نامیار سکوتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، با اشاره به کاهش میزان متوسط مالکیت زمینهای کشاورزی در گیلان، اظهار کرد: بیشترین درآمد خانوارهای گیلان از بخش کشاورزی است.
وی با بیان اینکه موروثی بودن زمینهای کشاورزی موجب شده تا به مرور زمان شاهد کاهش میزان متوسط مالکیت باشیم، افزود: صنعت گردشگری با توجه به جاذبههای طبیعی، مذهبی، اکوتوریسم، کوهستان، ساحلی، تاریخی و.. گیلان توان رشد اقتصادی استان را دارد.
استاد دانشگاه علمی و کاربردی گیلان با اشاره به اینکه ویژگی و ساختار اجتماعی و فرهنگی در توسعه و گسترش بخش توریسم یا گردشگری تأثیر بسزایی دارند، گفت: اطلاعات مربوط به محیط فرهنگی و اجتماعی یک مکان به منظور آمایش و سرمایه گذاری از اهمیت بسزایی برخوردار است.
دورههای آموزشی توریسم ضرورت دارد
سکوتی، با تاکید بر ضرورت برگزاری آموزشهای توریسم به مردم مناطق گردشگری گیلان، تصریح کرد: قبل از هرگونه اقدام با هدف گسترش گردشگری باید ساکنین آن مکان و سازمانهای مستقر در آن محدوده، اطلاعات و آگاهی کامل داشته باشند تا بتوانند به روش مؤثر و مطمئن در امر توسعه صنعت گردشگری همکاری کنند.
پژوهشگر توریسم گیلان اضافه کرد: وجود همگنی قومی- فرهنگی در گیلان می تواند در راستای توسعه گردشگری به عنوان عامل وحدت مردمی موثر باشد و از آنجائیکه ساکنین گیلان از خصوصیات اجتماعی ویژهای برخوردارند، مشارکت آنان در اجرای پروژههای گردشگری و توریستی امکان پذیر است.
وی با اشاره به درصد بالای سواد دانشگاهی مردم گیلان، گفت: این مسئله در توسعه مناطق سیاحتی، تفریحی و همچنین تبلیغات میتواند نقش آفرین باشد.
سکوتی، بهرهگیری مطلوب از عامل فرهنگ، حمایت از فرهنگ بومی و سنتی، به تصویر کشیدن هویت قومی، اجرای جشنها و آئینها، ترویج زبان و گویش و تجدید حیات هنرهای سنتی را از مهمترین عوامل تاثیرگذار در جذب توریسم دانست.
گردشگری اشتغالزا است
وی با بیان اینکه توسعه تشکیلات توریستی، باعث افزایش و گسترش مکانهای گردشگری و تفریحی میشود، اظهار کرد: بالا رفتن تدریجی تعداد شاغلین بخش خدمات، افزایش توان اقتصادی مردم شهرها و روستاها و درآمدزایی مطلوب از جمله نتایج مثبت عوامل اجتماعی و فرهنگی به شمار میرود.
استاد دانشگاه علمی و کاربردی گیلان، با بیان اینکه گبلان، توان بالقوه بسیار مناسبی را دارد، خاطرنشان کرد: با بهرهبرداری مطلوب و انجام تمهیدات لازم نظیرشناخت، برنامهریزی و سرمایهگذاری هدفمند دراین بخش میتوان در افزایش توان اقتصادی ساکنین ناحیه مؤثر بود و شرایط گردشگری مناسبی را برای ساکنان بومی فراهم کند.
به گفته سکوتی،عواملی مانند اقلیم، توپوگرافی، پوشش گیاهی و منابع آب در محدوده های گردشگری و نواحی اطراف آن برای رونق و توسعه توریسم گیلان اثرگذار است.
وی تصریح کرد: با توجه به مطالعات صورت گرفته، توریسم و گردشگری مهمترین راهبرد برای توسعه اقتصادی گیلان است.
انتهای پیام/
نظر شما