حجتالاسلام سید مهدی ابطحی، مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان با بیان اینکه مکتب درس امام صادق(ع) نمونه بارزی از یک مرکز علمی کامل و جامع است، اظهار داشت: با وجود فراهم نبودن شرایط اجتماعی و حکومتی وقت، امام صادق(ع) دانشگاهی با عظمت برپا کردند که در آن از تمام فرق و افکار مختلف امکان تحصیل داشتند.
وی بر ایجاد تحول عمیق، بنیادی و دلسوزانه در رابطه با اسلامی شدن دانشگاهها تاکید کرد و گفت: مشخصه یک دانشگاه اسلامی این است که در درجه اول مستقل از تفکر غرب و محل تهذیب و یادگیری علم و دانش بوده و در تمامی بخشها جهت گیری اسلامی داشته باشد.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان گفت: اگر علم در پرتو جهانی بینی الهی انجام شود، نتیجه اش در جهت تامین نیازهای مادی و معنوی بشر خواهد بود. ولی اگر در پرتو جهان بینی سکولار انجام شود، تضمینی بر مخرب نبودن آن نخواهد بود.
وی تاکید کرد: پذیرش افکار مختلف با دیدگاه ها و رویکردهای متفاوت در درس امام ششم آن چنان بود که حتی پیشوایان 4 گانه اهل سنت نیز مستقیم یا باواسطه شاگرد این مکتب بوده اند.
حجتالاسلام ابطحی اظهار داشت: حضرت امام صادق(ع) همه امورات و کارهای خود را با معیار الهی می سنجیدند و عمل می کردند.
وی با اشاره به اینکه خدا محوری و دین محوری از ارکان اصلی مکتب درس امام صادق(ع) بود، تصریح کرد: در عصر کنونی، اکثر مراکز تحصیلی دنیا و جامعه اسلامی ما علم محور شده است و به خدا محوری و دین محوری کمتر توجه می شود.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان با اشاره به برخی ویژگی های یک دانشگاه اسلامی خاطرنشان کرد: اسلامی شدن دانشگاه ها می تواند بسیاری از مشکلات و مسائل را در همان ابتدا حل کند و این نتیجه خدامحور و دین محور شدن دانشگاه ها و دروس آن خواهد بود.
وی با اشاره به لزوم آزاد اندیشی در دانشگاه اظهار داشت: در مکتب درس امام صادق(ع) آزادی اندیشه به طور کامل وجود داشت و خفقان اندیشه به چشم نمی خورد به طوری که به همه افکار و عقاید مختلف، با استدلال عقلی، منطقی و الهی پاسخ می دادند.
حجتالاسلام ابطحی اظهار داشت: تربیت متخصص و تحصیلات تخصصی از اصول بنیادین مکتب علمی امام صادق(ع) بود و بر حسب نیاز جامعه به پرورش شاگردانی متخصص همت می گماردند و این نکته یکی از اساسی ترین نیازهای مراکز علمی امروزی است.
وی با اشاره به سعه صدر امام صادق(ع) در پاسخگویی و مناظره با دیگران یادآور شد: فرهنگ پرسش و پاسخ و ایجاد ظرفیت پاسخگویی منطقی به مسائل و شبهات روز، از دیگر نیازها و شاخصه های یک دانشگاه اسلامی است.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان، تربیت متخصصص با هدف علم آموزی و عمل گرایی را از دیگر ویژگی های دانشگاه اسلامی دانست و گفت: دانشجو باید برای علم و استفاده از آن تحصیل کند و مدرک گرایی و مال اندوزی از آفت های مهم تحصیل است که می تواند به اصل هدف تحصیل ضربه بزند.
پایان پیام/
نظر شما