پرچم منجی گرایی برپایه دین و عقلانیت، با جمهوری اسلامی به اهتزاز درآمد

رئیس بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) بااشاره به اینکه امام حسین و امام مهدی، خط اصلی اسلام است، گفت:راهبرد امام راحل تشکیل حکومت به رهبری ولی فقیه بود. این راهبرد زمینه ظهور است؛ چراکه ایران دست استکبار را قطع کرد.

خبرگزاری شبستان: "انتظار" به معنای اشتیاق انسان، برای دسترسی به وضعی برتر و بالاتر است و این حالتی است که بشر همیشه باید در خود حفظ کند و پیوسته در حال انتظار فرج الهی باشد. بر این اساس شکی نیست که انتظار فرج حدیث نفس همه انسان ها و خواسته مشترک تمامی ملل دنیاست و زمان و مکان نمی شناسد و به قوم و گروهی اختصاص ندارد. در این راستا گفتگویی با حجت الاسلام مرتضی عباسیان، رئیس بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) استان تهران انجام داده ایم که در ادامه می خوانیم:


تعریف انتظار مثبت و سازنده و انتظار منفی و مخرب از نگاه شما چیست؟
کتاب "تو می آیی" نوشته مرحوم صفایی حائری مجموعه ای از سوالات در حوزه مهدویت است. در ابتدای کتاب اینگونه بیان می شود که دکتر علی میرفطرس در کتاب خودش می گوید" انتظار مکتب احتراز است"، بعضی مفهوم انتظار را به معنای گوشه نشینی، گوشه گیری و عزلت انگیزی می پندارند که گوشه ای بنشینند و دعای "اللهم عجل لولیک الفرج" را بخوانند به این معنا که من کاره ای نیستم و امام زمان باید بیاید و اصلاحات لازم را انجام دهد.
همچنین دکتر شریعتی معتقد است: انتظار مذهب اعتراض است، مذهبی که حرفی دارد و کاری هم می تواند انجام دهد، به آنچه که می گذرد، دل نمی بندد و همه ظلم ها و بیدادها را با یک نه بزرگ که از سقیفه آغاز شده، پیش می راند.
سوالی که در ذهن به وجود می آید، دو بعد دارد. یکی اینکه اعتراض تا کجا ادامه دارد؟ تا عدالت؟ تا آزادی؟ تا آگاهی و عرفان؟ یا شکوفایی و تکامل؟، یعنی ما می گوییم اعتراض داریم تا کی؟ عدالت؟، امنیت و برکات ظهور را می شماریم و اینکه اگر برکات ظهور بود ولی امام نبود، آیا باز هم منتظر امام بودیم؟ و انتظار امنیت و آرامش یا انتظار شکوفایی دین خدا را می کشیم؟. به طور کلی مقصد و آرمان ما کجاست؟
این مسئله آمادگی می طلبد به طور مثال عزیز سفر کرده ای از حج می آید، باید مقدماتی را برایش فراهم کنیم و آمادگی داشته باشیم، این یعنی حرکت و تلاش حال برای آمدن امام عصر(ع) باید انتظار پویاتری داشته باشیم و علاوه بر امید و چشم انتظاری تلاش کنیم.


انتظار در مبانی دینی و اعتقادی به چه معناست؟
مفهوم انتظار در لغت به معنای چشم به راه بودن است و در اصطلاح یعنی منتظر منجی آخرالزمان بودن که همان مهدی موعود است. از این انتظار مفاهیم متعددی درمی آید که انتظار پویا و مخرب است.
شهیدمطهری در این مورد می گوید: "برخی فکر می کنند زمانی که امام مهدی(عج) ظهور می کند، تمام عالم را فساد فرا گرفته است، بلکه باید بیشتر هم ظلم باشد تا زمینه ها فراهم شود. اگر خود هم گناهکار نباشند، در کل باور و اندیشه از اعمال گنه کاران و عاملان فساد راضی هستند. اینها مقدمه ظهور را فراهم می کنند و ما باید دستشان را ببوسیم. اینجاست که گناه هم فال است، هم تماشا. هم لذت و هم کامجویی است، هم کمک به انقلاب مقدس نهایی."
در هر جای قرآن تفحص کنید وقتی درباره حکومت مهدی(ع) صحبت شده است، آمده که کار شقی و سعید هر دو به بی نهایت می رسد، شاید تعداد گروه زنده کم باشد، ولی از لحاظ کیفیت درحد بالایی اتفاق می افتد. در واقع می توان اینطور بیان کرد که مبارزات اهل حق و باطل ادامه دارد و ادامه خواهد داشت و قیام مهدی آخرین حلقه از مجموعه حلقه های مبارزه است.


