به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، آیت الله العظمی حسین مظاهری، رئیس حوزه علمیه اصفهان از مراجع تقلید در پیامی به اولین اجلاس تجلیل ازخادمان طرح تلاوت نوردر مساجد آورده است:قرآن کریم تجلی همه اسماء وصفات مقدس خداوند است.
متن کامل پیام به شرح ذیل است:
قال الله سبحانه و تعالی: وَ نَزِّلْنا عَلَیْکَ لکتابَ تبْیاناً لکُلَّ شَیءٍ وَ هُدیً وَ رَحْمَةً وَ بُشْری للْمُسْلمین
قرآن کریم، تجلّی همه اسماء و صفات مقدّس خداوند متعال است و در این تجلی گاه نورانی، همه نیازمندیهای بشریّت برایپیمودن مسیر تکامل و نایل شدن به سعادت جاودانی ترسیم گردیده است، چنانکه قرآن ناطق و باقر علم اوّلین و آخرین،حضرتمحمّد بن علی الباقر «علیه و علی آبائه الطّاهرین و ابنائه المعصومین افضل الصّلوات و التّحیّات« تصریح فرمودند:إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى لَمْ یَدَعْ شَیْئاً تَحْتَاجُ إِلَیْهِ الْأُمَّةُ إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَةِ إِلَّا أَنْزَلَهُ فِی کِتَابِهِ وَ بَیَّنَهُ لِرَسُولِهِ صلّی الله علیه وآله و سلّم وَ جَعَلَ لِکُلِّ شَیْءٍ حَدّاً وَ جَعَلَ عَلَیْهِ دَلِیلًا یَدُلُّ عَلَیْهِ.
بنابراین ، قرآن مجید ، هم کتاب جاودان تبیین و آگاهی بخشی است و هم صحیفه نورانی هدایت و رَهنمایی است و همسرچشمه جوشان رحمت و بخشایش گری است و سرانجام ، سند روشن بشارت و مژدگانی به هر آن کس که در برابر حقّ تسلیماست و در قبال حقیقت، تواضع و فروتنی پیشه میسازد.
اُنس با این کتاب بی همتای الهی، و تمسّک به عروة الوثقای آن ـ که باید قرین و مقارن با تمسّک به عترت طاهره«صلواتعلیهم اجمعین« باشد ـ وظیفه خطیر و مسئولیّت دینی همه مسلمانان است و به حُکم حدیث شریف ثقلین، این دو ثقل عظیم الشّأنتا دامنه قیامت همراه و همگام یکدیگرند و تنها،متمسّکان و مأنوسان با این دو حبل المتین الهی، به سر منزلرستگاری و نجاتدست خواهند یافت: انّیتارکٌ فیکُمُ لثَقَلَیْنَ کتابَ الله وَ عتْرتی لَنْ یَفْتَرقاحَتی یَردا عَلَیِّ لحَوضَ ما انْ تَمَسِّکْتُمْ به لَنْ تَضلُّوااَبَداً.
البته روشن است که تمسّک و انس با قرآن کریم، همانند تمسّک و انس با عترت طاهره، دارای درجات و مراتبی است که هردرجه را اهلی و هر مرتبه را لیاقتی است و برخی ازمراتب عالیه آن را، جُز اولیاء الهی و دوستان و بندگان خاصّ خداوند،بداندسترسی نیست ولی به هر تقدیر، همه پیروان قرآن و عترت باید به قدر وُسع و توان خود، در این مسیر قرار گیرند و لحظهای اززندگی خود را بدون اُنس با قرآن و عترت، به سر نبرند.
