به گزارش خبرنگار پارلمانیخبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 31 شهریور یکفوریت طرح تشکیل وزارت میراث فرهنگی و گردشگری مطرح شد و نمایندگان با 104 رأی موافق، 48 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 215 رأی با یکفوریت این طرح مخالفت کردند.
مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: صنعت گردشگری در دنیا سومین رتبه اقتصاد را به خود اختصاص داده است و ایران در این رابطه با جاذبههای گردشگری، تاریخی و فرهنگی در ردیف 10 کشور برتر دنیا است.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه بر اساس سند چشمانداز در افق 1404 ایران باید با توجه به جایگاه خود درآمد مناسبی داشته باشد متأسفانه به دلیل اینکه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پاسخگو نیست این جایگاه همچنان رشدی نداشته و درآمد از این صنعت همچنان اندک است و آثار تاریخی کشور نیز در همه استانها در حال از بین رفتن است.
هادی قوامی در مخالفت با یکفوریت این طرح گفت: وقتی ما یک طرح یا لایحه را مطرح میکنیم باید شرایط و نیاز عمومی کشور باشد. واقعا اولویت این طرح با تشکیل وزارت میراث فرهنگی و گردشگری چیست و چرا تکلیف صنایع دستی را در آن مشخص نکرده است.
وی بیان کرد: سازمان گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی در حال حاضر یک سازمان فرابخشی است و نیاز به حمایت همه وزارتخانهها دارد و میبینیم بسیاری از کشورها در چشمانداز 20 سالهشان بودجه خود را از محل گردشگری و صنایع دستی پیشبینی کردهاند، ما نیز که به دنبال درآمدهای غیرنفتی هستیم پس باید بحث میراث فرهنگی و گردشگری و همچنین صنایع دستی را جایگزین کنیم.
قوامی با بیان اینکه این طرح یک دستگاه را از حالت فرابخشی به حالت بخشی تنزل میدهد، یادآور شد: این طرح مغایر با اصل 75 قانون اساسی است و در واقع هزینههای جدیدی را برای دولت ایجاد میکند.
نماینده اسفراین تصریح کرد: ما در برنامه پنجم توسعه به دنبال این بودیم که وزارتخانهها را کاهش دهیم ولی میبینیم که عکس مصوبات خودمان عمل میکنیم.
جواد هروی، نماینده قائنات در موافقت با یکفوریت این طرح گفت: یکی از نواقص اساسی که در سازمانبندی در رابطه با مباحث میراث فرهنگی داریم نبود یک سازمان متولی دقیق است که کارهای این عرصه را هم پیگیری و هم پیریزی کند.
وی با اشاره به سرمایهگذاری اندک کشور و مسئولان در دست توریسم یادآور شد: میبینیم در دنیا مهمترین تمرکز مسئولان بر بحث جذب توریسم و گردشگر است ولی در کشور ما متأسفانه این موضوع بسیار کمرنگ دیده شده است.
نماینده قائنات تصریح کرد: بسیاری از رؤسای جمهور گذشته یکی از مهمترین شعارهایشان را بحث گردشگری بدون آلودگی قرار دادند، بنابراین امروز که بحث میراث فرهنگی به عنوان ضرورت مطرح است باید به تشکیل این وزارتخانه رأی دهیم و اجازه دهیم اختیارات و وظایف سازمان به وزارت میراث فرهنگی انتقال یابد.
هروی گفت: اگر قرار است ما بحث اقتصاد و درآمدزایی را در این کشور پیگیری کنیم باید بحث گردشگری را از صورت کنونی خارج کنیم و به یک وزارتخانه بسپاریم.
در ماده واحده این طرح آمده بود: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با تمام اختیارات و وظایفی که سازمان مذکور به موجب قوانین و مقررات دارا است به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تبدیل میشود.
پایان پیام/
نظر شما