انتظار سازنده در مفهوم شناسی انتظار چه جایگاهی دارد؟
در معنی انتظار سازنده باید گفت که انسان منتظر ظهور، عدالت گر باشد و عدالت را در حد خودش پیدا کند. به این معنا که درحال حاضر در حوزه رفتار خانوادگی و اجتماعی، در حوزه کارمندی و ریاست، عدالت و انصاف را رعایت کنم که همین رعایت عدالت مقدمه ظهور می شود.
مقام معظم رهبری در این خصوص می فرماید: "انتظار واقعی سه رکن اساسی دارد، نارضایتی از وضع موجود، و اعتقاد به وضع مطلوب و حرکت به سمت وضع مطلوب که همان آرمان شهر و عصر طلایی است. بنابراین یک انسان منتظر برای رسیدن به وضع مطلوب برنامه دارد.


نشانه ها و علائم ظهور امام عصر(عج) در انتظار مصلح جهانی موثرند؟
در اینجا نکته ای لازم است ذکر شود؛ بعضی ها توجه نمی کنند که وقتی می فرماید "یملأ الارض عدلاً و قسطاً کما ملئت ظلما و جوراً" همچنان که پر شده است از ظلم. بعضی به معنای "بعد ما ملئت" می گیرند یعنی زمینه ظهور را در فساد اجتماعی می بینند. این افراد بین علائم و شرایط تفاوتی قائل نمی شوند. درحالی که علائم، نشانه و شرایط زمینه است. بین علائم و شرایط اشتباه می کنند. همین است که عالم پر از فساد شود.
انسان منتظر با دیدن نشانه ای باید بفهمد ان شاالله ساعت ظهور نزدیک می شود، اما نه اینکه یک جا بنشیند و معتقد باشد، ظلم فراگیر شود. فراگیر شدن ظلم به این معنا نیست که ظالم زیاد شود، ممکن است یک گروهی مانند صهیونیسم ظلم و فساد کنند ولی همه مردم ظالم نباشند. همه مردم فساد نداشته باشند.
اگر بخواهد زمینه های ظهور فراهم شود، می بایست جهل و نادانی و امپراطوری خبری شایعه پراکن، برکنار شود اینکار کار خبرگزاری های شیعه است که باید محور باشند.


جایگاه جمهوری اسلامی در حوزه مهدویت در جهان کجاست؟ و چه وظیفه ای دارد؟
اصل تشکیل حکومت اسلامی یک راهبرد برای منتظران ظهور است. به این معنا که یک تفکر می گوید، بنشینید تا امام بیاید و یک تفکر می گوید، پویایی و تحرک داشته باشید، امام خمینی(ره) برای ظهور یک راهبرد داد که باید ببینیم واژه هایی که در مورد انقلاب دارد، چیست؟ آرمان های شهدای انقلاب چیست؟ این شعار "جنگ جنگ تا رفع فتنه از جهان" یعنی رفع فتنه از جهان که همان مقدمه ظهور.

راهبرد امام راحل تشکیل حکومت اسلامی به رهبری ولایت فقیه بود وقتی این شکل گرفت یعنی زمینه های ظهور فراهم شده؛ چراکه ایران آمد و دست استکبار را قطع کرد.
چرا تمام دنیا 8 سال علیه ایران جنگید، ما در دنیا آنقدر قدر نیستیم، چرا باید غالب جهان غرب به ما حمله کند؟. چه تهدیدی ازسوی ما آنها را تهدید می کند؟، در این خصوص باید گفت که فرهنگ اصیل اسلامی دو شاخصه دارد امام حسین(ع) و حضرت مهدی(ع)؛ "هیهات من الذلّة"  و زیر بار ظلم نرفتن.
انقلاب اسلامی با راه اندازی روز قدس، تشکیل دولت اسلامی و با گفتن یک "نه" بزرگ به سکولاریسم که معتقد است، دین افیون ملت هاست، توانسته در برابر این قدرت پوشالی بایستد.
امام خمینی(ره) حکومت جمهوری اسلامی برقرار کرد که هم مبانی عقلانیت جمعی را در بردارد و هم مبانی دینی جمهوری اسلامی که باعث شد، پرچم عدالت خواهی و منجی گرایی را به اهتزاز درآورد.


ادامه دارد/

کد خبر 292826

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha