ناگفته های قدیمی ترین موذن حرم رضوی

خبرگزاری شبستان: «احمد افخمی» قدیمی‌ترین مؤذن حرم مطهر رضوی می‌گوید: در یکی از روزهای گرم سال ۱۳۲۹ که به حرم مطهر رضوی مشرف شدم، در صحن جامع گوهرشاد اذان گفتم و همان اذان باعث شد مؤذن این مسجد شوم.

به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان، احمد مهرمشهدی معروف به افخمی، 78 سال دارد و از قدیمی‌ترین مؤذنان برجسته حرم مطهر رضوی است. در دهه کرامت و در آستانه سالروز میلاد شمس‌الشموس علی‌بن موسی‌الرضا(ع) با این مؤذن حرم که قرابتی 50 ساله با قرآن کریم دارد، گفت‌وگو کردیم و دقایقی را به مرور خاطراتش از سال‌های اذان‌گویی در حرم مطهر گذراندیم. مشروح این گفت‌وگو به نقل از وبگاه حج در ادامه می‌آید:

* اولین بار کی و کجا اذان گفتید؟

طبق یکی از مراسم سنتی که از دیرباز در حرم مطهر رضوی مرسوم بود، زائران علی ابن موسی الرضا(ع) به محض شنیدن صدای ملکوتی اذان، شروع به اقامه اذان می‌کردند. من نیز اولین بار، در سن 13 سالگی، هنگام اذان ظهر که به حرم امام رضا(ع) مشرف شده بودم، در مسجد جامع گوهرشاد اذان گفتم.

 

* از چه زمانی به صورت رسمی به عنوان مؤذن حرم مطهر رضوی شناخته شدید؟

در یکی از روزهای گرم سال 1329، که به حرم مطهر رضوی مشرف شدم، در صحن جامع گوهرشاد اذان گفتم و باشنیدن صدای اذان و مناجاتم یکی از مسئولان انتظامات و روشنائی مسجد گوهرشاد، به من پیغام داد که فردا به مسجد گوهرشاد بیا و از من خواست تا مؤذن این مسجد گوهرشاد شوم. این گونه بود که دست تقدیر رقم خورد تا بنده در مسجد جامع گوهرشاد مؤذن اوقات نماز صبح، ظهر و مغرب شدم.

 

* پیش از شما و بعد از شما چه کسانی مؤذن بودند؟

پیش از من آقای آقاتی که در حال حاضر هم نوارهای ایشان موجود است، مؤذن بودند و بعد از من حدود 15 سال پسرم که از قاریان معتبر است افتخار داشت تا در خدمت امام رضا(ع) باشد.

 

* از سختی‌های کار خود در آن زمان بگوئید...

آن زمان به دلیل نبود سیستم صوتی و یا بلندگو، ما از بالای مناره‌ها اذان می‌گفتیم تا صدا شنیده شود و مردم آگاه شوند. سختی و مشکل برای من معنا نداشت و همیشه این کار برایم لذت‌بخش بود.

 

* مشوق اصلی شما چه کسی بود؟

پدرم صدای بسیار خوبی داشت و علاقه‌مند به گوش دادن و گفتن اذان بود و مرا در این امر ترغیب می کرد. علاوه بر او مدیر مدرسه سیروس که در مقطع ابتدایی در آن جا به تحصیل مشغول بودم و فردی روحانی و بسیار مذهبی بود، در این امر نقش ویژه‌ای داشت. هر روز صبح قبل از رفتن به کلاس صلوات خاصه حضرت رضا(ع) در صف مدرسه خوانده می‌شد و این عامل بسیار مهمی در تقویت و ترغیب بنده در ادامه کار شد.

 

* از چه سالی حرم مطهر مجهز به سیستم صوتی شد؟

از سال 1330 مسجد جامع گوهرشاد مجهز به سیستم صوتی شد.

 

* از کرامات امام رضا(ع)در دوران خدمت خود بگوئید...

خیلی از دوستان و آشنایان و حتی زائران بارها از من در این خصوص پرسیده‌اند. در لحظه اول نمی‌دانم چه بگویم؛ چرا که در اینجا نیاز به دیدن کرامت از حضرت نیست. دوستان و همدم‌های آقا دارای کرامات هستند، چه برسد به آقا. نعمت‌های خدا بی‌شمار است. یکی از عنایات خداوند به مردم مشهد، وجود مبارک این امام همام در شهر مقدس مشهد است. من زندگی سالم و فرزندان متدین و معتقد و عاشق اهل بیت(ع) را یکی از کرامت‌های ثامن الحجج(ع) می‌دانم.

 

آیا فعالیت دیگری هم در این آستان مقدس رضوی داشته‌اید؟

بنده این افتخار نصیبم شد تا به عنوان مسئول قرآنی در مسجد گوهر‌شاد و همچنین داور مسابقات بین‌المللی در کشور امکان بیشتر خدمتگزاری در حرم مطهر رضوی را داشته باشم.


 

پایان پیام/

کد خبر 293092

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha