اثر کلام استاد شهریار فراتر از مرزهای جغرافیایی است

خبرگزاری شبستان:معاون فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان اینکه صداقت و بی پیرایگی در تمامی اشعار شهریار نهفته بود، افزود: اثر کلام استاد فراتر از مرزهای جغرافیایی است.

عین الله فلاح معاون، فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران امروز(27شهریور) در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان ضمن تبریک به مناسبت روز بزرگداشت استاد سید محمد حسین شهریار که با عنوان روز شعر و ادب فارسی نامگذاری شده است، خاطرنشان کرد: در کشور ایران بیش از یک هزار سال از عمر ادبیات گرانبار فارسی می گذرد.

وی در ادامه افزود: فرزندان این سرزمین در این گستره زمانی و مکانی پهناور، در زمینه های گوناگون دانش های بشری، تلاش‌ها کرده و تجربه‌ها اندوخته و از جهان پر رمز و راز علم و دانش، ره ‌آوردهای بسیار با ارزش و ماندگار، به جامعه انسانیت پیشکش کرده‌اند.

این مقام مسئول ابراز کرد:از همین رهگذر بوده است که قرنها، ‌یافته‌ها و تجربه‌ها و علوم و دانش مسلمین، بویژه مسلمانان ایران، چشمان کنجکاو جهانیان را خیره کرده و به خود مشغول داشته است.

فلاح عنوان کرد: ادبیات پر بار فارسی، جلوه ‌گاه راستین انعکاس تلاش های هزار ساله مردم مسلمان فارسی زبان در زمینه‌های گوناگون هنر و معارف از حماسه و داستان های دلکش، جذاب، تاریخ و افسانه، سیر و تفسیر قرآن، علم و عرفان و فلسفه و اخلاق است.

وی ضمن بیان اهمیت تقارن روز ملی شعر وادب با نام استاد شهریار، گفت: تاریخ ادبیات ایران اسلامی در ادوار مختلف خاستگاه شاعران و ادبای بنامی بوده که در تمام دنیا زبانزد هستند.


فلاح با بیان اینکه صداقت و بی پیرایگی در تمامی اشعار شهریار نهفته بود،افزود: اثر کلام استاد شهریار بر دل و جان مردم حک شده و حتی فراتر از مرزهای جغرافیایی نیز گسترانیده است.


فلاح از «منظومه حیدربابا» به عنوان یکی از اشعار معروف محمد حسین بهجت یاد کرد و گفت: این اشعار حدودا به 50 زبان زنده دنیا ترجمه شده است.


وی همچنین اضافه کرد: شعر ماندگار «علی ای همای رحمت» از جمله اشعار این شاعر نام آوازه است که در میان ایرانیان محبوبیتی خاص دارد که در واقع حاصل نظر حضرت علی(ع) به استاد شهریار است.

 

معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به اینکه در فرهنگ ما، زندگی با شعر آغاز و با شعر بدرقه می شود، ابراز کرد: این آمیختگی ما با شعر و تأثیری که شعر بر فرهنگ و روحیات و رفتار ما می گذارد، ضرورت پرداختن به آن و ضرورت پاسداری از حریم این عنصر اعجاز آفرین را بیشتر روشن می سازد.

وی شاعر را نیازمند زیربنای محکم فکری عنوان و خاطرنشان کرد: شعر در صدر اسلام هنگام ظهور دین اسلام در شبه جزیره عربستان، نقش مهمی را ایفا می کرد؛ بطوری که اعراب جاهلیت از شعر، به عنوان عاملی برای غلبه بر مسلمانان بهره می بردند.

این مقام مسئول در خصوص شعر و ادب فارسی از کلام مقام معظم رهبری گفت: شعر و هنر، زیباترین قالب برای همه پیام های نوین و مایه گسترش و نفوذ این پیام ها تا هر سوی خطه وسیع دل ها و جان های انسانی است و شاعران و سخن سرایان آگاه، همیشه توانسته اند والاترین معارف انسانی را در کتیبه روزگار با نقشی جاودانه، به نسل های بعد از خود بنمایانند.


پایان پیام/

کد خبر 293867

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha