به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام واعظی، امروز(18 فروردین) در مراسم تودیع و معارفه رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: اگر در گذشته جنگ ها و منازعات موجب تغیییرات اجتماعی و سیاسی می شد، در دنیای معاصر عمدتا کانون های قدرت بر تغییرات فکری و فرهنگی سرمایه گذاری می کنند وبا توجه به شرایط کنونی حوزویان و همچنین پژوهشگران، مسئولیت سنگینی بر عهده دارند.
وی یادآور شد: بسیاری از دوستان عمق فاجعه و مسئولیت را درک نکرده اند. بایستی امر پژوهش را در خدمت ارتقا اعتقادات دینی و امر تبلیغ قرارگیرد.همچنین محققان صرفا به پیشینه موضوع مورد تحقیق بسنده نکنند، بلکه ذوالعینین باشند، یعنی نگاهی به بنیان های علمی موضوع مورد نظر داشته باشند و در کنار آن به دردهای جامعه نیز بپردازند.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه، با تاکید بر حس مسئولیت پذیری بیشتر پژوهشگرن گفت: بسیاری از مناطق کشوراز وجود محققان و اندیشمندان برجسته بی بهره است. با این ترتیب اگر این پژوهشگران توان حضور فیزیکی در نقاط محروم و محیط های دانشگاهی و علمی را در سایر نقاط کشور ندارند، بخشی از ظرفیت علمی و پژوهشی خود را صرف رفع مشکلات جامعه کنند و به تولید محتوا بپردازند.
وی با اشاره به آسیب ها و مشکلاتی که در زمینه پژوهش وجود دارد، تصریح کرد: گاهی بین هزینه ها و خروجی ها و محصولات همخوانی وجود ندارد، بدین ترتیب که با صرف هزینه سنگین، نتایج مورد نظر حاصل نمی شود و این باید به عنوان یک آسیب مد نظر قرار گیرد.
وی با تاکید بر افق گشایی در امر پژوهش، یادآور شد: باید پژوهشگاه و دفتر تبلیغات این پیشگامی و پیشروی در پرداختن به موضوعات جدید و مورد نیاز را با شجاعت داشته باشند تا با شکوفایی این عرصه ها و موضوعات جدید، بدنه حوزه به این نیازها پی ببرد.این امر باید در عرصه های تبلیغ در زمینه علمی و پژوهشی انجام گیرد، این افق گشایی موجب رشد و شکوفایی ایده های نو می شود.
وی ادامه داد: کار دیگر دفتر تبلیغات تربیت روحانیان و طلاب جوان در زمینه های خاص است که این امر نیازمند آموزش های خاص ومحتوای خاص است که تهیه این محتوا بر عهده پژوهشگران است. امر تبلیغ نیز جهت خدمت در آن منطقه ها را مشخص می کند.
پایان پیام/
نظر شما