حسن محمدطهرانی، استاد دانشگاه و مشاور خانواده در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره علل افزایش طلاق در جامعه گفت: عدم انتخاب درست و مناسب یکی از مهمترین دلایل طلاق و ایجاد مشکل در زندگی است.
وی افزود: افراد باید حداقل هشت جلسه و یا شش ماه با یکدیگر فرصت آشنایی با اطلاع و حضور خانواده را داشته باشند.
وی با بیان اینکه فرصت آشنایی موجب میشود تا افراد نسبت به علایم هشداردهنده توجه بیشتری کنند، اظهار کرد: فردی هنگامی که با فرد دیگری برای ازدواج آشنا میشوند، باید به علایم هشداردهنده همچون پرخاشگری، وسواس، بدبینی، عدم استقلال مالی و ... فرد مقابل توجه کنند.
وی ادامه داد: متأسفانه خیلی از افراد شیفته ظاهر فرد مقابل میشوند و بسیاری از علایم هشداردهنده را نادیده میگیرند و یا توجیه میکنند در صورتی که این مسایل در آینده مشکلساز میشود چراکه رفتار های پیش از ازدواج افراد پیشبینیکننده، روابط پس از ازدواج است.
مشاوره خانواده ادامه داد: افراد باید عاقلانه تصمیم بگیرند و ممکن است با فردی از هر جهاتی تناسب داشته باشند اما اگر عاطفه وجود نداشته باشد این ازدواج توصیه نمی شود و همچنین اگر عاطفه وجود داشته باشد، تناسب وجود نداشته باشد باز هم این افراد در آینده دچار مشکل میشوند.
وی با بیان اینکه یک مشاوره میتواند پیش از ازدواج کمک زیادی به افرادی که قصد ازدواج دارند کند، اظهار کرد: افراد باید مشاور پیش از ازدواج، حین ازدواج و پس از ازدواج را بگذرانند.
وی افزود: مشاوره با سوالهایی در خصوص نحوه آشنایی، ویژگیهای افراد و ... میتواند حداقل افراد را نسبت به یک تصمیم عاقلانه راهنمایی کنند و نسبت به ویژگی های یکدیگر بیشتر آشنا کند.
استاد دانشگاه با بیان اینکه یکی از مشکلات جوانان پیش از ازدواج این است که نمیدانند از فرد مقابل چه سوال هایی بپرسند تا شناختشان بیشتر شود، افزود: افراد نسبت به یکدیگر شناخت کافی ندارند، البته متأسفانه جوانان نسبت به خود هم شناخت ندارند، به این دلیل نمیتوانند تصمیم بهتری بگیرند.
وی با تأکید بر اینکه افراد باید در انتخاب اولیه عاقلانه تصمیم بگیرند، اظهار کرد: یکسری افراد که نگرش و دید مثبت به زندگی دارند دارای بلوغ اجتماعی و روانی هستند برای ازدواج توصیه می شود اما کسانی که وسواس، بد بینی، بد قولی و عدم استقلال مالی دارند هنوز برای ازدواج توصیه نمی شوند.
وی با اشاره به مشکلاتی که موجب طلاق شده است به عدم سازگاری اشاره کرد و گفت: افراد تفاوتهای روانشناختی و فیزیولوژی خود و فرد مقابل را نمیشناسند و دچار مشکل میشوند.
وی با بیان اینکه مشکلات در دو دسته بین فردی و درون فردی تقسیم میشود، تصریح کرد: مشکلات بین فردی داراری دو بخش مشکلات ارتباطی و مشکلات سیستم خانوادگی است.
وی ادامه داد: افراد مهارتهای ارتباطی را یاد نگرفتهاند و نمیدانند با فرد مقابل چگونه صحبت کنند. همچنین مشکلات مربوط به سیستم خانوادگی یعنی شناخت نقش و وظایف هر خانواده موجب است، اگر یک عضو خانواده دچار تغییر شود، عضوهای دیگر را هم تحت تأثیر خود قرار میدهد و موجب از هم پاشیدگی خانواده می شود.
وی با اشاره به مشکلات درونفردی اظهار کرد: طرز تفکر غیرمنطقی همچون سیاه و سفید دیدن همسر و اینکه معتقدند باید همسرشان همانگونه که آنها میخواهد باشد از بروز مشکلات است. همچنین تجارب گذشته فرد هم میتواند نقشی در بروز مشکلات داشته باشد، برای مثال اگر فردی پدر خود را از دست داده باشد یا به خاطر مسایل شغلی پدر کمتر با وی در ارتباط بوده در آینده هم دوست دارد همسرش نقش پدرانه داشته باشد که این تجربه گذشته موجب میشود تا مشکل در زندگی ایجاد شود.
پایان پیام/
نظر شما