعد وجود خود را شناخته و مدیریت کنند.
وی افزود: مثلا فردی میگوید من حاضرم جانم را برای چیزی یا کسی بدهم. از طرفی همه ثانیههای عمر جانی است که در حال هزینهشدن است که این سؤال پیش میآید که چه چیزی ارزش این را دارد تا برای آن جان بدهیم، پس باید به این سوال اساسی که چه کاری ارزش صرفکردن عمر را دارد، پاسخ داد.
وی با اشاره به اینکه افراد باید یاد بگیرند که هدف،علایق و خواستههای خود را بشناسند، تصریح کرد: شناخت فردی و اینکه افراد بدانند که یک نیروی ماورایی وجود دارد که به لحاظ معنوی از سرگردانیهایی که به آن دچار هستند، نجات پیدا می کنند.
این روانشناس ادامه داد: با پدیدآمدن چنین حالتی ظرفیت فردی در هدف خاص متمرکز میشود و در نتیجه بسیاری از تنشها از وی دور میشود.
وی با تأکید بر اینکه اعتقادات دینی به سالم زندگیکردن انسانها کمک میکند، تصریح کرد: اعتقادات دینی و باور داشتن به گرایشات معنوی از صدمات آسیبهای احتمالی و یا انواع دیگر آسیبها و بزه جلوگیری میکنند.
وی با تشبیه اعتقادات مذهبی به یک سیستم ضربهگیر اظهار کرد: اعتقادات و باورهای دینی وضعیت انسان را در زندگی بالا میبرد تا حدی که کیفیت زندگی و سلامت عاطفی فرد را افزایش میدهد.
اصغرنژاد خاطرنشان کرد: از طرف دیگر سلامت روح تأثیر بسزایی بر روی سلامت جسمی دارد.
این روانشناس با تأکید بر اینکه بسیاری از بیماریهای روانتنی به احساسات هیجان منفی، بازمیگردد، افزود: حجم بسیار زیادی از مطالعات نشان میدهد که انسانهایی که از لحاظ عاطفی و گرایشات مذهبی در سطح بالاتری قرار دارند، انسانها سالمتری هستند.
وی در پایان تصریح کرد: بسیاری از شواهد و تحقیقات نشان میدهد که بعضی از بیماریها از سرطان گرفته تا آلرژی از شرایط عاطفی افراد تأثیر میگیرند و پاسخ به درمان این بیماران به درمان بسیار سریعتر است.
پایان پیام/
نظر شما