به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری شبستان، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در بخشی از نشست خود با اهالی رسانه به تشریح 35 مصوبه اقتصادی دولت که در سهشنبه هفته گذشته در مورد رفع موانع تولید اتخاذ شده، توضیحاتی ارایه داد.
وی در ابتدای این توضیحات به بیانات خطیب جمعه تهران مبنی بر مطالبات مردم از دولت و اقداماتی که قرار است در راستای پاسخ به مطالبات انجام شود، اشاره کرد و افزود: بیان خطیب جمعه تهران که فرمودند انتظار من بر این است که دولت اقداماتی را انجام دهد و مطالبات مردم را پاسخ دهد، تشکر میکنیم که از چنین تریبون مقدسی این مطالبات بیان شد. این مسئله گویای این است که باید در مورد کارهایی که دولت کمتر از یک ماه بعد از استقرار خود انجام داده به خوبی اطلاعرسانی شود.
وی ادامه داد: بهبود وضعیت اقتصادی خلاصه مطالبات مردم است که ایجاد آن در دو مشخصه تورم و بیکاری باید نمایان گردد. اگر دولت بتواند برنامههای خودش را در جهت مهار تورم و افزایش سطح اشتغال ساماندهی کند که به بهبود معیشت مردم بیانجامد توانسته مطالبات مردم را تا حدی برآورده کند.
وی سرفصل برنامههای دولت را در خصوص بهبود وضعیت اقتصادی مردم به سه دسته برنامههای کوتاهمدت چندماهه، میانمدت یکساله و بلندمدت تقسیم کرد و افزود: در برنامههای کوتاهمدت قرار است تا چند ماه آینده با اجرای 35 مصوبه رفع موانع تولید به استفاده بهینه از منابع موجود پرداخته شود و در برنامه میانمدت نیز تلاش میکنیم در قالب بودجه سنواتی اقداماتی را انجام دهیم و تنظیم لایحه بودجه 93 از نهم شهریور که در معاونت برنامهریزی راهبردی با تشکیل ستاد آغاز شده بسترسازی برای اجرای برنامه یکساله با انعکاس بپردازیم.
نوبخت همچنین تاکید کرد: غیر از این تلاش میکنیم جلسات مستمر تیم اقتصادی با حضور رییسجمهور تشکیل شود که تمامی مباحث اصلی اقتصادی مانند نگاه به ارز، هدفمندی یارانهها، مسکن مهر و تمامی مواردی که باید دولت در برنامه خود ببیند در قالب یک برنامه یکساله 1393 طراحی کنیم.
وی ادامه داد: برنامه دیگر هم برای بهبود معیشت مردم و وضعیت اقتصادی و تورم در بلندمدت است که برای اجرای دقیق قانون برنامه پنجم و طراحی برنامه ششم که از سال دیگر آغاز میشود، است.
سخنگوی دولت در مورد برنامههای کوتاهمدت چند ماهه دولت برای رفع موانع تولید گفت: رویکردهای مدیریتی در این زمینه رکن اصلی است که با مدیریت بتوان از منابع موجود استفاده بهینه برای بسترسازی اشتغال کرد که رییسجمهور و دولت به دنبال بسترسازی مناسب برای اقتصاد ایران در عرصه اقتصاد جهانی هستند و چه در سفری که در هفته گذشته آقای رییسجمهور داشت و چه سفر هفته آینده ایشان رییسجمهور ضمن تعقیب منافع ملی نظام جمهوری اسلامی به دنبال فراهمکردن عرصههایی است که چرخه اقتصادی ایران را روانتر حرکت دهیم.
وی افزود: همه اهداف آقای روحانی در آن سفرها حفظ ایجاد همگراییهای سیاسی نیست بلکه به همکاریهای اقتصادی در جهت همین اهداف به صورت بلندمدت هم فکر میکند و امیدواریم که سفر گذشته ایشان که متناسب با اهدافشان که قبلا تعریف شده بود، پیش رفت سفر آینده نیز اینچنین باشد.
سخنگوی روحانی همچنین تاکید کرد: امیدواریم رییسجمهور به عنوان مرد تدبیر و مذاکره در امر اقتصادی نیز برای عرصه جهانی و صیانت از حقوق ملت ایران در همین عرصه با ادبیات فاخری که دارند، موفق شوند.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور به تأکیدات روحانی در مرقد مطهر امام خمینی (ره) به همراه هیئت دولت به منظور رفع موانع تولید اشاره کرد و افزود: بر همین اساس در 17 شهریور هیئت وزیران 35 مصوبه را به تصویب رساند که در آن دستگاههای اجرایی مسئول رفع موانع تولید شدهاند.
نوبخت صندوق توسعه ملی را اولین دستگاه اجرایی خواند که موظف شده به رفع موانع تولید در چند وظیفه خود بپردازد و افزود: با عنایت به ظرفیتی که این صندوق در جهت تأمین منابع لازم برای سرمایهگذاری بخشهای خصوصی، تعاونی و غیردولتی دارد اقدامی که باید انجام بدهد این است که پروسه طولانی در زمان تسلیم مدارک در جهت توجیه فنی و اقتصادی و مالی را کوتاهکر کند، این طرح برای جذب سرمایهگذاری در اختیار سرمایهگذاران قرار میگیرد و مصوب شد این امور با بهبود و تسهیل روشهای اجرایی ظرف دو ماه به انجام برسد.
وی ادامه داد: در همین زمینه از بانکهای عامل مرتبط با صندوق توسعه ملی انتظار داریم که این مصوبه را به صورت تامین منابع لازم بعد از دریافت مدارک لازم در ظرف دو ماه اجرایی کند و از طریق معاونت نظارت ریاستجمهوری این نظارت بر صندوق توسعه ملی صورت خواهد گرفت.
نوبخت یک وظیفه دیگر را نیز برای صندوق توسعه ملی در این زمینه بیان کرد و گفت: این صندوق باید اگر یک سرمایهگذاری مشترک بین طرف ایرانی و خارجی صورت گرفت که 40 درصد منابع لازم برای سرمایهگذاری را طرف خارجی آورده بود ظرف یک ماه برای تامین منابع شریک ایرانی با شرط صحت سرمایهگذاری اقدام کند.
وی خاطرنشان کرد: این دو اقدام میتواند منجر به استفاده از منابعی شود که در صندوق توسعه ملی وجود دارد که سیستم بروکراتیک جذب سرمایهگذاری را کوتاهتر کند تا در نهایت به افزایش تولید و اشتغال بینجامد.
پایان پیام/
نظر شما