به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان ، قوه قضاییه در هفته گذشته درگیر برگزاری همایش فصلی دادستان های کشور بود و سخنرانی های مختلفی در حاشیه این مراسم انجام شد.
کاهش زمان دادرسی با اجرای قانون جدید
معاون حقوقی قوه قضائیه از کاهش زمان دادرسی با اجرای قانون جدید خبرداد وگفت: امیدواریم با تصویب نهایی و ابلاغ قانون جدید آئین دادرسی کیفری جهت اجرا، شاهد تحول چشمگیری در کاهش زمان دادرسی و جلوگیری از اعمال نفوذها و سوء مدیریت در مسیر رسیدگی به پروندهها باشیم.
حجتالاسلام علی رازینی گفت: قانون آئین دادرسی کیفری با بیش از 400 ماده مدت پنج سال بود که در حال رسیدگی بود.
وی افزود: گستردگی مواد قانونی و ایرادات شورای نگهبان باعث تأخیر در تصویب و اجرای قانون آئین دادرسی کیفری شده بود اما خوشبختانه با پیشنهاد قوه قضائیه و تلاش اعضای کمیسیون قضایی بیش از 106 ماده مورد اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید.
معاون حقوقی قوه قضائیه در ادامه تصریح کرد: یک بخش از قانون آئین دادرسی کیفری مربوط به رسیدگی به جرائم نیروهای مسلح و بخش دیگر آن مرتبط با نحوه دادرسی الکترونیکی است که امیدواریم با تصویب نهایی و ابلاغ آن جهت اجرا، شاهد تحول چشمگیری در کاهش زمان دادرسی و جلوگیری از اعمال نفوذها و سوء مدیریت در مسیر رسیدگی به پروندهها باشیم.
رازینی تأکید کرد: طبق این قانون و به منظور سیاستگذاری و برنامهریزی و تدوین آییننامههای لازم برای توسعه و ارتقا دادرسی الکترونیکی و نظارت بر انجام این امر مهم، شورای راهبری دادرسی الکترونیکی به ریاست رئیس قوه قضائیه و مسئولان ارشد قضایی و برخی مسئولینی مانند وزیر ارتباطات و فرمانده نیروی انتظامی تشکیل شده و نحوه رسیدگی رایانهای به پروندهها را در محاکم قضایی مدیریت و نظارت خواهد کرد.
رفتار با ارباب رجوع باید منطقی و کریمانه باشد
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با بیان اینکه ما حق قضاوت درباره مردم را نداریم و قضاوت فقط به عهده قاضی است، تصریح کرد: رفتار ما با مراجعین سازمان چه متهم و چه شاکی باید منطقی و کریمانه باشد.
حجتالاسلام و المسلمین محمد کاظم بهرامی در جمع کارکنان سازمان قضایی نیروهای مسلح استان ایلام گفت: فقط نماز خواندن و روزه گرفتن عبادت نیست بلکه خدمتگذاری به مردم و حل مشکلات آنان نیز عبادت است.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با اشاره به پیشرفت خوب و چشمگیر سازمان قضایی نیروهای مسلح ایلام گفت: این سازمان از ابتدای تأسیس، با مشکلات و کمبودهای بسیاری زیادی مواجه بوده و سختیهای زیادی را همکاران تحمل نمودهاند تا سازمان به این مرحله رسیده است.
وی با تاکید بر رفق و مدارا کارکنان با یکدیگر گفت: هر اندازه اخوت و برادری در سازمان بیشتر باشد، خداوند برکت میدهد و هرجا که اختلاف و کینه ورزی باشد، موجب هلاکت است.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح در بخش دیگری از سخنانش با یادآوری خاطرات زمان جنگ و نبود امنیت در استان، افزود: بسیاری از مردم در اطراف شهر چادر زده بودند و خیابانهای شهر خالی بود و شهر زیر رگبارهای توپ و تانک دشمن قرار داشت و مردم در شرایط سختی به سر میبردند.
تعامل قوای مجریه و قضائیه باید به حد مطلوب برسد
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی درباره چگونگی تعامل قوه مجریه و قضائیه گفت: دو طرف ذهنیت مثبتی در خصوص همکاری دارند که تلاش داریم آن را ارتقاءداده و تقویت کنیم.
وی با اشاره به سابقه کاری خود در قوه قضائیه و عضویت در هیئت دولت افزود: از این فرصت پیش آمده باید برای حل مشکلات اجتماعی، حقوقی و فرهنگی استفاده کنیم و با تقویت بنیادهای اجتماعی از وقوع جرائم پیشگیری کرده و کاستیها را جبران کنیم.
وزیر دادگستری گفت: کمک دولت برای همکاری با قوه قضائیه نتایج در خور توجهی را در پی خواهد داشت.
دستورالعمل نحوه استفاده دفاتر اسناد رسمی از سامانه ثبت الکترونیک اسناد ابلاغ شد
دستورالعمل نحوه استفاده دفاتر اسناد رسمی از سامانه ثبت الکترونیک اسناد از سوی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ابلاغ شد.
مبارزه با مفاسد اقتصادی نیازمند ایجاد بسترهای لازم
حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی در حاشیه مراسم بزرگداشت سالگرد شهید مدنی با بیان اینکه حماسه سیاسی با حضور مردم در انتخابات شکل گرفت اظهار داشت: تحقق حماسه اقتصادی نیز نیازمند همکاری روسای سه قوه است.
وی ادامه داد: کشور باید با حماسه اقتصادی به دشمنان بفهماند که جامعه ایران اسلامی کرامت دارد و باید مورد تکریم قرار گیرند.
معاون اول قوه قضائیه افزود: جامعه بالنده، آگاه و با بصیرت همواره باید مورد تکریم باشد و جامعهای که در برابر دشمنان ایستاده مستحق تکریم است.
این مسئول با بیان اینکه حماسه اقتصادی یک ضرورت اجتنابناپذیر است تصریح کرد: مهمترین و جامعترین منشور حماسه اقتصادی فرمان هشت مادهای مقام معظم رهبری در رابطه با مبارزه با مفاسد اقتصادی است.
رئیسی ابراز داشت: مجلس باید برای مبارزه با مفاسد اقتصادی قوانین مناسب تصویب و دولت نیز بسترهای فسادآور را از بین ببرد و قوه قضائیه نیز با مفسدان برخورد کند.
وی ادامه داد: در قوه قضائیه ارادهای جدی برای برخورد با فساد اقتصادی و اجتماعی وجود دارد، زیرا هرگونه اخلال در امور اقتصادی و اجتماعی مضر است.
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به اینکه قبل از برخورد قضایی با مفاسد اقتصادی نیازمند یکسری زیرساختها هستیم تصریح کرد: اصلاح بسترهای مبارزه با فساد یک ضرورت بوده و دستگاه قضایی نیز در این زمینه بنای همکاری با دولت و مجلس را دارد
رئیسی:کاهش زندانیان تنها بر عهده قوهقضاییه نیست/اژهای:در اعمال مجازات باید مراقب آسیب به خانوادهها بود
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در نهمین همایش فصلی دادستانهای مراکز استانهای سراسر کشور با اشاره به دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری زندانها گفت: مبانی این دستورالعمل نخست بر پایه استفاده نکردن از مجازات حبس در جرایم کیفری جز در موارد خاص است.
معاون اول قوه قضاییه پیشگیری و جلوگیری از تکرار جرم را در کاهش مجازات حبس بسیار مهم دانست و افزود: استفاده از مجازات حبس غیر از آثار روحی، روانی و اجتماعی که برای خود زندانی به همراه دارد چه بسا میتواند موجب فروپاشی خانواده زندانی و همچنین ضررهای مادی و معنوی برای فرزندان و اطرافیان زندانی شود.
وی با بیان اینکه "تلاش برای کاهش جمعیت زندانیان تنها بر عهده قوه قضاییه نیست" گفت: رفع دو مشکل بزرگ فقر و بیکاری که از وظایف دولت است میتواند در کاهش میزان ورودی افراد به زندان بسیار مؤثر باشد.
مجازات باید به گونهای باشد که فرد متخلف بتواند به جامعه برگردد
دادستان کل کشور گفت: مجازاتها باید به گونهای باشد که فرد متخلف بتواند به جامعه برگردد و در اعمال مجازاتها به ویژه مجازات زندان باید مراقب آسیبهای وارده به خانواده زندانی نیز بود.
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای در نهمین همایش دادستانهای عمومی و انقلاب مراکز استان های سراسر کشور که با موضوع بررسی راهکارهای اجرایی دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری زندانها برگزار شد اظهار کرد: برای رسیدن به سعادت جامعه موانعی وجود دارد که ناگزیر میبایست این موانع برداشته شود تا جامعه اسلامی به کمال برسد و در این مسیر هستند افرادی که راه را گم میکنند و حتی مانع آن میشوند که دیگران به سعادت برسند.
دادستان کل کشور با بیان اینکه فردی که دچار آسیب و لغزش میشود باید برایش شرایطی فراهم شود که به جامعه بازگردد گفت: ما در این خصوص وظیفه سنگینی برعهده داریم و باید ضمن تعقیب و تنبیه و مجازات فرد متخلف و آسیب دیده، به گونهای با او برخورد کنیم که مسیر تکامل و بازگشت به جامعه را در پیش گیرد.
توجه به اسلامیت نظام، اولویت مسئولان در تعامل با کشورها باشد
آیتالله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه «تکیه بر اسلامیت نظام» را محور اساسی رفتار و گفتار مسئولان دانست و گفت: اسلامیت نظام محور اساسی تمام فعالیتها و عملکردها و تعاملهاست و همه مسئولان باید در سخنان خود و تعامل با غربیها و تمام کشورها به این موضوع توجه کنند.
آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با تبریک میلاد حضرت علیبن موسیالرضا(ع) و حضرت معصومه(س) و گرامیداشت دهه کرامت، با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در جمع اعضای مجلس خبرگان رهبری و ائمه جمعه سراسر کشور، توجه مسئولان به راهبردهای عمومی و کلی نظام، توجه به واقعیات، بازگشت به خویشتن و تکیه بر توانمندی و ظرفیتهای ملت مستقل و مومن ایران را 3 رکن اساسی عملکرد مسئولان برشمرد که به خوبی از سوی مقام معظم رهبری تبیین شده و تمام مسئولان باید این راهبردها را نصب العین خود قرار دهند.
رئیس قوه قضاییه درباره لزوم توجه به راهبردهای عمومی و کلی از جمله توجه جدی به اسلامیت نظام گفت: تمام مسئولان در سخنان و در تعامل با کشورها و عملکردها و انجام وظایف خود اسلامیت نظام را در اولویت قرار دهند.
پایان پیام/
نظر شما