به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، استان گیلان علاوه بر جاذبههای طبیعی و تاریخی دارای آداب رسوم دیرینهای است که آیئن جشن خرمن یکی از جشنهای بومی استان است که هر ساله کشاورزان بعداز تقریبا 6 ماه کار و تلاش، این آیئن را بنا بر رسومات هر روستا با هدف شکر به درگاه الهی برپا میکنند. کشاورزان با برگزاری این جشن خداوند را شکر میکنند تا به مزارع آنها در سال بعد برکت دهد. از بخشهای مختلف این جشن میتوان به عروس بران، کشتی گیله مردی، لافند بافی، پخت نان محلی و ساخت صنایع دستی اشاره کرد.
این آئین هشت سال است که به صورت جشنواره بومی و محلی در استان اجرا میشود که مورد استقبال کشاورزان و گردشگران نیز قرار گرفته است.
برگزاری هشتمین جشن خرمن در پره سر رضوانشهر
فردین پورهادی، معاون گردشگری گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، با بیان اینکه جشن خرمن یکی از آیئنهای بومی استان است تصریح کرد: امسال هشتمین جشنواره این آئین بومی و محلی در شهرستان رضوانشهر در بازار برنج فروشان شهر پره سر با همکاری ارگانهای زی ربط اجرا میشود.
وی اذعان کرد: سالهای گذشته این جشنواره در شهرستان شفت برگزار میشد که مورد استقبال بینظیر کشاورزان و گردشگران آن منطقه قرار میگرفت.
پورهادی اظهار کرد: علاقمندان و گردشگران میتوانند 11 مهر ماه سال جاری از ساعت 14 تا 18 در این جشنواره شرکت کنند.
وی خاطر نشان کرد : عرضه انواع سوغات و صنایع دستی استان، اجرای موسیقی محلی و بازیهای بومی محلی از برنامههای مهم این جشنواره است .
تولید بیش از 700 هزار تن برنج در گیلان
مدیرکل جهاد کشاورزی گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: در گیلان 238 هزار هکتار زمین کشاورزی وجود دارد که سالانه بیش از یک میلیون و 50 هزار تن شلتوک آن بیش از 700 هزار تن برنج سفید تولید میکند.
وی با بیان اینکه گونههای متفاوتی از برنج مانند هاشمِ، کاظمی، طارم و ... در استان تولید می شود، افزود:35 درصد برنج کشور در گیلان تولید میشود.
علیرضا شعبان نژاد در ادامه افزود: بیش از 300هزار خانوار تولید کننده برنج در گیلان داریم که انواع برنج هاشمی، علی کاظمی، خزر، دم سیاه، حسنی را تولید میکنند.
کشت ارگانیک محصول برنج نیازمند فرهنگ سازی است
یدالله رشیدی، یکی از کشاورزان نمونه استان در گفتگو با خبرنگار شبستان با بیان این مطلب که کشت محصول برنج به صورت ارگانیک نیاز به فرهنگ سازی در بین کشاورزان و خریداران این محصول دارد، گفت: یکی از دلایلی که به عنوان کشاورز نمونه کشوری انتخاب شدهام استفاده از روش ارگانیک برای کشت برنج بود یعنی از هیچگونه کود شیمیایی و سموم برای کاشت برنج استفاده نکردهام.
وی تصریح کرد: در روش ارگانیک از آب جاری استفاده نمیکنند بلکه با آب چاه مزرعه خود را آبیاری میکنند.
این کشاورز نمونه استان گفت: اولین کشاورزی هستم که این روش را در مزرعه خود انجام داده و 2 هکتار از 5 هکتار زمین کشاورزی خود را زیرکشت این روش قرار دادهام و 3 هکتار دیگر را به صورت غیر ارگانیک کشت کردهام.
وی در ادامه از مسئولین خواست تا فروشگاه ویژهای برای عرضه محصول ارگانیگ در استان بوجود آید تا مردم با اینگونه برنج بیشتر آشنا شوند.
رشیدی از مزایای این برنج را عدم استفاده از هیچ گونه کودشیمیایی و سموم عنوان کرد و گفت: اینگونه روش برای خود کشاورز هم خیلی حائز اهمیت است که از هر گونه مضرات در آن خواهد ماند.
پایان پیام/
نظر شما