به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، اسفندیار رحیم مشایی سیاستمدار ایرانی و رئیس دبیرخانه جنبش عدم تعهد، مشاور رییسجمهور، دبیر کمیسیون فرهنگی دولت، ریاست شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، ریاست گروه مشاوران جوان ریاست جمهوری، رئیس کارگروه زیارت و فرهنگ رضوی، جانشین رئیسجمهور در شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور، رئیس مرکز ملی جهانیشدن، رئیس شورای اطلاعرسانی دولت ایران و نماینده ویژه رئیسجمهور در امور خاورمیانه بود.
مشایی در زمان شهرداری محمود احمدینژاد رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بود. در دولت اول احمدینژاد مشایی معاونت وی و ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران را بر عهده داشت. وی در تیرماه 1388 معاون اول رئیسجمهور ایران شد. اما پس از یک هفته از حکم حکومتی رهبر ایران، مبنی بر برکناری مشایی از این سمت، رحیم مشایی از پست خود استعفا داد و ساعتی بعد از سوی احمدینژاد به عنوان رئیس دفتر ریاست جمهوری منصوب شد. او در رشته مهندسی الکترونیک در دانشگاه صنعتی اصفهان تحصیل کرده و پدر عروس احمدینژاد است. از وی به عنوان یار همیشگی محمود احمدینژاد یاد میشود.
شنیده ها حاکی از امنیتی بودن مشایی است و رابطه وی با احمدی نژاد به کردستان باز می گردد. این رابطه به حدی نزدیک شد به نظر برخی صاحب نظران وی طبیبی بود که بر شانه های احمدی نژاد بوسه زد!
پس از اینکه مشایی در کاندیداتوری انتخابات یازدهم از طرف شورای نگهبان رد صلاحیت شد حضور وی در سایه قرار گرفت و در حال حاضر نیز خبر دقیقی از فعالیت های وی در دست نیست. برخی نزدیکان وی غیبت این روزهای مشایی را به دلیل افزایش عوارض بیماری دیابت وی و نیاز او به استراحت بیشتر می دانند.
وی که زمانی از او با نام سرحلقه جریان انحرافی نام برده شده مدتها است سکوت کرده و هیچ خبری از او منتشر نمیشود. شنیده ها حاکی از این است که وی اینک در کنار احمدینژاد در ساختمان خیابان لادن مستقر شده و هر روز گزارشهای دقیقی از آخرین اقدامات دولت جدید دریافت میکند گزارشهایی که توسط مدیران هنوز بر سرکار ماندهاش در وزارت خانهها و سازمانهای دولتی برایش ارسال میشود تا اسفندیار دولت دهم بتواند تصمیم گیری مناسب را درباره واکنش به آنها انجام دهد. هنوز مدت زیادی از بر سر کار آمدن دولت روحانی نمیگذرد و مشایی این فرصت را دارد تا از طریق چشم و گوشهایش در دولت یازدهم بر جریان اخبار مسلط باشد، موقعیتی که همچنان به او این فرصت را میدهد یک گام جلوتر از دولتمردان جدید حرکت کند با این همه باید منتظر ماند و دید رقابت این دو جریان سیاسی در روزهای آینده چه اخباری را برای رسانههای کشور به ارمغان میآورد.
همچنین محمود احمدی نژاد و دوستان موسسه ای با نام بنیاد بهار به راه انداخته است. بنیادی که به نظر میرسد محل گردهمایی رئیس جمهور پیشین و دوستان نزدیک وی در دورانی است که آنان قدرت را ترک کرده اند. گمان حضور مشایی نیز در این بنیاد می رود.
اطلاعات چندانی درباره حوزه فعالیت بنیاد احتمالی بهار در دسترس نیست. اما به نظر میرسد این بنیاد که تاسیس آن هنوز به صورت کامل اعلام رسمی نشده است همانند بنیاد باران که پس از پایان ریاست جمهوری خاتمی تشکیل شد با محدودیت مواجه نشود، چرا که با مشی اعتدالی رئیس جمهور جدید و رویکرد اصلاح طلبانهاش در حوزههای توسعه و فرهنگ، احتمالا احمدی نژاد و دوستانش تحرک بیشتری از بنیاد باران خواهند داشت.
شنیده شده است که برای این بنیاد ساختمانی چهار طبقه در خیابان ولیعصر هم تهیه شده و امکانات لازم هم برای فعالیت بنیاد بهار فراهم شده است.
همچنین خبرهایی از حضور اسفندیار رحیممشایی در هیئت امنای دانشگاه ایرانیان که احمدینژاد آن را تأسیس کرده، وجود دارد .مشایی در برخی مصاحبه های پیشین اش در این رابطه گفته است: پس از پایان دولت دهم، به دفتر رئیس جمهور سابق میروم.من از مدتها قبل و از سال 89 رئیس هیئت امنای این مجتمع بودم و البته بعد از این هم عضو هیئت امنا خواهم بود البته من علاقهای ندارم که رئیس هیئت امنای این دانشگاه باشم.
به هر حال از آنجا که سایه این مرد در دولت قبلی برسر کشور و سیاست دیده میشد و به نظر میرسد سکوت این روزهای وی نه از سر آرامی که شاید آرامش قبل از طوفان باشد. مشایی به دقت اوضاع را بررسی می کند و شاید در حال تدارک برای انتخابات آتی ریاست جمهوری باشد تا با دقت عمل بیشتر اوضاع را برای حضور تیم احمدی نژاد برای قدرت فراهم کند.
پایان پیام/
نظر شما