محمد کرمی راد، کارشناسی سیاست خارجی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در تحلیل عبارت نرمش قهرمانانه در دیپلماسی سیاسی از زبان مقام معظم رهبری گفت: شاید صلح حدیبیه مصداقی از نرمش قهرمانانه باشد که در صدر اسلام اتفاق افتاده است و ما می توانیم از آن به عنوان درس تاریخی بهره برداری کنیم.
وی بیان اینکه در شرایط حال حاضر اشاره مقام معظم رهبری به نرمش قهرمانانه می تواند با توجه به دیوار بی اعتمادی های بلند آمریکا و ایران استفاده شده باشد افزود: دخالت امریکا در مسایل سیاست داخلی ایران در زمانهای مختلف مانند کودتای 28 مرداد که جدیداً از سوی امریکا به ان اعتراف شد و 16 آذر، 13 آبان،حمایت از رژیم بعث عراق در جنگ، حمایت از منافقین که دستشان به خون ملت ایران و عراق اغشته بود، بلوکه کردن اموال ملت ایران و تحریمها این دیوار بی اعتمادی را ایجاد کرده است.
کرمی راد ادامه داد: امریکا در حال حاضر نیز در منطقه در قبال سوریه از همان تعابیری که در زمان اول انقلاب در ایران استفاده می کرد استفاده می کند و باز هم دیوار بی اعتمادی را برای ملت ایران ایجاد می کند که با این حساب ایران در مذاکره با طرف غربی و حتی 1+5 درخصوص احقاق حقوق هسته ای ملت می تواند از این تعبیر استفاده کند.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس هشتم شورای اسلامی با تصریح اینکه طبیعتاً انچه که مقام معظم رهبری در شرایط حال حاضر در رویکرد جدید آقای روحانی مطرح کرده است و شکایت های بانکها و شرکت های ایران که منجر به لغو تحریم ها شده برگرفته از تدابیر دیپلماسی است خاطرنشان کرد: همانگونه که در اسلام آمده یکی از ویژگی های مومن رهبری تدبیر است و سیاست و زرنگی نیز می تواند در خصلت اخلاقی مومن برای تصمیم گیری صحیح تاثیر بگذارد.
کرمی راد با تاکید بر این نکته که نرمش قهرمانانه با توجه به رویکرد شخصی اوباما و مسایلی که اخیراً مطرح کرده می تواند تاثیرگذار باشد یادآور شد: اگر در پس این رفتار اوباما دروغی نهفته باشد راه خنثی کردن این دروغ همین نرمش قهرمانانه است که چهره داخلی دشمن را به افکار عمومی جهان معرفی کند.
وی با یادآوری بیانات روز گذشته مقام معظم رهبری تصریح کرد: همانگونه که معظم له تاکید کرده اند در دیپلماسی در کنار نرمش قهرمانانه کشتی گیر باید فن اجرا کند و در همین حال بداند چه کسی در مقابل وی است و چه قدرتی دارد.
کرمی راد ادامه داد: استفاده مناسب و صحیح از نرمش قهرمانانه در این شرایط آمریکا در منجلاب گیر کرده و در منطقه نه راه پس دارد و نه راه پیش می تواند تاثیرگذار باشد.
وی در مورد بکارگیری نرمش قهرمانانه در سیاست اعتدال روحانی خاطرنشان کرد: اقای روحانی رییس جمهور ملت ایران چند وقت پیش سیاست خارجی خود را براساس عزت، حکمت و مصلحت به خوبی تشریح کرده اند و روش و منش ایشان به گونه ای است که او و دولتش را در معرض یک امتحان بزرگ قرار داده است.
کرمی راد ضمن ارزوی موفقیت برای روحانی و دولت وی تاکید کرد: دولت و ملت ایران از هم جدا نیستند و روش اعتدالی اقای روحانی نیز تاکنون باعث نرمش و دولت ها و قدرتهای قلدر جهانی شده و این همان تعبیر مدنظر رهبری در نرمش قهرمانانه است.
پایان پیام/
نظر شما