به گزارش خبرگزاری شبستان، شمس الدین حسینی در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه امروز با بیان اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری سال "جهاد اقتصادی " نامگذاری شده است، گفت: ابتدا باید بگویم که قدری در حکمت این نامگذاری باید تأمل کنیم، چرا که اساسا مقام معظم رهبری توجه و عنایت خاصی به حوزه اقتصادی و بخش اقتصاد کشور داشتهاند.
وی ادامه داد: در دهه سوم انقلاب بحث سند چشمانداز ایران در افق 1404 مطرح و در این سند ویژگیهایی برای اقتصاد ایران مطالبه شد که ایران باید در این سال در جایگاه اول منطقه قرار گیرد.
وی گفت: در این سیاستهای کلی به صراحت به تامین عدالت اجتماعی، تشویق مردم به افزایش پس انداز و سرمایهگذاری و افزایش سطح اشتغال تاکید کردند.
حسینی ادامه داد:این ها همه حکایت از این دارند که کشور به دنبال آرامش و پیشرفت جامعه است و ما نیز به دنبال آن، طرح تحول اقتصادی را مطرح کردیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در سال 89 اجرای این طرح تحول اقتصادی به نقطه عطف خود رسید و ما با اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در آخرین روزهای سال 89 یک گام مهم را به همت و حمایت مردم برداشتیم.
حسینی افزود:سال 89 درست زمانی که دولت به نمایندگی از مردم به دنبال اجرای طرح تحول اقتصادی و اجرای هدفمند کردن یارانهها بود دشمنان این ملت به تحریم اقتصادی روی آورند تا جلوی این دو موضوع مهم را بگیرند اما کار مضاعف و حمایت مردم تدبیری شد تا مکر و حیله آنها را تباه سازد.
وی با اشاره به اینکه در اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها دستاوردهای بزرگی داشتیم که همگی در کوتاه مدت به دست نمیآید و باید تداوم یابد خاطر نشان کرد: یکی از برنامههای تحریم جلوگیری از فروش بنزین به ایران بود که میخواستند با این کار معیشت مردم را فلج کنند، اما تلاش صنعت نفت ایران را به کشور صادر کننده نفت تبدیل کرد.
حسینی ادامه داد: یکی دیگر از حوزههایی که دشمنان دنبال آن بودند بحث تحریم گندم بود اما طی چند ماه گذشته 30 درصد در مصرف آرد کاهش مصرف داشتیم.
وی تاکید کرد: کشورهای تحریم کننده گفتند ایران را تحریم و در سایه آن تجارت ایران را فلج کنید اما آمارها نشان می دهد که 25 درصد صادرات غیر نفتی رشد داشته است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت:کشور در 11ماه سال گذشته به اندازه کل سال 88 سرمایهخارجی جذب کرد و بازار سرمایه 86 درصد رشد داشت.
به گفته وی، در طرح تحقق مسکن مهر یکی از نمادهای مضاعف در بخش مسکن به ثمر رسید و همه اینها در سایر همت مضاعف و کار مضاعف بود و در مجموع در سایه فضای تلاشی که مقام معظم رهبری ترسیم فرمودند سال 89 ،سال برجستهای در اقتصاد ایران شد.
حسینی گفت:تحریم اقتصادی که قرار بود اقتصاد ایران را فلج کند با تدبیر مدیریت شد و با نامگذاری سال به نام سال "جهاد اقتصادی" فضای تلاش به گونهای دیگر شد و در سال جاری هم همچنان اراده، تدبیر و مجاهدت در عرصه اقتصاد تداوم مییابد.
وی ادامه داد: نخستین نکتهای که هست ما این نامگذاری را به عنوان یک حرکت سمبلیک یا اقدام نمادین خارج از منظومه تدابیر مقام معظم رهبری نمیبینیم لذا در یک حرکت برنامه ریزی شده کار را دنبال میکنیم.
وی افزود: جهاد اقتصادی را به عنوان یک تلاش معنوی و با چشمداشت معنوی دنبال میکنیم و جهاد را با نیت قرب به پرودگار و خدمت به خلق پروردگار دنبال میکنیم و باعث میشود انگیزه ما و تلاشها در سال جاری در عرصه اقتصاد بیشتر شود.
وی تصریح کرد:مخاطب نامگذاری سال جهاد اقتصادی، محدود به دولت و احیانا قوه مقننه و قوه قضائیه نیست،بلکه همه آحاد مردم و فعالان اقتصادی و تعاونی در این جهاد سهیم هستند چرا که بدون حضور جهادی اقشار جامعه امکان پذیر نیست، لذا اگر شرایط حضور مردم را فراهم کنیم از همه فعالان اقتصادی درخواست میکنیم همچون گذشته با نیت جهاد در این عرصه حضور پیدا کنند.
حسینی ادامه داد: عرصه دهه چهارم انقلاب، عرصه پیشرفت و عدالت نام گرفت اما جهاد اقتصادی باید منجر به این شود که سرعت حرکت ما افزایش پیدا کند و این نیاز به منابع مالی و توان بیشتر است بنابراین نباید تنها به دولت اکتفا کرد بلکه باید منابع بیشتری توسط بخش مردمی در اقتصاد فراهم شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود:صرفهجویی مردم در مصرف و کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری در تولید یکی از مهمترین لوازم جهاد اقتصادی است پس هر چه ما بیشتر موفق شویم که مردم در امور مولد سرمایهگذاری کنند و فعالان اقتصادی ما به دنبال کاهش هزینهها و افزایش بهره وری باشند این حرکت نه تنها شتاب میگیرد، بلکه دوام هم خواهد داشت.
به گفته وی،ما امسال تلاش میکنیم تا فرصتهای بیشتری را برای تلاش و سرمایهگذاری فراهم کنیم که کاهش نرخ سود علیالحساب بانکها در تایید همین بخش است.
وی خاطر نشان کرد:همه مردم ایران باید در اندیشه خود این را مرور کنند که ما نیز در سال جاری چه نقشی میتوانیم داشته باشیم نظام قیمتگذاری که در برق و گاز انتخاب شد این بود که هر فردی بیشتر صرفهجویی کند به نفع خود در تمام امور خواهد بود.
حسینی افزود:مصرف سوخت 20 درصد کاهش و در برق نه تنها رشد 6 درصدی نداشتند بلکه 8 درصد کاهش مصرف رخ داده است این باید با اندیشه و رفتار اقتصادی جهاد گونه دنبال شود و ما در دولت آنرا دنبال میکنیم و امید است مردم هم با همیاری دولت به کشور کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه برای به ثمر نشستن جهاد اقتصادی باید در آمد و کارهای عمرانی را افزایش دهیم اظهار داشت: در سال گذشته موفق شدیم که بالغ بر یک میلیون و 600 هزار شغل در کشور ایجاد شد و برای اینکه نرخ بیکاری کاهش یابد هدف این است که میزان ایجاد شغل به 2.5 میلیون برسد چرا که این ظرفیت وجود دارد.
حسینی گفت:باید منابع عمومی دولت را با سپردهها و سرمایهگذاریها تلفیق کنیم و این همان موضوعی است که در بودجه هم دنبال آن هستیم.
وی افزود:در سال جاری همچنان که به دنبال ایجاد افزایش درآمد و شغل هستیم از رسانهها درخواست می کنم که در سال جهاد اقتصادی ضمن اینکه سال جهاد در اندیشه و رفتار اقتصادی باشد، سال جهاد در نوشتار و گفتار نیز باشد پس امید است در سال جهاد اقتصادی امید و عزم ما برای عمران و آبادانی افزایش پیدا کند.
پایان پیام/
نظر شما