اوّلین مرتبه انس و تمسّک به قرآن کریم، مسأله بسیار مهمّ تلاوت این کتاب شریف است، و آنچنان که تصریح و تأکید قرآنو روایات نیز بر آن رفته است، همه پیروان کتاب وسنّت باید تلاوت و قرائت این کتاب عظیم القدر را به عنوان یکی ازبرنامههایدائمی و تعطیل ناشدنی خود قرار داده و حتّی درهنگام بروز شدائد و مشکلات بزرگ، هیچ چیز را مانع از اجرای اینبرنامه روزانه ومستّمر، نشمارند و تا حدّ ممکن و میسور، آیات نورانی قرآن کریم را قرائت نمایند: فَاقْرَؤا ما تَیَسِّرَ منَ لقُرْآن.
این برنامه، پلّه اوّل صعود و ترقّی به درجاتبالاتر تمسّک به قرآن کریم است و از این جهت نباید در این مرتبهمتوقّف ماند. در تلاوت قرآن عظیم، توجّه صرف به قواعد روخوانی و تجویدی و قرائت صحیح کافی نیست، چنانکه حتّی دقّت صرف در معانی ومفاهیم که مرتبه بعدی تمسّک و انس با قرآن کریماست نیز کفایت نمیکند، بلکه باید قرآن را کتاب عمل و برنامه زندگیو دستورالعمل تغییرناپذیر حیات انسانی، قرار داد و در حقیقت، هم قرائت قرآن و هم تدبّر در قرآن، مقدّمه و بستری برای عملبه آن کتابالهی است و تنها در این صورت است که وقتی قرآنتلاوت میشود، روح تازهای در کالبد قرائت کننده حاصل میگردد و بهتعبیرقرآن و روایات، «حقّ تلاوت» اداء میگردد.
خاتمه سخن را با بخشی از بیان بلند و عمیق قرآن ناطق، امام جعفر بن محمّد الصّادق«علیه الصلوة و السلام«مزّین مینمایم که در تفسیر و تبیین «حقّ تلاوت» فرمودند: ما هُوَ وَالله حفْظُ ایاته وَ دَرْسُ حُرُوفه وَ تلاوَةُ سُوَره وَ انِّما تَدَبُّرُ ایاته وَ لعَمَلبأَحْکامه، قال الله تَعالی: کتابٌ أَنْزلْناهُ الیْکَ مُبارکٌ لیَدِّبِّروُا ایاته.
آن حضرت در این روایت نورانی و راهگشا با استناد به قرآن کریم، تصریح میفرمایند که برخوردهای ظاهری صرف با قرآنکریم، حقّ تلاوت این کتاب عظیم القدر را اداء نخواهد کرد. قرآن، کتاب تدبّر و کتاب عمل است، باید فرامین سعادت بخش وانسانساز این کتاب مبین در صحنه زندگی آدمی، و در تمامی جنبهها و ابعاد، جریان عملی و عینی پیدا کند. چرا که هدف اصلیتلاوت، تعلیم و تربیت و رسانیدن انسان به سر منزل سعادت و فلاح است.
اکنون که با تلاش و سعی مشکور شما عزیزان، برنامه مستمرّ تلاوت قرآن کریم در مساجد اجراء میگردد، ضمن تقدیر وتجلیل از شما پیروان قرآن و عترت، از خداوند سبحان،خاضعانه مسألت میکنیم که به همه ما توفیق نیل به درجات بالاترانس باقرآن و مراتب والاتر تمسّک به قرآن و عترت راعنایت فرماید و همه ما از عاملان به قرآن کریم و پیروان حقیقیعترت طاهره»سلام الله علیهم اجمعین« و واصلان به مقام قرب الهی قرار دهد.انّه قریبٌ مُجیب.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
حسین المظاهری
3 جمادی الاولی / 1432
1390/1/18
گفتنی است این پیام توسط حجت الاسلام و المسلمین رمضانعلی معتمدی، مشاور مدیر کل و مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان در اولین اجلاسیه تجلیل از خادمان طرح تلاوت نور شامگاه "18فروردین" در موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل بیت(ع) قرائت شد.
لازم به ذکر است که در این مراسم از صد نفر از خادمان و تالیان برتر طرح تلاوت نور مساجد استان تقدیر شد.
پایان پیام/
نظر شما