به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری شبستان، دعوتنامه رسمی ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی از حسن روحانی رییسجمهور اسلامی ایران از طریق سفارت عربستان سعودی در تهران به نهاد ریاست جمهوری تقدیم شد.
بنابراین گزارش اولین بار خبر این دعوت روز گذشته در رسانه های عربی مبنی بر دعوت پادشاه عربستان از روحانی برای شرکت در مراسم حج منتشر شد و در اولین واکنش از سوی دولتی های ایران ظریف با ابراز بی اطلاعی از این دعوت اظهار داشت: اگر چنین چیزی هم باشد از طریق وزارت امور خارجه نبوده است و من هم تنها خبر را شنیده ام.
تا کنون اما از سوی رئیس جمهور یا دفتر وی نسبت به دعوت ملک عبدالله از روحانی برای شرکت در مراسم حج امسال واکنشی به صورت رسمی اعلام نشده است.
در صورتی که رییس جمهور دعوت پادشاه عربستان را برای سفر به این کشور بپذیرد، این سفر در دهه سوم مهرماه انجام خواهد شد.
پیش از این پادشاه عربستان سعودی از محمود احمدی نژاد رییس جمهور اسلامی ایران در سال 1386 برای سفر به این کشور دعوت کرده بود که احمدی نژاد نیز دعوت وی را پذیرفت.
گفتنی است روابط ایران و عربستان سعودی مدتی است که روبه سردی گذاشته شده و از آنجایی که دو کشور در مساله سوریه در دو جناح مخالف قرار دارند و در زمینه انتخاب رئیس اوپک همواره با یکدیگر در رقابت بوده اند امکان دارد این سفر از سوی روحانی به منظور کم کردن فاصله دو کشور پذیرفته شود.
ایران و عربستان سعودی دو کشور قدرتمند در منطقه حساس خاورمیانه به حساب می آیند که در معادلات اقتصادی، نفتی و سیاسی این منطقه نظرات دو کشور حائز اهمیت است.
پایان پیام/
نظر شما