به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، مدیر کل آموزش و پرورش استان گیلان عصر روز گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه استان در خصوص بازگشایی مدارس، اظهار کرد: امسال برای بازگشایی مدارس 2 طرح جدید را برای اولین بار در سطح استان انجام داده ایم.
وی طرح غبار روبی مدارس را با حضور مدیران و دانش آموزان عضو تشکل های دانش آموزی جهت آماده سازی از طرحهای ابتکاری استان دانست و افزود: حضور دانش آموزان در روز 30 شهریور در مدارس جهت دریافت برنامه های کلاسی از دیگر طرحهایی است که برای اولین بار در استان انجام می شود.
نجف زاده همچنین اعلام کرد: 31 شهریور جشن شکوفه ها و اول مهر نیز زنگ مهر و مقاومت همزمان با سراسرکشور در مدارس استان نواخته می شود.
وی اظهار کرد: در مقطع ابتدایی کلیه کتب مورد نیاز دانش آموزان استان به دست ما رسیده و حتی در صورت اضافه شدن دانش آموزان از استانهای دیگر به گیلان با داشتن کتابهای مضاعف مشکلی نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه در نظام آموزشی جدید براساس سند تحول بنیادین دورههای تحصیلی به چهار دوره تبدیل می شوند اما در مجموع 2 دوره "ابتدایی و متوسطه" داریم، گفت: از این رو تابلو کلیه مدارس استان تغییر می کند.
نجف زاده با اشاره به 20 هزار کلاس درسی که در گیلان وجود دارد که نیمی از آنها تخریبی اعلام شده اند، گفت: تاکنون فقط توانستیم 4 هزار کلاس درس را بازسازی کنیم.
وی در ادامه یکی از دغدغههای مهم آموزش و پرورش استان را کمبود تجهیزات در دبیرستانها و مدارس قدیمی عنوان کرد، افزود: جیره غذایی دانش آموزان مدارس شبانه روزی استان نیز دغدغه دیگری است که از سال گذشته با آن دست به گریبان هستیم.
نجف زاده املاک بدون سند را یکی دیگر از مشکلات آموزش و پرورش استان عنوان کرد و گفت: هم اکنون شهرداری رشت خود را مالک چند مدرسه در رشت معرفی کرده است چرا که برخی از املاک آموزش و پرورش ثبت شده اند اما برای آن سند گرفته نشده است.
مدیر کل آموزش و پرورش گیلان طی گزارشی از وضعیت آموزش و پرورش استان اظهار کرد: در سال تحصیلی جدید، بالغ بر 390 هزار دانشآموز گیلانی به مدرسه میروند، که از این تعداد 30 هزار نفر کلاس اولی هستند.
وی نسبت معلم به دانش آموزان گیلانی را یک به 15 نفر اعلام کرد و افزود: نرم کشوری یک به 14 است.
نجف زاده با اشاره به اینکه 15 درصد جمعیت این استان دانش آموز هستند، اذعان کرد: بدون در نظر گرفتن مراکز پیش دبستانی، سه هزار و 781 واحد آموزشی در استان داریم.
مدیر کل آموزش و پرورش استان گیلان همچنین نسبت درصد دانش آموزی در گیلان و کشور به واحدهای آموزشی را یک به صد عنوان کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سه هزار و 337 نفر دانش آموز عشایری داریم، تاکید کرد: تمام تلاش ما بر این است تا این دانش آموزان نیز همچون سایر دانش آموزان از امکانات آموزشی، محروم نباشند.
نجف زاده همچنین بر ضرورت تجمیع مدارس روستایی گیلان تاکید کرد و افزود: تجمیع مدارس روستایی یکی از برنامههای آموزش و پرورش استان است که دانش آموزان می توانند در این صورت مهارتهای زندگی اجتماعی را کسب میکنند.
وی در بخش دیگری از مطالبش عنوان کرد: در سند تحول بنیادین و نقشه جامع کشور و توصیه های مقام معظم رهبری به بحث گرایش دانش آموزان به سمت رشته های فنی و حرفه ای توصیه شده است.
نجف زاده با بیان این که در دوره متوسطه رشته های فنی و حرفه ای ۷۵ درصد کتب آماده تحویل به دانش آموزان است، خاطر نشان کرد: در مقطع متوسطه اول به لحاظ توزیع کتابها مشکلی نیست اما تنها در پایه هفتم به دلیل تغییر محتوی، کتابها کاملا به دست ما نرسیده که تا اول مهر همه کتاب ها تحویل گرفته می شود.
نجف زاده در ادامه در خصوص افتخارات استان از انتخاب 8 اثر برتر جهت شرکت در جشنواره خوارزمی خبر داد و گفت: پنج طرح برای دفاع انتخاب شده اند که امیدواریم برای استان افتخار آفرین باشند.
وی با بیان اینکه استان گیلان دانش آموزان مستعد تحصیلی که نمی توانند به کلاس های کنکور بروند، زیاد دارد، خاطر نشان کرد: گیلان رتبه پنجم کشوری را در کنکور سال 91 کسب کرده است و این بخاطر این است که آموزش و پرورش تمام تلاش خود را کرده تا برای دانش آموزان حاشیه نشین شهر و مناطق محروم با همکاری استانداری، کلاس های کنکور برگزار کند.
مدیر کل آموزش و پرورش گیلان همچنین گفت: 35 درصد در تشکیل کتابخانه های کلاسی پیشرفت داشته ایم که در سطح کشور نسبت 20 درصد است از این رو گیلان 15 درصد جلوتر از نرم کشوری می باشد.
نجف زاده، طبق آمار ادارهکل نوسازی مدارس اعلام کرد: از 20 هزار کلاس تخریبی، 10 هزار کلاس نیازمند بازسازی بود که تاکنون چهار هزار کلاس درس بازسازی شده است.
وی گفت: برای آماده سازی ۳۰ واحد آموزشی با پیشرفت بالای ۹۰ درصد در دست ساخت اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان گیلان اعتبار نیاز است.
نجف زاده اذعان کرد: هیچ مشکلی در رابطه با واحدهای آموزشی و کلاس های درس وجود ندارد و برنامه ریزی های لازم برای ساماندهی دانش آموزان در مدارس انجام شده است.
پایان پیام/
نظر شما