به زودی شاهد قرآن های مستعمل هستیم/ مسئولان به فکر غذای روح مردم باشند

خبرگزاری شبستان: معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم سازمان دارالقرآن کشور با اشاره به افت شدید چاپ قرآن در کشور گفت: مسئولین به فکر سوبسید غذای روح مردم هم باشند.

احمد حاجی‌شریف، معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم سازمان دارالقرآن کشور با اشاره به افت قابل توجه چاپ قرآن کریم در ابتدای سال 92 به خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان گفت: متأسفانه طی پنج ماه اول سال 92 شاهد افت بیش از یک‌سوم قرآن کریم نسبت به ادوار گذشته بوده‌ایم که توجه مسئولان را به این موضوع بیش از پیش نیاز دارد.

وی افزود:  سال 90 نسبت به سال گذشته شاهد چاپ سه میلیون جلد قرآن، سال 91 بیش از دو میلیون جلد قرآن و در پنج ماهه اول سال 92 شاهد چاپ 700 هزار جلد قرآن بودیم که علت آن گرانی قیمت کاغذ و عدم نظارت دقیق بر چاپ قرآن کریم است لذا مسئولان باید به فکر سوبسید روح مردم نیز باشند و در این خصوص برنامه‌ریزی جامع شود.

معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم سازمان دارالقرآن کشور با اشاره به لزوم برخورداری از یک اتاق فکر برای برطرف‌کردن مشکلات چاپ قرآن کریم خاطرنشان کرد: بسیاری از آدم‌های خوش‌فکر با راهکارهایی می‌توانند مشکل گرانی قیمت کاغذ و چاپ قرآن کریم را هدایت کنند تا همچون گذشته افراد برای برگزاری جلسات قرآن خود به راحتی برای تهیه تعداد قرآن‌های بالا مشکلات مالی نداشته باشند.
حاجی ‌شریف با اشاره به استفاده آزمایشی مکانیزه‌شدن تصحیح قرآن‌های کریم در مرکز چاپ و نشر سازمان دارالقرآن تصریح کرد: تاکنون تصحیح اغلاط قرآن توسط نیروی انسانی و چشم انجام می‌شد که کتترل حرف به حرف آن در هر مرحله توسط حداقل پنج مصحح در طول یک روز با تصحیح یک جزء قرآن به پایان می‌رسید.
حاجی شریف افزود: زمان طولانی تصحیح قرآن اجازه دادن مجوز نشر به انتشارات را به هفته‌ها موکول می‌کرد که این امر موجب شد تا به فکر مکانیزه‌شدن تصحیح اغلاط قرآن با استفاده از ماشین‌آلات بیفتیم.
معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم سازمان دارالقرآن کشور  عنوان کرد: در حال حاضر اغلاط قرآن توسط نیروی انسانی انجام می‌شود و دستگاه‌ها برای انجام این کار در مرحله آزمایشی قرار دارند و تا رسیدن به تصحیح صددرصد قرآن فاصله زیادی دارند.
وی با اشاره به علت ایجاد برخی از اغلاط در قرآن خاطرنشان کرد: غلط‌های اعرابی، حروفچینی بعضا به خاطر نگارش‌های قرآن کریم بوده که در مرحله اول گاهی 10 هزار غلط و در مرحله دوم با تصحیح انجام‌شده توسط نیروی انسانی به 100 غلط و در مرحله پایانی به 10 غلط تقلیل می‌یابد و می‌توان صددرصد اعلام کرد که تصحیح اغلاط قرآن توسط نیروی انسانی به طور کامل انجام می‌شود ولی مدت زمان زیادی را به خود اختصاص می‌دهد.

پایان پیام/
 

کد خبر 294161

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha