به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، حجت الاسلام حمید هاشمی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در مدیریت امور عشایر استان ایلام، صبح امروز(27 شهریور) در دیدار با مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام، گفت: جامعه عشایری به عنوان قشر مولد و اقتصادی در استان بایستی در زمینه ترویج و ارتقای سطح فرهنگی نیز مورد توجه قرار گیرند.
وی، اظهار کرد: عشایر بایستی همانند سایر اقشار جامعه از امکانات آموزشی و فرهنگی بهره مند شده و مسئولان نیز در ارتقای بهبود فرهنگی و شاخص توسعه این استان تلاش کنند.
حجت الاسلام هاشمی، به تهدیدها و تهاجم فرهنگی دشمنان علیه این نظام و انقلاب اشاره کرد و افزود: قشر عشایر به عنوان آسیب پذیرترین اقشار در معرض تهدیدهای دشمنان قرار گرفته و برای تضمین و بیمه آنان از آسیب های اجتماعی، فرهنگ آنان باید تقویت شود.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در مدیریت امور عشایر استان ایلام، اضافه کرد: در راستای تصویت آیین نامه ساماندهی عشایر هیات وزیران، تفاهم نامه ای مابین مدیریت امور عشایر و دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد این استان به منظور گسترش همکاری و مشارکت دو دستگاه در جهت ارتقا و تقویت فعالیت های فرهنگی عشایر این استان منعقد شده است.
وی، ارتقای سطح فرهنگی و مذهبی جامعه عشایر، پیش بینی شاخص ها، اقدامات فرهنگی و ارائه گزارش عملکرد از وضعیت فرهنگ و اجتماعی عشایر به منظور معرفی کردن بیشتر آنان به عنوان مخاطب برنامه های فرهنگی، تبادل نظر، مشارکت و هم اندیشی فرهنگی در تهیه و تدوین برنامه های پیشنهادی جامع فرهنگی و ارائه به مراجع ذی صلاح از اهداف این تفاهم نامه عنوان کرد.
حجت الاسلام هاشمی، با بیان اینکه مدیریت امور عشایر به عنوان رابط بین جامعه عشایری و نهادهای اجرایی و فرهنگی برای ارائه خدمات است، افزود: برای ارائه خدمات مطلوب و بهتر به قشر عشایر به ویژه ارتقای فرهنگی آنان تمامی دستگاه و نهادهای فرهنگی این استان در حد توان خود با این مدیریت، همکاری و مشارکت لازم را داشته باشند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام، نیز در این دیدار بر آمادگی این نهاد برای خدمت رسانی به جامعه عشایر این استان تاکید کرد و گفت: این دبیرخانه به عنوان یک نهاد فرهنگی با در اختیار نهادن امکانات و تجهیزات فرهنگی به جامعه عشایری و گسترش فعالیت های فرهنگی آنان اقدام خواهد کرد.
حجت الاسلام علی چراغی پور، نصب یک دستگاه کانکس پیش ساخته با امکانات اولیه به عنوان نمازخانه و کانون فرهنگی عشایری در سایت تلخاب شهرستان بدره، برگزاری مسابقات قرآنی، هنری، تشویق جوانان و نوجوانان عشایری به فعالیتهای مذهبی از جمله این برنامه ها عنوان کرد.
وی، تصریح کرد: اجرای نمایش سینمایی عشایری در مناسبت های ملی و مذهبی، برگزاری دوره های آموزشی، اهدای کتب مذهبی شامل قرآن و ادعیه، نوشت افزار فرهنگی و ایجاد تیم های سیار ترویج کتاب و کتاب خانه سیار در مناطق عشایری این استان از دیگر برنامه های این دبیرخانه در راستای تقویت فرهنگ در بین جامعه عشایری است.
حجت الاسلام چراغی پور، کمک به تقویت و توسعه فرهنگ قشر عشایر را وظیفه تمامی نهادهای خدمت رسان عنوان کرد و یادآور شد: توجه به این قشر به عنوان مرزداران کشور می تواند در زمینه توسعه همه جانبه این استان موثر واقع شود.
گفتنی است، عشایر این استان با بیش از 9 هزار خانوار و 65 هزار نفر جمعیت، حدود 11 درصد جمعیت استان ایلام را تشکیل می دهند.
پایان پیام/
نظر شما