آغاز آموزش 600 هزار دانش آموز در 2500 مدرسه قرآنی از اول مهر امسال

خبرگزاری شبستان: مدیرکل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به کارامدی مدارس قرآنی کشور گفت: این مدارس نه تنها در حاشیه نیستند بلکه به عنوان قله طلایی فعالیت های آموزش و پرورش شناخته می شوند.

محمد بنیادی، مدیرکل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اهم اهداف تأسیس مدارس قرآنی سراسر کشور به خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان گفت: بسترسازی برای ذائقه‌ها و سلیقه‌های مختلف در میان خانواده‌ها و دانش‌آموزان و اشتیاق آنان به فعالیت‌های قرآنی در قالب مدارس قرآنی وزارت آموزش و پرورش در نظر گرفته شد تا با نگاهی قرآنی و عترتی به پرورش دانش‌آموزان و با فضایی خاص بپردازیم که مورد استقبال بی‌نظیر شرکت‌کنندگان در این مدارس در اقصی‌نقاط کشور بودیم.

وی افزود: متأسفانه مدارس قرآنی به صورت جامع معرفی نشده‌اند و پیش‌بینی می‌شود که با بهره‌مندی از امکانات بهتر و ارایه دروس و فعالیت‌هایی که همراه با رنگ و بوی قرآنی هستند شاهد توسعه و رونق بیشتر از این خواهیم بود.

مشاور قرآنی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مدارس قرآنی برنامه‌ای نوبت صبح با استقبال خانواده‌ها مواجه شده، اضافه کرد: سال گذشته حدود 2000 مدرسه قرآنی نوبت صبح راه‌اندازی کردیم که در آن پایه‌های اول تا سوم ابتدایی تحصیل می‌کردند و تعداد این دانش‌آموزان 308 هزار نفر بود و برای مهر امسال پیش‌بینی افزایش مدارس تا 2500 مدرسه و پوشش 500 تا 600 هزار نفری دانش‌آموزان است، ضمن آنکه پایه چهارم نیز امسال اضافه می‌شود.

بنیادی تصریح کرد: هدف از راه‌اندازی مدارس قرآنی تثبیت رفتاری دانش‌آموزان مبتنی بر مضامین آیات قرآن کریم است تا در کنار فهم و گفتمان واحد شاهد آموزش قرآن جوانان باشیم. این مدارس رویکرد حاشیه‌ای ندارند و به عنوان الگو و قله طلایی آموزش و پرورش کشور خودنمایی می‌کنند و امیدواریم در سال‌های آینده شاهد حضور بیش از پنج هزار نفر از دانش‌آموز در مدارس قرآنی باشیم.

بنیادی با بیان اینکه تاکنون 26 استان کشور آمار مدارس قرآنی خود را به مسئولان اعلام کرده‌اند، ادامه داد: در بسیاری از استان‌های کشور مدارس قرآنی تأسیس شده است که بیشتر این مدارس در مقطع ابتدایی هستند اما امیدواریم در سال‌های آینده بتوانیم این مدارس را در مقاطع بالاتر نیز تقویت کنیم تا از این طریق گامی به سوی اهداف عالی نظام و تحقق مطالبه مقام معظم رهبری برداشته باشیم چرا که مدارس قرآنی نقش بسزایی در تربیت و ترویج سبک زندگی قرآنی در جامعه دارند.

وی با اشاره به اینکه ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس قرآنی با اختیار و علاقه اولیا و دانش‌آموزان صورت خواهد گرفت، تصریح کرد: در این مدارس که در ساعات رسمی سایر مدارس فعالیت می‌کنند اساتید قرآنی دانش‌آموزان را با مبانی و همچنین معارف، شایستگی‌ها و مهارت‌های تکمیلی قرآنی آشنا خواهند کرد و در پایان دوره تحصیل نیز دانش‌آموزان گواهینامه قرآنی دریافت می‌کنند.
وی اظهار کرد: کتاب طراحی‌شده ویژه دانش‌آموزان مدارس قرآنی دارای تفاوت‌های چشم‌گیری نبوده اما از آیات قرآن بیشتری در آنها استفاده شده و افراد را تشویق به انجام سیر مطالعاتی در حوزه‌های قرآنی کرده است و این کتب تنها شامل آموزش‌های روخوانی و روانخوانی قرآن نیستند و تمام دروس در نظر گرفته شده در مدارس قرآنی ناظر بر آموزه‌های قرآن کریم هستند.

بنیادی خاطرنشان کرد: پس از تصویب منشور توسعه فرهنگ قرآنی در کشور آموزش عمومی قرآن به کمیسیون وزارت آموزش و پرورش محول شد که با برگزاری 36 جلسه و تشکیل کارگروه‌های تخصصی به عنوان فعال‌ترین کمیسیون منشور توسعه فرهنگ قرآنی معرفی شد.

وی افزود: کسب اعتبار از مجلس شورای اسلامی، برگزاری آموزش‌های حفظ قرآن کریم مبنی در راستای تربیت 10 میلیون حافظ قرآن در کشور از مهم‌ترین دستاوردهای کمیسیون آموزش منشور توسعه فرهنگ قرآنی بوده است.

پایان پیام/
 

کد خبر 294172

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha